Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір декоративного оздоблення стін: фарба, шпалери, штукатурка?

  1. Шпалери - вічна класика
  2. Фарба - варіант для тих, хто любить яскравішою
  3. Штукатурка - широкий вибір кольорів і фактур
  4. Чи є інші варіанти?

Задовго до початку ремонтних та   оздоблювальних робіт в квартирі або приватному будинку   необхідно визначитися з вибором матеріалів для оздоблення стін Задовго до початку ремонтних та оздоблювальних робіт в квартирі або приватному будинку необхідно визначитися з вибором матеріалів для оздоблення стін. По-перше, це потрібно, щоб скласти кошторис на ремонт. По-друге, обробка стін - частина інтер'єру, і ваші смаки враховуються при розробці дизайн-проекту перед ремонтом житла.

Визначитися, кому віддати звання «Кращий оздоблювальний матеріал для стін», вельми непросто. Серед цікавих проектів ремонту середньої цінової категорії можна зустріти варіанти інтер'єру з шпалерами, пофарбованими стінами або декоративною штукатуркою. Саме ці матеріали - найпопулярніші, а вибір між ними - одвічна проблема і предмет запеклих суперечок. Відразу обмовимося, що єдино вірної відповіді ви не знайдете і в цій статті. Але ми допоможемо поглянути на переваги і недоліки кожного з варіантів з різних сторін.

Шпалери - вічна класика

Безперечний плюс шпалер - це невисока ціна (розглядаємо матеріали середньої цінової категорії) Безперечний плюс шпалер - це невисока ціна (розглядаємо матеріали середньої цінової категорії). Акуратно поклеєні і якісні шпалери, підібрані відповідно до загального стилю інтер'єру, - це завжди розумний вихід, якщо хочеться зробити ремонт в квартирі красиво, але не дуже дорого. Існує безліч видів шпалер (одношарові, двошарові, бамбукові і ін.) З неймовірною кількістю малюнків і візерунків - завжди є з чого вибрати. Шпалери з орнаментом виглядають елегантно і, що дуже важливо, добре приховують дефекти стін, за рахунок чого зменшується вартість підготовки до оздоблювальних робіт.

Але класичні паперові шпалери не позбавлені недоліків. вони:

  • легко брудняться;
  • бояться вологи;
  • не відрізняються міцністю і стійкістю до стирання.

Фарба - варіант для тих, хто любить яскравішою

Хороша альтернатива шпалерам - фарбування стін Хороша альтернатива шпалерам - фарбування стін. Після появи на ринку оздоблювальних матеріалів якісної фарби, сучасних видів шпаклівки та гіпсокартону цей спосіб обробки стін все частіше використовують дизайнери для оформлення інтер'єрів.

Безперечні плюси фарби перед іншими матеріалами:

  • безмежний вибір відтінків;
  • відносна легкість очищення стін від випадкових забруднень;
  • можливість швидко і недорого змінити інтер'єр при необхідності.

Підготовка стін під фарбування трудомістка. Необхідно усунути всі нерівності, зашліфувати виступи і зашпаклювати западини, які є на будь-який бетонній або цегляній стіні, щоб домогтися ідеального зовнішнього вигляду поверхні після фарбування. На фарбі можуть бути помітні мікротріщини від усадки будинку, або коли сусіди починають робити ремонти, і йдуть вібрації. Для захисту від тріщин клеїться стеклохолст, який потім шпаклюється. Це в більшості випадків захищає стіни від подібних тріщин. Якщо не використовувати стеклохолст, тоді шпаклівка варто трохи дорожче (у порівнянні зі шпаклівкою під шпалери), але ризик тріщин збільшується. Склополотно здорожує процес. Виготовка стін під фарбування коштує дорожче, але не в рази. Десь в 2 рази дорожче, за умови використання скловолокна. Але зате в цьому випадку можна фарбувати, особливо не переживаючи за тріщини.

Штукатурка - широкий вибір кольорів і фактур

Штукатурка - широкий вибір кольорів і фактур

Одна з переваг штукатурки - це довговічність. На стінах у квартирі силіконова або полімерна штукатурка прослужить до 50 років, а мінеральна - не менше 30. Втім, цей фактор рідко враховується при виборі матеріалу для внутрішньої обробки, тому що мало хто планує прожити все життя в одному інтер'єрі. Однозначну мінус - це погана ремонтопридатність. Відремонтувати пошкоджену ділянку стіни, обробленою штукатуркою, набагато складніше, ніж замаскувати дефекти на фарбі або шпалерах.

Вартість звичайної декоративної штукатурки, яка використовується для внутрішньої обробки житла, не сильно впливає на бюджет ремонту. Набагато дорожче обходяться «дизайнерські» варіанти. Існує багато різновидів декоративної штукатурки з різними фактурами поверхні: венеціанська, датська, «графіті» та ін. Вибираючи рідкісні види штукатурки, необхідно мати на увазі, що їх ціна - набагато вище, а майстрів, які вміють з ними працювати, - мало.

Чи є інші варіанти?

Асортимент оздоблювальних матеріалів, доступних для використання в дизайні інтер'єрів, не обмежується шпалерами, фарбою і штукатуркою. Не варто забувати про плитці, вагонке, пластикових панелях, вініловій плівці і безлічі інших способів зробити інтер'єр красивим і унікальним.

Універсального керівництва по вибору стінового покриття просто не існує. Вибирайте і експериментуйте, а наші дизайнери в цьому вам допоможуть.

Чи є інші варіанти?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама