Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати зелень в теплиці круглий рік

  1. Лук-перо
  2. Пекінська капуста і салат
  3. кріп
  4. петрушка

Сьогодні складно уявити собі стіл без зелені. Звичайно, ніхто не заперечує, що зелень сьогодні можна купити в супермаркеті в будь-який час року. Але хто знає, звідки до нас приїхала ця зелень, яку обробку, перед тим, як потрапити на стіл, вона пройшла? Набагато корисніше виростити таку зелень самостійно. Як це зробити - ви дізнаєтеся в нашій статті.

Як виростити зелень навесні, і влітку не викликає питання ні у одного поважає себе садівника. Для того, щоб отримувати урождай і взимку знадобиться теплиця. Мова не йде про промислових масштабах, досить невеликий - 3х6 метрів, щоб виростити не тільки зелень, але і деякі овочі. У каталозі нашої компанії ви знайдете найрізноманітніші теплиці і парники з полікарбонату в Великому Новгороді , Прийнятні за ціною і за умовами доставки.

Зупинятися на перевагах вирощування власної зелені і її корисні властивості не варто. Тепер - докладно про те, коли і як вирощувати.

У зимову пору року в теплиці можна вирощувати петрушку, кріп, селера, деякі види салату і зелену цибулю.

Лук-перо

Король вітамінів і корисних речовин, вирощування якого буде не тільки легким, але і вигідним. Напередодні свят така зелень, ароматна і запашна, доведеться всім до душі.

Для початку вибираєте підходящі сорти. Оптимальним стануть Троїцький і Спаський, середні за розміром цибулини, пружні.

Перед посадкою спушите грядки, внесіть органічні добрива - компост, перепріли тирсу і солому. Висаджувати цибулини слід до середини жовтня, коли ще не настали холоди, і у рослини буде час прижитися. До кінця жовтня накриваєте грядки неглибоким шаром (до 5-10 см) перепрілого гною і залишаєте його в такому вигляді до кінця березня. Знімаєте ковдру, поливаєте грядки і покриваєте плівкою. Поливати рекомендується 1 раз в тиждень водою кімнатної температури і підживлювати азотними комплексами. Вже до кінця квітня можна буде знімати перший урожай пера.

Пекінська капуста і салат

Середній термін від висівання насіння до отримання врожаю становить півтора місяця. Виходячи з цього, вибирайте час посадки. Відстань між грядками - до 0,2 м, глибина посадки - 1,5 см. Оптимальна температура для росту - 18 градусів.

Грядки попередньо готуються - вноситься компост і мінеральні добрива. Після посадки 1 раз в тиждень зелень поливаєте, видаляєте всі бур'яни і акуратно розпушують прикореневу зону так, щоб не відкрилися коріння. 1 раз в 2 тижні вносите мінеральні добрива, які розробляються відповідно до інструкції.

кріп

Нерідко цю культуру висаджують як ущільнювач грядок, але хто заважає вирощувати її як самостійну зелень? Насіння перед посадкою замочують на 3 доби - завертаєте у вологу тканину і регулярно обприскувати. Покривати повністю водою не потрібно - так не надходить повітря і рослини починають гнити. Далі підсушує насіння близько 3 годин і висаджує в попередньо підготовлені грядки. Земля повинна бути постійно вологою.

Час від висівання до отримання врожаю - 2 місяці.

Для того, щоб отримувати урожай круглий рік, кріп можна досеівать. Він невибагливий і не вимагає ніяких особливих умов.

петрушка

Безсумнівний лідер за вмістом вітаміну здоров'я. Одна з найбільш морозостійких культур, в зв'язку з чим її часто висівають на початку осені. Висаджується в дуже вологий грунт, температура в теплиці не повинна перевищувати 18 градусів. Попередньо насіння не слід готувати. Поливати часто, найкраще використовуючи крапельний метод. Лист зрізається гострим ножем.

Але хто знає, звідки до нас приїхала ця зелень, яку обробку, перед тим, як потрапити на стіл, вона пройшла?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама