Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Догляд за кімнатною рослиною Юніперус: корисні поради

  1. опис Відноситься даний чагарник до сімейства кипарисових. Цей вид бере свої витоки в Китаї, хоча...
  2. посадка
  3. Полив і підгодівля
  4. Обрізка і догляд в зимовий час
  5. плодоношення
  6. розмноження
  7. Шкідники і хвороби
  8. Застосуванням в ландшафтному дизайні
  9. Корисні властивості
  10. Відео "Посадка і догляд"

опис

Відноситься даний чагарник до сімейства кипарисових. Цей вид бере свої витоки в Китаї, хоча безпосередньо сорт був виведений в Голландії. Після цього рослина отримала популярність у всьому світі і до сих пір вважається затребуваним і серед вітчизняних садівників, і любителів кімнатних рослин. Ключовою особливістю даного чагарнику є той факт, що він цілий рік буде прикрашати ваше житло. Цьому вічнозеленому рослині не потрібно багато спокою в зимовий період, та й цвітіння для нього не характерно. Купуючи його, ви отримуєте привабливий зелений екземпляр, який відразу ж стане повноправною частиною вашого квітника. Відноситься даний чагарник до сімейства кипарисових

Форма чагарнику - конусоподібна піраміда. Гілки ялівцю тягнуться вгору, тому обрізати їх з метою формування крони не складе особливих труднощів.

Головне достоїнство чагарнику - колючий хвоя яскраво-зеленого кольору. У зимовий період вона дещо змінює своє забарвлення, набуваючи коричневого відтінку. Що цікаво, ялівець, як і більшість хвойних дерев, дає свої плоди - це невеликі шишки темно-синього кольору. Їх можна залишити на рослині, але деякі квітникарі активно застосовують ці шишки в кулінарії або медицині. Ще однією перевагою ялівцю є його морозостійкість. Тому його так часто і висаджують на садових і паркових територіях. Однак що стосується домашніх умов, рослина тут непогано приживається і серйозного догляду не потребує.

Відео "Опис"

З відео Ви дізнаєтеся про особливості рослини юніперус.

посадка

Перш ніж вивчати інформацію про те, як доглядати за такого роду чагарником, необхідно прояснити й інші важливі моменти. Наприклад, як вибрати рослину, як його правильно посадити, щоб отримати стовідсотковий результат? Про це варто дізнатися докладніше, перш ніж вирішуватися на придбання. В процесі вибору ялівцю пам'ятати про те, що краще за все купити не насіння, а добре проросла відросток в контейнері. Перш ніж вивчати інформацію про те, як доглядати за такого роду чагарником, необхідно прояснити й інші важливі моменти Дуже важливо, щоб його коренева система була повністю занурена в живильний субстрат, небажано, щоб коріння просто визирали з горщика. Такий зовнішній вигляд лише збільшить ризик того, що коренева система швидко просохне на свіжому повітрі, а сама рослина незабаром загине. Якщо ви купуєте чагарник в теплу пору року, не затягуйте з пересадкою. Звичайно, не варто робити це відразу ж, так як рослина має трохи адаптуватися до нового мікроклімату.

Полив і підгодівля

Що стосується насичення ґрунту вологою, тут краще зайвий раз не полити рослину, ніж навпаки. Нестача води в субстраті ялівець Стрикта виносить добре, не страшно, якщо ви раптом забудете полити його вчасно. Але надлишок вологи може виявитися фатальним фактором для чагарнику. В процесі догляду за ялівцем не обійтися і без підгодівлі. Що стосується насичення ґрунту вологою, тут краще зайвий раз не полити рослину, ніж навпаки В якості добрива відмінно підійде органіка. Якщо є можливість, додайте в грунт звичайного перегною. Альтернативний варіант - придбати в квітковому магазині комплексну суміш з мінеральними компонентами, проте не варто перенасичувати субстрат ними. Взимку обсяги поливів і підживлення рослини добривами бажано істотно знизити.

Обрізка і догляд в зимовий час

Юніперус - кімнатна вічнозелена рослина, догляд за яким, включає в себе не надто складні етапи. Але і забувати про своє кімнатному чагарнику не варто. Чим характеризується процес вирощування ялівцю в домашніх умовах взимку? Головне - не залишати його біля гарячих труб і батарей. Не завадить і обприскування, хоча б зрідка, щоб підтримувати необхідний рівень вологості.

плодоношення

Ялівець - це дводомна рослина. На жіночому рослині в весняний період можуть з'явитися шишечки, які до осені зможуть дозріти в повноцінні плоди. Ялівець - це дводомна рослина Що цікаво, ці ягоди стануть не тільки декоративним компонентом вашого рослини. Сміливо використовуйте їх в кулінарії в якості спеції або в народній медицині. Чоловічим рослинам не властиво наявність шишок на чагарнику.

розмноження

У природних умовах проживання ялівець розмножується за допомогою насіння. Вони дозрівають в плодах рослини - шишках і потім розсіюються навколо чагарнику. Аналогічним чином можна вчинити і з кімнатним ялівцем, але в такому випадку результату вам доведеться чекати досить довго, до того ж важко виростити чагарник з насіння. Набагато простіше використовувати живцювання.

Шкідники і хвороби

Серед найбільш небезпечних паразитів для такої рослини в першу чергу виділяється тля, павутинний кліщ, а також щитівка. Від них можна позбутися за допомогою магазинних інсектицидів. Відносно попелиці упевніться, що інші кімнатні рослини не були заражені нею. Серед найбільш небезпечних паразитів для такої рослини в першу чергу виділяється тля, павутинний кліщ, а також щитівка Дуже часто навалі попелиці піддається чайно-гібридна або кімнатна троянда, вона ж може виявитися причиною зараження інших домашніх квітів. Часом ялівець страждає і від грибкових захворювань. Намагайтеся спостерігати за своїм рослиною, цілком можливо, що проблеми з його зовнішнім виглядом (всихання гілок або іржа) можуть стати результатом вашого зневаги ключовими рекомендаціями фахівців з вирощування ялівцю.

Застосуванням в ландшафтному дизайні

Ялівець досить широко застосовується в процесі озеленення ділянки біля вашого будинку. Тут уже все залежить виключно від вашої фантазії. Такий чагарник прикрасить сад, клумбу і навіть альпійську гірку. Він непогано виглядає як одиночного рослини не невеликій галявині.

Непоганою альтернативою може стати і групове висаджування кущів ялівцю. Часом вони прикрашають різні стежки і алеї. Яке б місце ви не відвели цій рослині, воно обов'язково приверне до себе увагу.

Корисні властивості

Благо, що є рослини, які не тільки служать чудовою прикрасою житла або галявини біля будинку, але і благотворно впливають на здоров'я і самопочуття. Ялівець якраз з таких вічнозелених примірників.

Відвари з цієї рослини допоможуть позбутися від різноманітних шкірних захворювань. З нього також можна приготувати цілюще масло, яке знімає біль в суглобах. Коріння ж допомагають при бронхіті і туберкульозі.

Ялівець стане вигідним придбанням для будь-якого квітникаря завдяки своїм перевагам.

Відео "Посадка і догляд"

З відеоролика Ви дізнаєтеся, як правильно садити і доглядати за рослиною юніперус.

Наприклад, як вибрати рослину, як його правильно посадити, щоб отримати стовідсотковий результат?
Чим характеризується процес вирощування ялівцю в домашніх умовах взимку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама