Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Детальна інструкція як виростити кавун в домашніх умовах - AgroFlora.ru

  1. Як правильно вирощувати кавуни
  2. Вибираємо сорт кавунів
  3. Підготовка ґрунту для вирощування кавунів
  4. Підготовка кавунових насіння
  5. Посів кавунових насіння
  6. Посадка розсади кавунів
  7. Вибираємо місце для вирощування кавунів
  8. Полив і підгодівля кавунів
  9. полив
  10. підживлення
  11. Догляд за кавунами і збір врожаю

Серед багатьох дачників і власників присадибних ділянок, висаджування для власних потреб овочів, фруктів і ягід, цілком буденне заняття.

Особливо популярні в останні роки баштанні, але аж ніяк не всі знають, як вирощувати кавуни правильно, щоб вони були соковитими, смачними, а урожай радував багатством. Існує безліч правил і рекомендацій, що стосуються баштанних, яких слід дотримуватися для отримання хорошого врожаю.

Як правильно вирощувати кавуни

Правила вирощування ягоди зовсім нескладні: потрібно вибрати відповідний сорт, підготувати грунт, насіння або розсаду, висадити і виростити їх згідно з правилами.

Розглянемо кожен з пунктів докладно.

Вибираємо сорт кавунів

В даний час в Росії вирощується понад 50 різновидів кавунів і їх число регулярно збільшується. Всі сорти поділяються за географічним принципом на наступні види:

  • закавказькі;
  • західноєвропейські;
  • Російські;
  • середньоазіатські;
  • Індійські.

Список аж ніяк не повний, так як є ще з десяток видів цих ягід. Всі кавуни, вирощувані на території нашої країни, відносяться до Російської різновиди. Іноді вирощуються також Закавказькі і Середньоазійські види.

Увага! Вибираючи кавун для посадки, звертайте увагу на термін його дозрівання, на стійкість кавунів до посухи і морозу, особливо якщо ви проживаєте в середній смузі.

Кавуни, які мають середній і пізній термін дозрівання, актуальні для регіонів з теплим кліматом. Ранні сорти добре ростуть в середній смузі Росії.

Ранні сорти добре ростуть в середній смузі Росії

Як правильно вирощувати кавуни

До найбільш популярним в нашій країні різновидам кавунів відносяться такі сорти.

  1. Кавун «Вогник» - ранньостиглий сорт, прекрасно відчуває себе в Нечорнозем'я. Термін дозрівання від 70 до 90 днів. Плоди невеликого розміру, круглої форми з тонкою шкіркою, темно-зеленого кольору. Вага ягід приблизно 3 кілограми. Плоди соковиті, ніжні, солодкі, яскраво-червоного кольору.
    Висаджуються насіння з кінця квітня до початку травня. Ідеальний час для висаджування розсади з кінця травня по початок червня.
  2. Кавун «Кримсон Сміт» - ідеальний для регіонів з нетривалим спекотним літом. Час дозрівання приблизно 60-70 діб. Кавун невеликого розміру, вагою до 3 кілограм. М'якоть смачна, соковита, насичено-червоного кольору.
    Сорт стійкий до різних хвороб. Зокрема, до антракнозу і борошнистої роси.
  3. Кавун «Продюсер» - відносно новий сорт, що підходить для регіонів з теплим кліматом. Має першокласні смакові якості. Здатний тривалий час зберігатися, стійкий до перевезень на великі відстані.

Всі сорти кавунів відносяться до Російським різновидам, вирощуються майже у всіх регіонах нашої країни. Вибираючи кавун для вирощування, звертайте увагу на рекомендації до кожного конкретного сорту, дотримуйтеся всіх правил і рекомендацій по їх вирощуванню.

Підготовка ґрунту для вирощування кавунів

Перед посадкою насіння або розсади, завчасно готуємо грунт. Рекомендується це робити восени, використовуючи мінеральні та органічні добрива. Рівномірно розсипаємо їх по площі передбачуваного посіву ягід, потім ретельно перекопують грунт.

Рихлимо грунт навесні, на глибину посіву, насипаємо в кожну лунку по 1 ст. ложці аммофоскі або нітрофоски, ретельно перемішуючи добриво з землею.

Для мінімізації кислотності грунту і поліпшення росту кавунів, використовуємо магній, кальцій, калій. Ці елементи є в складі яєчної шкаралупи і деревної золи. Рекомендується заготовити їх заздалегідь.

Підготовка кавунових насіння

Кавуни можуть висаджуватися насінням або розсадою. У будь-якому випадку треба провести стратифікацію насіння, щоб відібрати найякісніший матеріал для посадки.

  • Для виявлення найбільш сильних насіння, занурюємо їх в солону воду. Ті кавунові насіння, які піднялися на поверхню, сміливо викидаємо, а опустилися на дно використовуємо для висадки.
  • Для знезараження насіння, перед посівом залишаємо їх на тиждень на сонці або прогреваем при температурі +55 градусів протягом 3-4 годин.
  • Для посилення майбутніх паростків і прискорення процесу пророщування, замочуємо насіння на добу в теплій воді і тільки тоді висаджуємо в грунт.

Підготовка і висадка кавунових насіння

Посів кавунових насіння

Висаджуючи насіння кавунів обов'язково враховуємо особливості кліматичної зони. Температура грунту на глибині 10 сантиметрів повинна дорівнювати + 12- + 14 ° С.

  • У західних та північних регіонах країни насіння висаджують з 15 травня.
  • У південній частині лісостепу з 6 травня.
  • У степових областях з 28 квітня.

Раніше висаджувати кавунові насіння не слід, так як в прохолодній грунті вони просто згниють. Перед посадкою, землю обов'язково прогріваємо.

У лунку укладаємо не більше 5 кавунових насіння і присипаємо їх землею. Відстань між лунками не менше 0,7 -1,0 метра, а між рядами приблизно 1,5 метра. Рекомендується прикривати посів до появи сходів плівкою або агроволокном.

При появі бур'янів їх відразу ж треба прополоти.

При появі бур'янів їх відразу ж треба прополоти

Росток кавуна

При зав'язуванні на розсаді листочків, в кожній лунці залишають по одному найбільш сильному рослині.

Посадка розсади кавунів

Бажаючи отримати ранній урожай або проживаючи в північних регіонах, висаджуємо не насіння, а розсаду кавунів. Для її вирощування використовуємо горщики або обрізані пластикові пляшки.

Для її вирощування використовуємо горщики або обрізані пластикові пляшки

Розсада кавуна в торф'яних горщиках

Грунт для розсади - суміш, що складається з перегною, дернової грунту і річкового піску. Рекомендується додавати в суміш трохи деревної золи.

Висадивши насіння, залишаємо їх на 10 днів у темному місце з температурою не нижче + 25 ° С. По закінченні цього часу, переставляємо горщики з розсадою на 20 днів у місце з хорошим освітленням.

По закінченні цього часу, переставляємо горщики з розсадою на 20 днів у місце з хорошим освітленням

Посадка розсади кавунів

Останній етап - гарт. Вона займає 5 днів і має на увазі під собою щоденне зниження температури для розсади на кілька годин. Якщо сорт кавуна стійкий до холоду, загартовування проводити необов'язково. Висаджуйте розсаду у відкритий грунт після закінчення заморозків.

Вибираємо місце для вирощування кавунів

Один з найважливіших чинників отримання рясного врожаю кавунів - правильний вибір місця посадки насіння або розсади. Ділянка повинна бути захищена від вітру, і розташовуватися на сонці.

Добрими попередниками для кавунів є томати, картопля, боби, редиска або капуста.

Грунт для кавунів - родючий, пухкий і легкий. Супіщану або піщаний грунт завчасно удобрюються перепрілої органікою або перегноєм.

У попередньо зволожені лунки, висаджуємо не більше 2 рослин. Їх листя повинні залишитися над землею. Відстань між лунками від 1,0 до 1,5 метра. Розсаду закриваємо плівкою і впродовж тижня поливаємо теплою водою.

Вибираємо місце для вирощування кавунів

Полив і підгодівля кавунів

Хороший полив і своєчасна підгодівля кавунів - запорука гарного врожаю. Вода відповідає за соковитість плодів, але пам'ятаємо, що її має бути в міру. Рясно і часто поливаючи розсаду, важко досягти бажаних смакових якостей плодів.

полив

Дотримуйтеся такої схеми поливу ягід:

  • До початку цвітіння кавунів поливаємо їх помірно, а після - більш рясно.
  • У сильну спеку поливаємо кавуни нечасто, але рясно. Вологість грунту - не менше 85%.
  • При піщаному, що погано утримує вологу грунті, рослина поливають частіше, ніж при глинистому або черноземном.
  • При дозріванні плодів, число поливів зменшуємо, а поступово, зовсім припиняємо.

Добре зарекомендував себе для цієї мети крапельний полив.

підживлення

Підживлення рослин проводиться в 3 етапи. Для кожної необхідно близько 2 літрів рідких добрив.

  1. Перша підгодівля розсади, проводиться через тиждень після висадки. Додайте в 10-літрову ємність з водою сульфат амонію, суперфосфат і калійну сіль.
  2. Друга підгодівля проводиться під час активного росту кавунів. Розчин використовується той же, що і при першій процедурі, але кількість добрив зменшується.
  3. Остання процедура підгодівлі проводиться в момент формування зав'язі. Розчин виливається в заздалегідь підготовлені борозни, на відстані 15-20 сантиметрів від рослин.

Полив і підгодівля кавунів

Догляд за кавунами і збір врожаю

Догляд за сходами кавунів включає в себе наступні процедури:

  • Розпушування грунту;
  • Підживлення і полив;
  • Боротьба з хворобами і шкідниками;
  • Видалення бур'янів;
  • Захист від заморозків зав'язі.

Рихлити ґрунт треба після посадки розсади, після дощів і поливів на глибину 7 сантиметрів. При частих вітрах, присипаємо стебла ґрунтом або закріплюємо їх дротяними шпильками.

Вирощуючи кавуни баштанним методом, після 3-6 зав'язки пріщепляем пагони. При ймовірності заморозків, захищаємо рослини спеціальним покривним матеріалом або картоном.

Сезон збору врожаю кавунів стартує з кінця серпня. З'ясувати що плід дозрів, досить просто: хвостик засохне, а шкірка стане блискучою. Малюнок на ягоді, придбає чітких обрисів. Рекомендується злегка постукати по плоду. Якщо звук глухий, сміливо зрізайте ягоду.

Як бачите виростити кавун досить просто, процедура не вимагає багато часу і сил. Дотримуючись всіх рекомендацій і порад, урожай кавунів порадує вас багатством, а смакові якості плодів будуть на висоті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама