Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Простий пиріг зі сливами. Рецепт з фото

В мою кулінарну книгу


Так вдало склалися обставини, що мені дісталося майже відро відмінних слив. Наївшись їх вдосталь я виявила, що ні подужаю з'їсти залишилися. Погортавши в пам'яті всі відомі мені рецепти зі сливами я зупинилася на сливовий пиріг. Не хотілося надовго застрягти на кухні, а цей рецепт як раз з категорії "простіше простого". Я далеко не вперше готувала цей чудовий сливовий пиріг, але в цей раз зі мною стався невеликий казус. Благо, на результат він не вплинув, але докладніше про це я розповім в самому кінці, збережу інтригу, так би мовити. Ще хочу попередити всіх заздалегідь - вибирайте сливи тверді і, бажано, кислі. Саме з такими плодами сливовий пиріг вийде ідеальним.

Складові:

  • 120 г вершкового масла (м'якого)
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • сливи
  • цукрова пудра для прикраси пирога

Починаємо приготування сливового пирога з яєць і цукру, до яких додаємо дрібку солі і ванільний цукор або ванільну есенцію. Цукор додаємо не весь, залишимо пару столових ложок для посипання шару слив.


Тут важливо все це справа гарненько збити. Добиваємося отримання густої пишної маси, на що може піти 3-4 хвилини. Як добре, що я не проігнорувала цей крок і виконала його на совість (це стосується інтриги, подробиці будуть в кінці).


Додаємо в масу вершкове масло. Звичайно ж, воно повинно бути підталим, інакше його неможливо буде змішати з основною масою. Міксером розмішуємо тісто.


Просіваємо в тісто борошно і додаємо розпушувач, за допомогою міксера закінчуємо приготування тіста для сливового пирога.


Тісто для пирога виходить досить густе. Викладаємо його в форму для випічки і лопаткою (краще силіконової) разравниваем по всьому периметру. Зливи звільняємо від кісточок, нарізаємо шматочками і викладаємо на поверхні пирога, злегка втопивши їх в тесті. По краях залишаємо 2 см тесту без слив, цей майбутній бортик запобіжить витікання сливового соку за межі пирога. Цукром, що залишився посипаємо сливи і відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання - 40-50 хвилин, до рум'яної поверхні і сухий зубочистки.


Готовий пиріг з легкістю витягаємо з форми, нарізаємо на порційні шматки і прикрашаємо цукровою пудрою.


А тепер відкрию таємницю. Я забула додати в тісто розпушувач. Завжди додавала його в цей пиріг, а в цей раз - ні. І яким було моє здивування, коли я побачила результат! Пиріг піднявся і став повітряним. При додаванні розпушувача в готовому пирозі завжди утворюються великі пори-дірочки. А в цей раз тісто було ніжне і повітряне, але в мініатюрних дірочках. Збиті яйця зробили свою справу і врятували мій пиріг. Приємного вам апетиту і гарного дня!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама