Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фаленопсис

Півроку тому у мене в будинку, до того ж до численних кактусів і пальмі, з'явилася орхідея, а точніше - фаленопсис Стюарта:

Півроку тому у мене в будинку, до того ж до численних кактусів і пальмі, з'явилася орхідея, а точніше - фаленопсис Стюарта:

При покупці рослини я погуглити як доглядати за новим вихованцем, а також перегорнула деякі спеціалізовані книги. Як і зазвичай, я вирішила записати основну інформацію по догляду за рослиною тут, щоб в будь-яку хвилину можна було підглянути При покупці рослини я   погуглити   як доглядати за новим вихованцем, а також перегорнула деякі спеціалізовані книги

Орхідеї роду Фаленопсис найкраще підходять для вирощування в теплому житловому приміщенні. У домашніх умовах доцільніше вирощувати фаленопсіси в пластмасових горщиках на третину заповнених дренажем. Пересаджувати рослини потрібно обережно - фаленопсіси погано переносять пересадку. При пересадці слід бути обережним, щоб не пошкодити повітряні коріння. Вибирайте досить великий горщик, щоб туди помістилися коріння. Коріння фаленопсисов здатні до фотосинтезу і в місцях, доступних світла, пофарбовані в зелений колір. Крім того, фаленопсіси розвивають так звані повітряні коріння. Обидва типи коренів беруть участь в забезпеченні рослини вологою.

У літню пору фаленопсіси необхідно ретельно затінювати від прямих сонячних променів. У серпні - вересні затінення припиняють. Оптимальна освітленість визначається досвідченим шляхом. Якщо листя сильно підняті вгору або опущені, а міжвузля вкорочені, значить світла занадто багато. Довгі і тонкі міжвузля, більш дрібні, ніж належить, листя свідчать про його недоліку. При вирощуванні фаленопсіси поступово нахиляються до світла. Щоб цього не було, повертайте рослина на 180 ° кожні два місяці. Влітку денна температура близько 25 ° С, взимку-близько 20 ° С, вночі - не нижче 15 ° С.

Частота поливу залежить від температури повітря, вологості, вологоємності субстрату. Якщо ви ще не навчилися розуміти індивідуальні потреби вашого рослини, то безпечним і достатнім є полив раз на тиждень. При цьому якщо на стінках горщика з внутрішньої сторони продовжує накопичуватися конденсат, то поливати рано. У будь-якому випадку фаленопсис краще злегка підсушити, ніж залити. Дві-три тижні без поливу він перенесе нормально. Єдиним плачевних результатом при відсутності поливу протягом 3-х тижнів може стати в'янення квітів. Зелені (після поливу) та сірі (якщо субстрат сухий) - це здорові коріння. Коричневі і чорні м'які коріння, запах цвілі, а також невідповідний субстрат (земля, торф і т.д.) - привід для занепокоєння. Зручним способом поливу є занурення всього горщика в відро або таз з водою. При цьому вода не потрапляє в розетку і субстрат просочується рівномірно. При поливі зверху, прослідкуйте, щоб вода не залишалася в розетці, це може привести до загнивання. Прибрати воду можна куточком паперової серветки. Поливати рослину слід м'якою водою кімнатної температури; взимку і після цвітіння полив обмежують, щоб субстрат став сухуватим; влітку фаленопсис часто обприскують. 50% -я вологість - цілком достатньо при вирощуванні в горщику, однак і при більш низькій вологості при регулярному обприскуванні адаптоване рослина буде себе непогано почувати. Для підвищення вологості можна розмістити горщики з орхідеями на піддон з камінчиками і водою.

Для фаленопсис підійдуть комплексні добрива для квітучих і спеціальні для орхідей. Головне, щоб азоту було на порядок менше, ніж фосфору і калію. Оскільки субстрат не в змозі утримувати добрива і віддавати при подальшому поливі, рекомендується додавати добрива при кожному поливі.

Для того щоб збільшити пишність цвітіння орхідей Фаленопсис, можна обрізати цветонос на відстані близько 2 см над самої верхньої сплячою брунькою. У цьому випадку через деякий час цветонос або засохне сам, або прокинуться одна або кілька сплячих бруньок, цветонос розгалузиться і стане ростити бутони. Так само можливе утворення на квітконосі маленької дітки.

PS Якщо вас зацікавить детальніша інформація про орхідеї, можу запропонувати безкоштовно скачати книгу « Орхідеї. Вирощування і догляд »(1,5 Мб). У книзі представлені загальні рекомендації по вирощуванню орхідей, а також опису різновидів культивованих орхідей і особливості догляду за ними. Читати книгу потрібно через програму Djvureader .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама