Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фізаліс: вирощування і користь. сорти фізалісу

  1. Від ста хвороб корисний фізаліс ...
  2. Один з трьох фізалісів для нас хороший
  3. Сім принципів вирощування фізалісу
  4. Фізаліс овочевий і фізаліс ягідний - сорти
  5. овочевий фізаліс
  6. ягідний фізаліс
  7. Фізаліс - вирощування і догляд: поради та відгуки
  8. ПОТРІЙНА КОРИСТЬ фізаліс
  9. Перуанський і суничний
  10. Цілющі властивості фізалісу
  11. чудодійна фізаліс
  12. Фізаліс це новий старий знайомий
  13. особливості агротехніки
  14. Фізаліс ЦЕ КРАСИВО, ВКУСНО, КОРИСНО
  15. Фізаліс - ВИРОЩУВАННЯ ТА КОРИСТУВАННЯ: ВІДЕО
  16. Нижчих інші записи по темі "Дача и сад - своїми руками"
  17. Підпішіться на оновлення в наших групах.

Чому цей маленький паслін, який росте відразу в упаковці, що не визнаний нашими дачниками

Чому цей маленький паслін, який росте відразу в упаковці, що не визнаний нашими дачниками? Він смачний, цілющий, оригінальний, невибагливий, не боїться холоду. Втім, деякі фанати фізалісу (є й такі!) Впевнені, що плоди в чехліках скоро можуть потіснити примхливі помідори.

Довідка

Томат і фізаліс - найближчі родичі і земляки. Обидва з сімейства пасльонових, народжені в Іовом Світі. Завезли їх до нас майже одночасно, після відкриття Америки. Перший прижився і затребуваний, а останній залишився на узбіччі.

Від ста хвороб корисний фізаліс ...

Харчові і лікувальні якості фізалісу чудові. У себе на батьківщині - в Перу, Мексиці, Бразилії і Венесуелі - користується підвищеним попитом. В останні десятиліття те саме сталося і в Індії, Китаї, ПАР.

У всіх цих до країнах він став одним з основних овочів, займає величезні площі. Причини такого тріумфального ходу - оригінальний аромат, що нагадує ананас з полуницею, а також солодощі, високий вміст вітамінів, інших біологічно активних і цілющих речовин, що продовжують молодість і зберігають здоров'я.

Але головний його секрет - безпрецедентне зміст пектину, якого втричі більше, ніж в яблуках і смородині. Тому в багатьох країнах фізаліс часто використовують замість желатину для приготування багатьох страв і домашніх заготовок.

Виняткові желюючий властивості фізалісу підкріплюються тим, що він здатний знезаражувати і виводити з організму мало не будь-які отрути і шкідливі речовини, включаючи ртуть, свинець і радіонукліди. А ще - камені з нирок. Фізаліс нормалізує тиск, допомагає рубцеваться виразки шлунка в комплексі з основним лікуванням. Він корисний при 100 хворобах!

Читайте також: Фізаліс - вирощування, посадка і догляд, сорти і приготування страв

Один з трьох фізалісів для нас хороший

Існує 3 основних види фізалісу, але не всі нам підходять. Так, тропічний, перуанський, у відкритому грунті наших широт жити не зможе через вимогливості ктеплу і пізньостиглих. Годився б для теплиць, але в них городники вважають за краще вирощувати традиційні овочі.

Другий вид фізалісу - ягідний, менш теплолюбний, солодкий і чудово пахне, але плоди його дрібнуваті - до 5-10 г, а врожайність мізерна - 300 г з куща.

Широкого поширення без застережень заслуговує в нашій країні третій вид фізалісу. Він родом з прохолодних гірських районів Мексики і називається фізаліс овочевий, мексиканський. Оптимальна температура для його росту і розвитку 18-25 ° С, а насіння проростає взагалі при 10-12 ° С.

Овочевий фізаліс теневинослив і невимогливий до родючості грунтів. Круглі плоди його великі, м'ясисті, зіставні з помідорами (до 60-90 г). У них клейка масляниста поверхню світло-жовтого, зеленого або фіолетового кольору. На смак плоди кисло-солодкі. Як у всіх інших видів фізалісу, з моменту зав'язування вони укладені в щільний «чохол», який охороняє їх від негоди, шкідників і хвороб. Час від сходів до початку дозрівання, в залежності від сорту, становить 90-115 діб.

Потужні кущі овочевих фізалісів з глибоким корінням бувають низькорослими, полустелющейся або високими - більше метра, прямостоячими. У них завжди багато пагонів, на яких до 200 плодів! Аж до жовтня вони легко витримують короткочасні заморозки до мінус 2 ° С.

Сім принципів вирощування фізалісу

1. Це скоростиглі рослини можна висівати відразу в фунт на початку травня. Але для повної гарантії холодною весною їх легко виростити розсадою на віконці або балконі в індивідуальних стаканчиках. Вік розсади 35-40 діб.

2.Любой тип грунтів для фізалісу підходить, крім кислих, які треба вапнувати.

3. Посів на розсаду проводять в кінці березня - перших числах квітня, плануючи висадку в город 15-20 травня. Раніше томатів і без укриттів. Відстань між рослинами 50 см, а в міжряддях - 60 см.

4. Особливо вимогливий до вологи фізаліс на початку росту, цвітіння і плодоношення. Тоді його поливають часто - кожні 3-4 дні, а потім - раз в 1,5-2 тижні.

5. Рослини розвиваються швидше за підгодівлі раз в 10 днів слабким розчином гною, зброджених бур'янів і таких органічних добрив, як, наприклад, «Буцефал» 'і «Радогор».

6. Пасинкувати кущі не потрібно, але бажано видаляти хоча б частину бутонів на початку серпня, так як вони з'являються з надлишком - до 300 штук на кущі.

7. Дозрілі плоди швидко обсипаються. Тому збирають їх щотижня. А щоб не загнивали на землі і не бруднилися, поверхня грядки застеляють нетканим матеріалом або картоном. Доречна і мульча з моху, газонної трави, тирси.

До речі, в чистому вигляді і без пошкоджень фізаліс навіть при кімнатній температурі зберігається по 2-3 місяці і довше. Нерідко салати з цих незвичайних смачних плодів готують до новорічного столу.

Зручно і те, що після першого вирощування не виникає проблем з насінням - тепер у вас будуть власні і купувати не потрібно. В одному плодики визріває до 400 повноцінних насіння, потомство яких повторює ознаки своїх «батьків». Насіння дуже дрібні, але кінчиком столового ножа їх можна вибрати в достатній кількості. Схожість вони не втрачають протягом 3-5 років.

Читайте також: Фізаліс - і квітка і рослина і ягода

Фізаліс овочевий і фізаліс ягідний - сорти

Цікавих дачникові, який ще не знайомий з фізалісом, варто спробувати виростити і овочевий, і ягідний сорти. Вони різні, і користь від них неоднакова, хоча будь-які можна солити і маринувати. Але не у всіх в свіжому вигляді приємний ласий смак.

овочевий фізаліс

Ці сорти відрізняються великою кількістю желирующих речовин. І плоди у них порівняно великі, від 20-30 до 150 г, м'ясисті, на кшталт помідоровим. З них виходить прекрасна ікра і навіть сухе вино. Найчастіше плоди смачніше при переробці.

Корольок - ранньостиглий сорт (90-95 днів після повних сходів). Висота куща 60-80 см. Плід жовтий, щільний, кисло-солодкий, вагою 60-90 г. У ньому багато пектинових речовин. Урожайність може досягати декількох кілограмів з однієї рослини. Сорт досить холодостійкий, його можна висівати навіть під зиму.

ягідний фізаліс

Ці рослини дають дрібні, близько 3-9 г, але надзвичайно ароматні плодики, з яких виходять варення, джем, цукати. При цьому вони смачні і свіжі.

Золоті розсипи - ранньостиглий (92-99 дня) сорт. Кущ висотою 30-35 см. Плід яскравий, гладкий, трохи ребристий, жовтий, кисло-солодкий, з полуничним і ананасовим ароматом, вагою 3-5 г. Урожайність 0,3-0,5 кг з однієї рослини. З плодів готують не тільки варення, а й родзинки.

СЮРПРИЗ - ранньостиглий сорт. Кущ розлогий висотою до 70 см. Плід помаранчевий, невеликий, вагою до 2 г, жовтий і солодкий. Урожайність до 0,7 кг з 1 м2. Рослина легко переносить екстремальні умови.

ДЕСЕРТНИЙ - ранньостиглий сорт. Рослина висотою до 70 см. Плодики жовті, дрібні, солодкі. Урожайність до 0,7 кг з 1 м2. Виносить екстремальні умови.

ДЗВІНОЧОК - середньостиглий сорт (120 днів). Рослина полустелющейся, висотою до 100 см. Плід помаранчевий, вагою 7-9 г. Урожайність до 1,5 кг з 1 м2. Теж дуже витривалий.

Посилання по темі: Страви і рецепти з овочевого і ягідного фізалісу

Ягідно-овочевий фізаліс

Існують сьогодні і сорти, які гарні в закрутки і іншої переробки, а також як ласощі. Це справжні універсали!

Філантропія - середньостиглий сорт (150 днів). Рослина висотою до 60 см. Плід коричнево-оранжевий, вагою 5-10 г, кисло-солодкий, освіжаючий, з фруктовим ароматом і грейпфрутовий гірчинкою. У плодах теж багато желирующих речовин. Урожайність 0,5 кг з 1 м2.

Ананасовий - ранньостиглий сорт (105-119 днів). Рослина середньої висоти. Плід кремовий, вагою 50-80 г, з ананасовим ароматом. Урожайність 1,4-1,5 кг з 1 м2. Теневинослів.

Джемово - середньостиглий сорт (120-130 днів). Рослина висока. Плід кремовий, вагою 25-40 г, ідеальний для варення. Урожайність 1,2-1,3 кг з 1 м2. Теневинослів.

Мармеладний - середньостиглий сорт (120-130 днів). Рослина низькоросла. Плід кремовий, солодкий, вагою 30-40 г. Урожайність 1,3-1,4 кг з 1 м2. Теневинослів.

ЛАКОМКА - ранньостиглий сорт. Рослина висотою 70-75 см. Плід жовтий в світлому чехлике, вагою 65-80 г. Урожайність 3,0-3,5 кг з 1 м2. Засухостійкий, холодостійкий, невибагливий.

Існує також декоративний, або звичайний, фізаліс - рослини з яскравими помаранчевими і червоними, ніби паперовими, квітками-коробочками, які взимку не в'януть в сухих букетах. Плоди такого фізалісу неїстівні. Сорти Китайські Ліхтарики, Франшетті ЦВЕРГ.

Фізаліс - вирощування і догляд: поради та відгуки

Ліхтарики для саду та будинку

Раніше ліхтариками декоративного фізаліса милувалася тільки в зимових букетах. Серйозно захоплюватися цією рослиною не збиралася - місця на дачі зарезервовані, в основному для багаторічників, квітучих в весняно-літній період.

МОЇ СЕКРЕТИ

Акуратно розподілила насіння по зволоженій поверхні грунту на деякій відстані, зверху присипала тонким шаром піску, злегка утрамбувати долонькою і накрила поліетиленовим пакетом.

Тримала посіви на сонячному підвіконні при температурі +1 8-22 град. Сходи з'явилися на другому тижні. Плівку прибрала, періодично бризкала на ніжні паростки з пульверизатора.

Коли сіянці відростили по 3 листа, розпікувати їх в індивідуальні стаканчики зі свіжим грунтом. Після пересадки трохи полила, від грибних хвороб опудрить золою.

Через тиждень підгодувала мінеральним добривом з більшою часткою азоту (за інструкцією).

Але в березні цього року одна з подруг, забігши на годинку-другу в мій будинок, вручила щіпку невідомих насіння і взяла з мене обіцянку посіяти їх на розсаду. Довелося запастися ще однією миски з родючої пухким грунтом (підійде грунт для вирощування розсади томатів або перцю).

В середині травня вибрала на дачі сонячний куточок, хоч і на самій околиці. Перевалила рослини в лунки, полила і майже забула про них. Адже вони особливо і не вимагали до себе уваги. Лише двічі виполола в цьому місці сірники і один раз підгодувала своїх нових вихованців добривом для квітучих садових рослин, яке опинилося під рукою. Десь в кінці серпня в гості приїхала та сама подруга. До цього часу вже стало очевидним, що саме росте у мене на ділянці - він весь майорів помаранчевими намистинами-плодами. Деякі гілочки довелося прищипнуть, щоб кущики не розпадаються від тяжкості. Дивом зберегла ці ліхтарики до жовтня, але скоро доведеться зрізати - взимку фізаліс прикрасить будинок. А зібраним насінням можу тепер поділитися з іншими подругами!

Ірина Пузанова, м.Санкт-Петербург

ПОТРІЙНА КОРИСТЬ фізаліс

Фізаліс є овочеву, лікарську і декоративну культуру. Так що, вирощуючи його, будь-яка сім'я отримує потрійну користь.

Фізаліс, який можна побачити на підвіконнях і в палісадниках, -Декоративне, за формою його плоди в чехольчиках нагадують жовті, яскраво-помаранчеві і червоні китайські ліхтарики. Вони зберігають свій привабливий вигляд протягом всього року. Садівникам пропонується три види фіза-лисів з їстівними плодами: мексиканський, суничний і перуанський.

дитя Мексики

У мексиканського фізалісу, в свою чергу, теж багато різновидів: розгалужений, розпростертий, гіллясте і інші. Він прекрасно росте між овочевими культурами, відрізняється тіньовитривалістю, морозостійкістю і посухостійкістю, тому його можна виростити у відкритому грунті в наших широтах. Однак треба враховувати, що рослина погано почуває себе на сильно зволоженою грунті.

Плоди цього виду фізалісу великі, але покриті клейкою речовиною, що незручно для приготування страв, так як для позбавлення від липкого шару їх необхідно бланшувати в киплячій воді 5-6 хвилин. За виглядом і смаком плоди даного фізалісу близькі до помідорів, і це зрозуміло: фізаліс і томати відносяться до одного сімейства пасльонових. У плодах мексиканського виду мало цукрів (3%) і вітаміну С (до 30 мг%), тому він малосладкій і не має запаху.

Перуанський і суничний

А ось у перуанського фізаліс ягоди з ананасовим і навіть апельсиновим ароматом. Вони дрібні і кисло-солодкі на смак. Даний вид фізалісу є пізньостиглі, дуже волого і теплолюбних, тому його вирощують в південних районах Росії.

Суничний фізаліс - стелющееся ранньостиглі рослина, що сильно і опушенное. Ще його називають ягідним і ізюмні за приємний суничний запах і солодкий смак. Плоди містять 10-15% цукрів. Є ще одна особливість, яка відрізняє його від інших видів фізалісу і дає йому перевагу, - це відсутність клейкої речовини на плодах. Тому перед вживанням їх не потрібно бланшувати, а можна відразу їсти в свіжому вигляді.

Хоча цей вид фізалісу теж вимогливий до тепла, на відміну від перуанського, він цілком може визрівати в умовах середньої смуги Росії. А якщо вирощувати суничний фізаліс в парнику, де він буде прекрасно себе почувати, то можна отримати хороший урожай і в Сибіру.

На замітку

Фізаліс так само, як томати, вимагає вирощування розсади, яку висаджують у відкритий грунт або теплиці в один час з баклажанами і перцями. Тільки фізаліс, на відміну від помідорів, які не пасинкують.

Цілющі властивості фізалісу

Плоди фізалісу містять цукри, органічні кислоти (яблучна, бурштинова, лимонна, винна), гірку речовину фізалін, вітаміни, пектинові, дубильні і фарбувальні речовини. Ягоди мають сечогінну, жовчогінну, кровоспинну, гіпотензивну, протизапальну, антибактеріальну та знеболювальну дію. Застосовуються при гіпертонічній хворобі, анемії, сечокам'яної хвороби, подагрі і суглобовому ревматизмі, допомагають організму при підвищених фізичних та розумових навантаженнях, при відновленні після перенесених захворювань.

З плодів фізалісу готують відвар. Треба взяти 1 ст. л. подрібнених плодів, залити 0,5 л кип'яченої води, варити протягом 5 хвилин, потім процідити і приймати по 1 ст. л. між прийомами їжі. Можна вживати також свіжий віджатий сік плодів, звільнених від чашок, або, як їх ще називають, чехликов, які отруйні.

© Автор: Христина Вікторівна Теплоухова, провізор. Алтайський край, м Бійськ

чудодійна фізаліс

фізаліс ФОТО

Любіть овочеву екзотику, але не знайомі з фізалісом? Це незвичайне рослина родом з Мексики гідно найпильнішої уваги городників. За біологічними особливостями фізаліс багато в чому схожий з томатом (рослини належать до одного сімейства - пасльонових), але, на відміну від свого близького родича, менш вимогливий до умов вирощування. І все ж, щоб в повній мірі відчути красу цієї чудової культури, потрібно знати її особливості.

Фізаліс це новий старий знайомий

У наші краї фізаліс завезли в 1927 р і в ряді господарств вирощували на великих площах. Потім він був несправедливо забутий. Однак останнім часом до фізаліс знову з'явився інтерес, і це дуже радує. Особливо популярний у садівників декоративний фізаліс.

Відомо більше 100 видів цієї культури. Найбільш поширений овочевий фізаліс - однорічна трав'яниста рослина висотою від 30 до 120 см. Його плід являє собою велику ягоду масою 40-100 г, яка знаходиться в оболонці-чехлике з зрощених чашолистків. Плоди фізалісу різноманітні за формою, ребристості і забарвленням. Особливість суничного виду - солодкі і кисло-солодкі ягоди з суничним смаком. Ця рослина цінують за зміст в плодах цукру, білка, вітаміну С, а також пектинових і дубильних речовин, що робить фізаліс незамінним в умовах підвищеної радіації. У медицині його використовують при сечо-і жовчнокам'яної хвороби, як протизапальний і болезаспокійливий засіб. Плоди фізалісу мають протипухлинну дію і підвищують імунітет.

особливості агротехніки

Вирощувати фізаліс простіше, ніж томати. Він більш стійкий до холоду (витримує короткочасні заморозки) і посухи, тіньовитривалий, не пред'являти високих вимог до родючості грунту. Тому я завжди висівають насіння фізалісу на розсаду на тиждень раніше, ніж томатів. - в середині березня. В результаті рослина не уражається колорадським жуком і стійко до захворювань, в тому числі фітофторозу. Грунтосуміш для розсади здобуваю в спеціалізованому магазині. Посадковий матеріал ніколи нічим не обробляю.

Насіння фізалісу висівають в розсадні ящики на глибину 1 см. Відстань в ряду між насінням 1 см. Кожен сорт маркується.

Грунт поливаю теплою, бажано талої або дощової, водою. Ємності з розсадою накриваю плівкою і ставлю в тепле місце, а після появи сходів переміщаю на підвіконня. Увечері проводжу досвечивание розсади лампами денного світла протягом 4-6 ч. В похмуру погоду лампи горять цілий день.

Поливаю рослини лише в сонячні дні, і тільки вранці, щоб грунт до вечора зверху підсох - це гарантований захист від чорної ніжки. У похмурі дні розсаду НЕ попиваю навіть тоді, коли вона стає млявою. У фазу одного-двох справжніх листків сіянці пікірують в ящики більшого розміру або окремі стаканчики, а якщо погода дозволяє - в плівкові тунелі.

Коли мине загроза Весняних заморозків, вісаджую розсаду в місто Овочевий и СУНИЧНІ фізаліс - з відстанню 50 см между рослинами и 60 см между рядами, ізюмні сорти - за схемою 30 × 40 см. Пагоні фізалісу тендітні и під вагою плодів могут обламуватіся. Тому рослини високорослих сортів підв'язують до кілків або дроті, натягнутому вздовж ряду Грунт під кущами мульчують соломою (купую її у фермерів), підсушеними бур'янами (без насіння) або травою. Це сприяє збереженню вологи в грунті і захищає її від перегріву в спеку. До того ж плоди фізалісу, які при повному дозріванні люблять обсипатися, навіть в дощову погоду залишаються чистими. Ніяких підгодівлі і обробок від хвороб не проводжу.

Квітучий фізаліс не тільки прикрашає грядки, а й приваблює комах-запилювачів

Восени, коли починаються перші заморозки, кущі фізалісу, на яких ще багато незрілих плодів, викопують і подвешиваю корінням догори в теплиці, де плоди поступово дозрівають (але насіння з них не беру). Маленькі ягоди обривають і викидаю в компостну купу. Зелені плоди також можна зберігати в ящиках в сараї або на веранді. Фізаліс має гарну плежкостью. в сухому прохолодному приміщенні зберігається два-три місяці.

Фізаліс ЦЕ КРАСИВО, ВКУСНО, КОРИСНО

У моїй колекції налічується 16 сортів фізаліса. Самий великоплідний - Гігант плоский. Кущ до 1.7 м заввишки. Плоди масою до 100 г, світло-жовті, солодкі. При повному дозріванні ягоди обсипаються. У сорту Кавун плоди масою до 80 р плоско, світло-жовті, з присмаком кавуна. У сортів Динний і Медовий плоди масою 50-60 г, світло-жовті, дуже солодкі. Але, мабуть, найсолодші плоди у сорту Цукрове диво, до того ж вони дуже великі і красиві. Сорт Золота розсип характеризується великими бурштиновими плодами з присмаком ананаса.

Корольок - ранньостиглий сорт. Кущ висотою до 80 см. Плоди масою 100 г. плоско, світло-жовті, кисло-солодкі, приємні на смак, годяться для приготування варення, цукатів, маринування, соління.

Невеликі жовті плоди зі смаком грибів (сорт Грибна кошик) ідеально підходять для салатів, соління, консервування, довго зберігаються. Вартий уваги сорт Горіховий. Кущі невеликі, посипані зеленими плодами зі смаком волоського горіха

Сорт Мармеладний підходить для обробітку під плівковим укриттям. Рослина високоросла. Плоди масою 50-60 р кремові, годяться для всіх видів кулінарії.

Цікавий сорт Пурпурний

Плоди великі, фіолетові, дуже красиві, смачні, їх вживають в сирому вигляді і використовують у всіх видах кулінарії.

Сверхурожайний сорт - Сливовий джем. І справді, джем з його плодів нагадує сливовий. Плоди також смажать і консервують.

Старожил на моєму городі - сорт солегонно, створений в інституті оздоровлення і відродження народів України. Його плоди використовують для харчування і як лікарський засіб з солегонно властивостями. При відкладенні солей у суглобах і остеохондрозі ягоди фізалісу рекомендують споживати щодня протягом місяця. Корисний також сечогінний чай з чохольчиком фізалісу, змішаних порівну з листям брусниці і пагонами хвоща польового (1 ст. Ложка суміші на 2 склянки кип'яченої води). Його п'ють по склянці вранці після сніданку і після обіду.

Перуанський чарівник - пізньостиглий сорт. Рослина досягає 1,7 м у висоту. Плоди масою до 8 г, круглі, зі смаком грейпфрута, довго зберігаються. Ягоди вживають в сирому вигляді, варять з них смачне варення.

ВІДМІННИЙ РЕЦЕПТ: ВАРЕННЯ з фізаліса

1 кг плодів фізалісу, 1 кг цукру.

Плоди фізалісу очистити від чехликов. промити в гарячій воді і насухо витерти. Великі плоди розрізати на чотири частини, дрібні - навпіл, засипати цукром. Варити в кілька прийомів. Два рази варити на маленькому вогні 10 хв. потім охолоджувати 4 ч. в третій раз варити 10 хв і під час варіння додати сік одного-двох лимонів Гаряче варення розлити в про-стерилізовані 0,5-літрові банки і закатати металевими кришками. Виходить дуже красиве, бурштинове, ароматне варення. Смакота!

АДЖИКА з фізаліса

5 кг плодів фізалісу, по 1 кг перцю, моркви, яблук і столового буряка, 0,5 л рослинного масла, 200 г спиртового оцту і цукру, 150 г солі, 200 г часнику, 1 великий гіркий перець.

Овочі почистити, пропустити через м'ясорубку, варити протягом 2 ч. Додати рослинне масло, оцет, цукор, перемішати і варити ще 30 хв, потім додати подрібнений часник, мелений лвреі. проварити все 10 хв, розкласти в банки і закатати.

Сорт Флоридський ягідний найврожайніший в моїй колекції, хоча кущі і невеликі. Плоди жовто-зелені, дуже солодкі. Їх употрвбляют в сирому і сушеному вигляді.

З плодів фізалісу готують соуси, приправи, ікру, рагу, пюре, варення, джеми, цукати. Як і томат, фізаліс маринують, солять, використовують для цільноплідного консервування. Перед приготуванням плоди очищають від чех-ликів і промивають в гарячій воді, щоб видалити речовини з неприємним смаком і запахом

Упевнений, вам сподобається це незвичайне рослина, здатне надати городу та саду особливий шарм, а страв - неповторний смак.

© Автор: Володимир ПОБЕРЕЖНЮК

© Автор: Венедикт Дадикіна, журналіст, агроном

Фізаліс - ВИРОЩУВАННЯ ТА КОРИСТУВАННЯ: ВІДЕО

Фізаліс. Вирощування і догляд з 7цветов

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І дешеві НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДІВІТЬСЯ САМІ І здівував ЯК МІ.ЕСТЬ Відгуки. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижчих інші записи по темі "Дача и сад - своїми руками"

  • Вирощування фізаліс - сорт "Суничний" : Фізаліс сорти «суничний» відгуки про ...
  • Фізаліс сорт «Королівський» - відгуки, посадка і догляд (Бакшкортостан) : Вирощування фізалісу сорти КоролевскійХочу написати ...
  • фізаліс розсадою : Вирощування розсади фізалісу Вирощування ...
  • Страви і рецепти з овочевого і ягідного фізалісу : Кілька років тому посадила у ...
  • Болгарські сорти овочів : Овочі болгарської селекції - що ...
  • Вирощування Отріколі (фото) посадка і догляд, поради та відгуки : Отріколі: як я приручав «італійця» Два ...
  • Фізаліс - і квітка і рослина і ягода : Як виростити фізаліс і навіщо ...

    Підпішіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Чому цей маленький паслін, який росте відразу в упаковці, що не визнаний нашими дачниками?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама