Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити руколу на балконі

Рукола або Гусенічнік посівної відноситься до рослин сімейства капустяні. У їжу вживають м'ясисті, зубчасті по краях листя культури, відмінна риса яких - пікантний присмак гірчичного масла. Надземна частина рослини має унікальний склад (вітаміни, омега-3 кислоти, мікроелементи, флавоноїди, ефірні олії), завдяки якому вживання свіжої і сушеної зелені покращує роботу сечостатевої та травної систем.

Численні дослідження руколи підтвердили її сечогінні, антисептичні, які очищають, протимікробні, лактогенного і протицингові терапевтичні властивості. На Кавказі пряну культуру, поряд з іншими травами (базилік, коріандр, петрушка, шпинат), вживають в свіжому вигляді, подаючи до м'ясних страв, сирів, кисломолочних напоїв.

В останні роки рукола стала невід'ємною частиною раціону жителів пострадянського простору. Вона настільки невибаглива в культивуванні, що росте на грядках, мов бур'ян, не вимагаючи від господаря на особливу увагу. Достатньо лише засіяти насінням рослини попередньо зволожений і якісно прорихленний грунт, і вже через кілька діб з'являються паростки.

Схожість культури наближається до 100%, що вигідно відрізняє її від інших листових овочів, наприклад, базиліка або петрушки.

Схожість культури наближається до 100%, що вигідно відрізняє її від інших листових овочів, наприклад, базиліка або петрушки

А як приємно поласувати соковитими листям прямо з грядки, особливо, якщо ви виплекали рослина самостійно.

Якщо у вас немає присадибної ділянки, але є балкон або лоджія в міській квартирі, то ви можете вирощувати руколу в домашніх умовах все літо, зриваючи свіжу зелень в міру кулінарної необхідності.

Також культура відмінно себе почуває на добре освітлених підвіконнях круглий рік. Єдина умова - в зимовий час саджанців потрібно досвечивание.

Правила вирощування руколи на балконі

Свіжої руколою, зібраної на лоджії, можна насолоджуватися з травня по вересень, висаджуючи все нові порції насіння на балконі з інтервалом в 2-3 тижні. Щоб отримати рясний урожай рукколи будинку, слід лише дотриматися ряд умов.

  • По-перше, рослини відноситься до світлолюбних, тому ваші вікна повинні виходити на схід, південь або захід. На північній стороні середземноморської руколою буде не комфортно, і листя не виростуть на достатню для вживання в їжу висоту.
  • По-друге, щоб рукола швидко набрала зелену масу, бажано використовувати родючий почвогрунт, наприклад, готові субстрати для розсади або універсальні грунтові суміші, що продаються в садових магазинах.
  • По-третє, для збільшення швидкості росту рослині потрібно регулярний полив. Недолік вологи призводить до погіршення умов вегетації і зниження поживної цінності листових пластин.

Як посадочних ємностей можна використовувати практично будь-яку, наявну в розпорядженні тару: дерев'яні та пластикові ящики, пластмасові піддони для квітів, горщики, вазони, непромокальні коробки з-під харчових продуктів, наприклад, лотки з-під оселедця, відра, старий посуд і т .буд ..

Шар землі в посадковій ємності повинен бути не менше 15 см. Посів зерен проводять в попередньо нарізані в зволоженому грунті борозенки (глибина 0,5-1 см). Відстань між рядами витримують 3-4 см. Насінням рівномірно «присаливают» грунт, після чого засипають їх тонким шаром родючої землі (0,5 см).

Дружні сходи руколи з'являються на 3 день. Надалі вам буде потрібно лише регулярно зволожувати грунт, не допускаючи його пересихання, але й не сильно стараючись, щоб запобігти скупченню надлишку води. На самому початку полив зручніше здійснювати з пульверизатора.

На самому початку полив зручніше здійснювати з пульверизатора

В їжу рукколу можна вживати вже через 10-12 днів, проріджуючи поки ще невеликі рослини, щоб дати можливість для швидкого розвитку залишилися на домашній грядці паросткам. Повний обсяг зелені сіянці набирають через 3,5 тижні після появи масових сходів, після чого збирають урожай, перекопують землю і приступають до посадки нової партії.

Спробуйте посіяти рукколу на балконі, і ви самі переконаєтеся, наскільки це вдячна праця!

як виростити спатифиллум і догляд в домашніх умовах читайте тут.

як виростити   спатифиллум і догляд в домашніх умовах   читайте тут

Самі інтетесние статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама