Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Товщина цегляної стіни: визначення оптимальної величини

  1. На що впливає товщина стіни в цегляному будинку?
  2. Співвідношення товщини стіни і виду цегли
  3. Як визначається оптимальна величина?
  4. Утеплення стін будинку
  5. Особливості зведення внутрішніх несучих стін і перегородок

Зведення стін - один з фундаментальних етапів в будівництві цегельного будинку, що вимагає якщо не досвіду і професіоналізму, то хоча б ґрунтовного аналізу технології. Товщина цегляної стіни - це перше, про що повинен задуматися забудовник, адже саме від цієї величини залежать такі характеристики будівлі, як міцність, довговічність і теплоізоляція.

На перший погляд здається, що досить зробити стіну товщі. Але насправді не все так просто, адже крім зовнішніх стін, в будинку великої площі зводяться також внутрішні: як важливі несучі, так і незначні перегородки, товщина яких повинна співвідноситися з товщиною несучих зовнішніх стін. Саме тому важливо з'ясовувати всі ці нюанси не під час забудови, а на етапі проектування будинку.

На що впливає товщина стіни в цегляному будинку?

Зведення стін - один з фундаментальних етапів в будівництві цегельного будинку, що вимагає якщо не досвіду і професіоналізму, то хоча б ґрунтовного аналізу технології

Теплопровідність і товщина кладки

  • Тепло- і звукоізоляція. По суті, чим вони товщі, тим тепліше будинок, і тим краще ізоляція від зовнішніх шумів. Проте, виходячи з дорожнечі матеріалів для забудови, потовщувати стіни понад стандарту нераціонально, досить обмежитися товщиною, що пропонується стандартом для певних умов клімату.
  • Міцність і стійкість споруди. В даному випадку товщина цегляної кладки прямо пропорційна стійкості будинку. Стіни повинні утримувати не тільки вага перекриттів і додаткових поверхів, а ще й зовнішній вплив несприятливих погодних явищ: дощу, вітру, снігу.
  • Довговічність будинку. Звичайно, цей параметр повинен бути забезпечений усіма складовими елементами будинку, що діють в синергії, однак міцні і товсті стіни грають важливу роль.

Співвідношення товщини стіни і виду цегли

Щодо структури, цеглу поділяються на:

  • повнотілі (найдорожчий варіант, відрізняється високою міцністю і теплопровідністю);
  • пустотілі (даний варіант коштує дешевше, адже вироби менш міцні, ніж повнотілі, однак, завдяки повітряним кишенях в пустотах, краще зберігають тепло).

різновиди цегли

Цеглини бувають різної товщини, проте їх довжина і ширина завжди стандартна: 25х12 см:

  • одинарний товщиною 6,5 см;
  • половинчастий товщиною 1,2 см;
  • полуторний товщиною 8,8 см;
  • подвійний товщиною 13,8 см.

Зазвичай, чим більша товщина стіни передбачається, тим більших розмірів вибираються цеглини: полуторні і подвійні. Перегородки всередині будинку виконуються з одинарного і половинчастого цегли.

Мінімальна норма товщини внутрішньої стіни з цегли по стандарту становить 1 / 20-1 / 25 від висоти поверху. Наприклад, якщо висота поверху приблизно 3 метри, то товщина - мінімум 15 см.

Як визначається оптимальна величина?

Несучі стіни приймають на себе весь тягар будівлі: перекриттів, додаткових поверхів, «начинки» будинку і меблевої начиння. Саме ці стіни відповідають за стійкість і міцність будинку.

Саме ці стіни відповідають за стійкість і міцність будинку

зведення маяка

Будь-яка цегляна кладка повинна починатися з кутів, в яких насамперед зводиться маяк - кут з 6-7 рядів цегли, вертикально вирівняний і співвіднесені з осями споруди. Цей маяк в обов'язковому порядку армується сіткою з металу. Після цього між кутовими маяками простягається ліска, що позначає зовнішню вісь споруди.

Тепер можна приступати до укладання цегли і утеплювача. Цегла потрібно укладати з перев'язкою точкових поруч через кожні 3-5 ложкових рядів. Укладання потрібно виробляти в шаховому порядку: шви цегляних рядів не повинні збігатися. Після 2-3 рядів варто перевіряти за допомогою будівельного рівня вертикальність стіни, і якщо вона починає кривитися, слід за допомогою половинок або четвертинок цегли вирівняти їх відносно першого ряду.

Після 2-3 рядів варто перевіряти за допомогою будівельного рівня вертикальність стіни, і якщо вона починає кривитися, слід за допомогою половинок або четвертинок цегли вирівняти їх відносно першого ряду

Укладання цегли

На вибір відповідної товщини несучої стіни впливають:

  • кліматична зона;
  • характеристики навколишнього середовища;
  • особисті фінансові можливості і будівельні переваги.

Проте, незалежно від індивідуального погляду на планування будинку, зовнішні стіни повинні становити не менше 38 см, що досягається кладкою в півтора цегли. Якщо клімат особливо холодний, можна зробити кладку в 51-64 сантиметри.

Якщо потрібно полегшити конструкцію і зменшити тиск на фундамент, зовнішню частину стіни можна викласти з саману. Це також найбільш оптимальний варіант у фінансовому плані, адже пустотілі цегли, як уже вказувалося, стоять на порядок нижче.

Утеплення стін будинку

Колодязна кладка

Якщо при укладанні цегли застосовувати технологію, що враховує пристрій між рядів (на відстані 14-27 см) колодязних пусток, то всю стінну конструкцію можна з легкістю утеплити прямо на етапі зведення. В цьому випадку теплозахист будинку кращає на 10-20%. Для цього в пустки утрамбовується утеплювач: керамзит, тирса, бетон, шлак та ін.

Кращим утеплювачем вважається пінопласт, адже його застосування дозволяє знизити загальну товщину стін, а отже і витрати на матеріал, а теплозахист залишається на належному рівні. Використовуючи навіть одну прошарок пінопласту (5 см), можна будувати стіну з 29 см, а якщо ж залишити між цеглинами відстань в 10 см і покласти 2 шари пінопласту, то теплозахист в такому будинку буде не гірше, ніж в будинку зі стінами в 64 см и більше.

Щоб ще більше утеплити житло, крім внутрішнього утеплення пінопластом, можна провести зовнішнє утеплення стін пінополістиролом, мінватою або тим же самим пінопластом.

Особливості зведення внутрішніх несучих стін і перегородок

Якщо будинок будується досить великим, то для забезпечення оптимальної торцевої опори перекриттів йому будуть потрібні додаткові внутрішні перегородки. Природно, вони можуть бути набагато тонше зовнішніх стін, адже тут не передбачається додаткової закладки утеплювача, досить кладки в цегла.

Вся сукупність несучих стін як внутрішніх, так і зовнішніх, становить цілісне конструкційну єдність - остов будинку. В ідеалі все навантаження, якій піддається будівлю, розподіляється рівномірно на весь кістяк. Для більшої міцності всі стики зовнішніх і внутрішніх стін армуються сіткою або арматурними прутами.

цегляні перегородки

Якщо грошові кошти обмежені, можна замість внутрішніх стін встановити опорні стовпи. Їх кладка повинна здійснюватися не менше ніж в півтора цегли, тобто 38х38 см. Через кожні 5 рядів несучі опори необхідно армувати 4-5-міліметрової дротом.

Перегородки грають роль роздільників простору будинку на окремі зони. Вони не приймають на себе ваги перекриттів, так що їх можна зробити будь-який, навіть самої мінімальної товщини (12 см, кладкою в півцеглини). Окремі незначні приміщення на зразок комори або вбиральні, можна відокремити перегородкою і в 6,5 см (це так звана «кладка на ребро»). Для перекриттів зазвичай використовується легкий саман, додатково арміруемий дротом.

Якщо яка-небудь зі стін, будується тонше, ніж заявлено в вихідному проекті, її в обов'язковому порядку потрібно зміцнити арматурою.

Під час будівництва потрібно неухильно дотримуватися виробленому проекту. Будь-яке відхилення: зменшення площі будинку і товщини стін, підвищення ваги перекриттів, збільшення висоти або зміна параметрів простінків і ін., Здатне звести нанівець всі праці і знизити стійкість і довговічність всієї конструкції.


На що впливає товщина стіни в цегляному будинку?
На що впливає товщина стіни в цегляному будинку?
Як визначається оптимальна величина?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама