Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Коли садити огірки на розсаду в 2018 році для теплиці та відкритого грунту в залежності від регіону?

  1. особливості культури
  2. Регіон має значення
  3. сортові особливості
  4. Партенокарпічние
  5. нюанси посіву
  6. Чи не благополучний посів
  7. Як визначитися самостійно
  8. Що необхідно для розсади
  9. Кратність посівів і можливості
  10. умови сходів

З'ясовуючи коли садити огірки на розсаду в 2018 році для теплиці та відкритого грунту в залежності від регіону, слід розуміти, що розсада повинна мати не більше 30 днів від моменту сходів.

особливості культури

На жаль, не всім початківцям городникам вдається виростити хорошу розсаду і отримати ранній і рясний урожай. Це відбувається саме через те, що народ не враховує терміни.

У гонитві за ранніми огірками городники надто рано висівають огірки, думаючи, що чим розсада старше, тим швидше вона порадує плодами. Насправді, відбувається абсолютно навпаки.

Якщо насіння посіяно рано, добре зійшло і швидко зрушила в зростання, але парник ще не готовий прийняти, і вже тим більше відкритий грунт, огірковий втечу витягується. Коренева система не може оптимально розвиватися в малій кількості грунту, прикореневі клітини старіють, і рослина вже ніколи не зможе відновитися. Саме тому необхідно сіяти огірки на розсаду в 2018 році для теплиці та відкритого грунту в найоптимальніші терміни.

Регіон має значення

Якщо досвіду в посівах ще немає, то необхідно керуватися кліматичними особливостями регіону і ботанічними особливостями культури Якщо досвіду в посівах ще немає, то необхідно керуватися кліматичними особливостями регіону і ботанічними особливостями культури.

Огірок теплолюбний. Він не перенесе температури нижче 0 ᵒС. Отже, розсаду можна висаджувати у відкритий грунт тільки тоді коли поворотні заморозки вже неможливі.

Якщо у вашому регіоні в кінці травня вже ніколи не буває морозу, отже, цей час висаджування - а час посіву на 35 днів раніше. Чому 35? Тому, що 5 днів йде на сходи, якщо вони проходять при оптимальній вологості і температурі.

Здавалося б, будь-які посадки можна захистити тимчасовими укриттями, але якщо температура опуститься до мінусової, вони не врятують. Отже, або висаджувати в обігріваються теплиці, де можна самостійно контролювати і підтримувати температуру, або сіяти пізніше.

Читайте також: Томати для теплиці з полікарбонату: кращі сорти для Підмосков'я

сортові особливості

Існує багато гібридів огірків, які дають дуже ранню продукцію Існує багато гібридів огірків, які дають дуже ранню продукцію. Для всіх регіонів рекомендовані партенокарпічние гібриди: «Аршин», «Аяна», «Дмитро Донський», «Слов'янка», «Сільські канікули», «Тещин десерт», «Тачанка», «Середина літа». Всі ці сорти салатні, вітчизняної селекції і зарекомендували себе з найкращого боку. Вони дуже ранні і гарантують врожайність на 45-55 день після повних сходів. Виростити можна розсаджені з цих гібридів, як для теплиці, так і для відкритого грунту.

Розглядаючи терміни, стає зрозуміло, що через 15-20 днів після посадки почнеться плодоношення. Однак слід розуміти, що температура нижче 18 ᵒС не сприятиме зав'язування і росту плодів тому якщо регіон не дозволяє виростити сверхранние, краще віддати перевагу іншим гібридам - ​​раннім.

Гібриди огірків, які селекціонери рекомендують для всіх регіонів найприйнятніші, тому, що вони пластичні:

  • Переносять спеку;
  • Терплять посуху;
  • Стійкі до різких перепадів температур;
  • Стійкі до шкідників і хвороб.

Серед таких гібридів можна вибрати:

Партенокарпічние

  • Салатні: «Авоська», «Ажур», «Гамла», «Дачник», «Серденько», «Каміла», «Тимофій», «Талалай»;
  • Універсальні: «Стрілець», «Три товариші», «Тугарин», «Хрустічок»;
  • Консервні: «Агафон», «Алекс», «Олексійович», «Делпіна»;
  • Засолювальні: «Наречений», «Мрія дачника».

бджолозапильний

  • Салатний: «Нектар», «Плзунок», «Хрустішка»;
  • Універсальний: «Посол», «Регія», «Серпантин»;
  • Консервні «Надюша», «Нафаня», «Персей»;
  • Засолювальні: «Здоровань», «Кум та кума», «Надійний», «Пальчик».

терміни посіву

Якщо ви дотримуєтеся вказівок небесного світила, то питання «Коли садити огірки на розсаду в 2018 році за місячним календарем» вирішується просто.

Розглядаючи терміни посіву потрібно визначитися з місцем, куди буде висаджуватися розсада. Якщо це:

  • Обігрівається теплиця, то посів можна здійснити ще в лютому і це будуть наступні дати: 21, 22, 25 і 26. Посадити таку розсаду можна буде в березні 20, 21, 25, 26;
  • Парник прийме розсаду благополучно в кінці квітня, тому посіви проведемо в березні - 20, 21, 25 або 26, а висадимо в квітні - 18, 21, 22;
  • Відкритий грунт в південних регіонах запросто дозволить висадити розсаду в травні, отже, посіяти її потрібно в квітні і це буде 18,21, 22. Висадку проведемо в прогріту грунт в травні 18, 19.
  • Якщо регіони північні і відкритий грунт прогрівається пізно, а можливості парникових укриттів немає, то посів потрібно провести в травні 18, 19, а висадити в грунт не раніше червня 23,24.

З огляду на сприятливі дні для посадки огірків за місячним календарем в 2018 році, слід зауважити, що розсада НЕ буде 30 денний, а буде мати вік 22-24 дня, оскільки випаде час на проростання. Однак, чим розсада молодше, тим краще вона приживається і адаптується до умов, в які висаджена.

Рекомендація!

Не прагніть виростити двох місячну розсаду. Досвід показує, що огірок не сприймає таких термінів.

Читайте також: Як посолити капусту в домашніх умовах смачно?

нюанси посіву

Іноді городники дату посіву визначають по того моменту, коли насіння потрапляє в грунт Іноді городники дату посіву визначають по того моменту, коли насіння потрапляє в грунт. Однак це абсолютно не правильно. Якщо висівання проводиться покупними, обробленими стимуляторами насінням, то замочування їх проводити не можна, і ми висіває в горщики сухе насіння, використовуючи, наприклад, посадочні дні для розсади огірків в квітні 2018.

Якщо зібраний свій урожай насіння з сортових огірків, або придбані не оброблене насіння, то є сенс їх проростити. Для цього ми укладаємо насіння у вологу тканину. Як тільки насіння потрапили в тепле і вологе місце - це буде старт і припасти він повинен на самий родючий знак Зодіаку і зростаючу Місяць.

Може бути цікаво

Чи не благополучний посів

Місячний календар зі свого місячного циклу дозволяє вибрати тільки декілька днів, найбільш сприятливих. Однак може скластися так, що саме в ці дні немає можливості провести роботи. В цьому випадку можна провести посіви в інші дні, але постаратися уникати несприятливих днів.

Чи не сприяти будуть дати в:

  • Лютому - 7, 16, 23;
  • Березні - 1-4, 15-16, 30 і 31;
  • Квітні - 15-17; 29, 30;
  • Травні - 14-16, 2-30.

Як визначитися самостійно

Часто різні календарі визначають різні дати, це бентежить городників Часто різні календарі визначають різні дати, це бентежить городників. Але кожен сам може визначитися сам, наприклад, коли садити огірки на розсаду в 2018 році в Підмосков'ї.

Для того щоб прорахувати потрібно відчути температурні процеси і грунтуватися на попередніх роках, а далі вибрати зростаючу Місяць і родючий знак Зодіаку з місячного календаря.

Навіть якщо ви не дуже вірите в родючі знаки, то молодик (день до і день після) і точно також повний місяць потрібно уникати. У ці дні краще відпочити і почитати літературу.

Якщо вираховувати посіви для середньої смуги Росії, то слід розуміти, що регіон цей дуже великий, і кожен конкретний край може орієнтуватися за місячним календарем, однак основний орієнтир, звичайно ж, кліматичні умови.

Точно так само і регіон Сибіру. Не можна дати чітких вказівок по датах, оскільки в одному районі вже літо, а в іншому земля тільки починає звільнятися від мерзлоти. Однак в будь-якому випадку розсада допоможе виграти час. Якщо раніше про вирощування огірків в деяких регіонах не могло бути й мови, то тепер, використовуючи сверхранние гібриди отримання врожаю, не їсти щось незвичайне.

Що необхідно для розсади

Щоб отримати розсаду рівну, однакову, здорову і своєчасно потрібно ретельно підготуватися до заходу. Для цього знадобляться:

  1. Індивідуальна тара. Пластикові та паперові стаканчики, квіткові горщики, торф'яні таблетки, обрізані пет пляшки і пакети з-під соків і молочних продуктів, тобто все те, що може створити зону індивідуального розвитку кореневої системи огірка.

Найкращим варіантом будуть пластикові одноразові стаканчики ємністю 200 мл, можна і менше, але тоді доведеться робити перевалку в більш велику ємність;

  1. Ґрунтова суміш. Оскільки для розсади немає потреби у великому обсязі землі, то краще за все віддати перевагу готовому універсальному грунту для розсади. Така земля збалансована за поживними речовинами, повітро і водо прониклива.

Посіявши насіння в готовий грунт, на протязі всього рассадного періоду не буде необхідності проводити підгодівлю.

Якщо вирішено приготувати суміш своїми силами, зробити це потрібно задовго до використання, краще восени. На відро зрілого перегною береться відро компосту, 2-3 кг торфу і 2-3 кг річкового крупного піску. Далі додається 1 склянку пічної золи і 2 ст. ложки суперфосфату. Після ретельного перемішування суміш повинна вилежатися не менше місяця - «дозріти»;

  1. Насіння. Купуючи посівний матеріал, віддавайте перевагу перевіреним фірмам і спеціалізованим магазинам.

Читайте також: Про те як виростити кедр з горішка в домашніх умовах

Кратність посівів і можливості

Визначившись з датами посівів необхідно визначитися і з тим, скільки разів можливо висіяти Визначившись з датами посівів необхідно визначитися і з тим, скільки разів можливо висіяти.

Наприклад, якщо посіви здійснюються в Ростовській області, і є теплиця або парник, то посіви проводяться спочатку в лютому, далі в березні, потім у квітні.

Якщо висівати конвеєрним методом, то потрібно чітко прорахувати посівні площі, оскільки можливості закритого грунту (підвіконня) не безмежні.

Потрібно також обміркувати те, скільки потрібно розсади супер ранньої, ранньої, салатного огірка, консервного, засолювального і вже з цього купувати посадковий матеріал та інвентар.

умови сходів

Огірок теплолюбна культура Огірок теплолюбна культура. Потрапляючи в землю, насіння проросте тільки при високій вологості і температурі навколишнього повітря 24-26 ᵒC.

Як тільки з'являться сходи температуру потрібно опустити. Вночі до 18-16 ᵒC, а вдень до 21-23 ᵒC. Це необхідно для того, щоб сіянці не витягнула.

Оскільки в ємність спочатку насипано лише половину грунту, то протягом вирощування грунт поступово підсипається і до кінця вирощування стаканчик повністю заповнюється грунтом і кореневою системою.

Якщо у вас ще немає досвіду у вирощуванні розсади огірка - НЕ висівайте багато. Посійте 10-20 насіння, а в наступному році, грунтуючись на знаннях і власних висновках, можна буде розширити територію.

Чому 35?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама