Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види утеплювачів для стін зсередини

  1. Мінеральна вата
  2. Як утеплювати стіни мінеральною ватою?
  3. Утеплення стін за допомогою пінополістиролу
  4. пінополіуретан
  5. Що ж вибрати?

Для того щоб будинок тримав в собі тепло, потрібно створювати хорошу термоізоляцію за допомогою різних матеріалів-утеплітелей.Утеплять будинок всередині рекомендується тільки в тих випадках, коли немає доступу до зовнішніх стін або його господар не хоче псувати зовнішній вигляд. У деяких випадках призвести зовнішню термоізоляцію просто неможливо, коли зовнішня стіна межує з шахтою ліфта. Для того щоб будинок тримав в собі тепло, потрібно створювати хорошу термоізоляцію за допомогою різних матеріалів-утеплітелей

Види утеплювачів для стін зсередини

Всі матеріали, за допомогою яких буде здійснюватися утеплення стін, повинні володіти рядом властивостей:

  • висока стійкість до перепадів температури;
  • висока термостійкість і негорючість;
  • довговічність;
  • низька тепловіддача і теплопровідність (це дасть можливість не використовувати велику кількість утеплювача);
  • вологостійкість;
  • паронепроницаемость і ін.

На ринку присутня велика кількість матеріалів, що утеплюють, але завдяки своїй якості, найчастіше використовуються такі утеплювачі: мінеральна вата, пінополістирол і пінополіуретан.

Мінеральна вата

Мінеральна вата має невисоку собівартість і має цілу низку позитивних якостей. Недоліком утеплювача можна вважати тільки те, що стіни, які будуть утеплятися з її допомогою, доведеться накривати гіпсокартоном або іншим матеріалом (створювати фальш-стіну), для додачі естетичного вигляду. Купити мінеральну вату можна плитами, а можна рулонами. Плити добре підійдуть для невеликих приміщень, а рулони - для великих.

Як утеплювати стіни мінеральною ватою?

Весь процес утеплення умовно можна розділити на кілька етапів: підготовка компонентів, кріплення їх на стіну, ізоляція і приховування шару.

Весь процес утеплення умовно можна розділити на кілька етапів: підготовка компонентів, кріплення їх на стіну, ізоляція і приховування шару

Утеплення за допомогою мінеральної вати

На початковому етапі на стіну монтується цокольний карниз, а його нижня частина закріплюється за допомогою дюбелів або саморезов. Укладати вату потрібно в кілька шарів (три, а по можливості чотири). Якщо Ви використовуєте плити, то закріплюйте їх за допомогою клею, якщо рулони - саморізами або прессшайбою.

На наступному етапі потрібно створити пароізоляцію. Це запобігатиме потраплянню мінеральної пилу на людей і не дасть волозі негативно впливати на утеплювач. Кращим матеріалом для пароізоляції є паробар'єр. Він влаштований так, що зможе пропускати повітря тільки назовні, до того ж якщо волога все ж потрапить на мінеральну вату, то з часом вивітриться або випарується.

Він влаштований так, що зможе пропускати повітря тільки назовні, до того ж якщо волога все ж потрапить на мінеральну вату, то з часом вивітриться або випарується

пароізоляція стін

На останньому етапі утеплювач можна приховати за допомогою гіпсокартону або ж інших матеріалів, використовуваних при обробці.

Обшивають стіни за допомогою гіпсокартону

Утеплення стін за допомогою пінополістиролу

Наступний вид утеплювача - пінополістирол, великою перевагою якого є невелика вага, а якщо порівнювати з мінеральною ватою - велика вологостійкість. Пінополістирол розділяється на два види: спінений і екструдований. Вони відрізняються лише способом виготовлення, але мають однакові властивості. Ще однією перевагою цього матеріалу є те, що при кріпленні його на стіну немає необхідності використовувати каркас або інші кріпильні конструкції. Прикріпити можна використовуючи клей або дюбелі.Небольшой мінус - необхідність ізолювати стики між листами утеплювача. Як правило, це робиться за допомогою піни.

На першому етапі потрібно вирівняти стіни по-максимуму, а також обробити стіну спеціальним покриттям, яке захистить від утворення грибка і цвілі. Після нанесення покриття, потрібно почекати не менше доби. Далі потрібно підготувати кріпильні матеріали. Якщо це клей, то він повинен бути досить густим. За допомогою лінійки відміряє і відрізаємо необхідну частину пінополістиролу.

вирівнюємо стіни

На наступному етапі, переходимо до процесу кріплення. За допомогою валика (або іншого предмета), потрібно ретельно нанести на стіни. Нанесення клею проводити знизу вгору. Далі прикріплюємо до стін пластини пінополістиролу таким чином, щоб між ними утворювався Т-подібний стик. Після того, як утеплювач прикріплений, потрібно закрити приміщення і дати конструкції встоятися не менше 2 днів.

процес кріплення

Якщо Ви хочете закріпити утеплювач за допомогою дюбелів, в одній пластині потрібно виконати 6 отворів: два в центрі, а інші по кутах. В отвори забиваються дюбеля, а в останні - пластмасові цвяхи. Якщо утворилися стики між пластинами більше 4 сантиметрів, потрібно, їх потрібно закрити смужками пінополістиролу. Стики меншого розміру заповнюються монтажною піною, яка не містить толуолу, щоб не пошкодити матеріал. Залишки піни потрібно зрізати, а залишки просочити клеєм, для захисту від цвілі і грибка.
На наступному етапі, по всій висоті приміщення необхідно приклеїти армуючої сітки. На утеплювач наноситься товстий шар клею, після чого на нього сідає сітка. Важливо щоб стики сітки не збігалися зі стиками пінополістиролу. Зверху сітку також необхідно обробити клеєм, а після висихання вирівняти за допомогою наждачного паперу.

кріплення пінополістиролу

На завершальному етапі, на стіну наноситься шпаклівка, а якщо Ви плануєте клеїти шпалери - грунтовка. Також можна встановити каркас для облицювання стін різними стіновими панелями.

шпаклівка стіни

пінополіуретан

Пінополіуретан вважається найнадійнішим матеріалом для утеплення внутрішньої частини стін. Він наноситься за допомогою спеціального апарату, в якому змішуються поліол і поліізоцінат. Під час змішування утворюється піна, яка в подальшому за допомогою розпилювача наноситься на стіни і застигає. Для його нанесення, як і в випадку з мінеральною ватою, на стінах також потрібно встановлювати каркас.

Для його нанесення, як і в випадку з мінеральною ватою, на стінах також потрібно встановлювати каркас

Утеплення стін пінополіуретаном

Великою перевагою цього виду утеплювача, є відсутність необхідності його закріплення, а також те, що за короткий проміжок часу можна покрити більшу площу і товщину шару можна регулювати. Пінополіуретан після нанесення не залишає щілин, а також відмінно затримує вологу.

Перед тим, як проводити оздоблювальні роботи, шар утеплювача необхідно поштукатурити, використовуючи капронову сітку.

Після затвердіння пінополіуретан має низку позитивних характеристик: він прослужить десятки років без додаткового обслуговування, збільшує пожежну безпеку в дерев'яних будинках, а також витримує термічні і механічні навантаження, перепади температур.

Що ж вибрати?

Щоб утеплення було якісним, цю процедуру необхідно проводити в теплу пору року. Необхідно щоб стіна була максимально сухою. Щоб знизити вологість, стіни просушують обігрівачами або тепловими гарматами.

При використанні каркаса можна утеплювати нерівні стіни або стіни з покриттями. За каркасом можна заховати комунікаційні труби або електропроводку. Щоб заповнити каркас краще використовувати мінеральну вату, так як завдяки пружності, вона щільніше пристає. Клейка пінопласту обходиться дешевше, ніж установка каркаса.

Мінеральна вата не горить. У разі впливу вогню вона не виділяє небезпечних газів. Пінопласт витримує затоплення, він майже не вбирає воду.

Щоб не промерзала зовнішня стіна, що не відклеювалися шпалери, не випадав конденсат і не з'являлася цвіль, застосовують рідку теплоізоляцію зсередини приміщення.

Можна використовувати піноскло - воно не намокає, Паронепроникність і добре пиляється. Пінопласт поступається за якістю. Піноскло не горить і довговічний в порівнянні з пенопластом.А герметизацію і обробку поверхні виконують так само, як і для пінопласту.

Відео - поради з утеплення стін

Як утеплювати стіни мінеральною ватою?
Що ж вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама