Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лук Кущівка: вирощування з насіння у відкритому грунті - AgroFlora.ru

  1. Особливості лука Кущівка
  2. Лук Кущівка: вирощування з насіння
  3. Підготовка та висів насіння
  4. Як доглядати за цибулею

Цибулеві пір'я шалот були оцінені по достоїнству європейськими народами ще в 13 столітті: хрестоносці привезли його з палестинських земель.

Шалот, або цибулю Кущівка, вирощування на перо якого сягає в глиб віків, швидко припав до смаку і росіянам, особливо на півдні країни. Дізнаємося і ми, ніж такий хороший шалот, як виростити пристойний урожай ніжної зелені, як доглядати за посівами і коли приступати до зрізання.

Особливості лука Кущівка

Лук-шалот, або Кущівка - морозостійка рослина, що відноситься до ріпчастою луку, але, на відміну від інших побратимів, що володіє ніжними соковитими цибулинами і пером.

  • Його склад на 17% складається з цукрів, він містить до 9 мг вітаміну С, а також кальцій, калій, ніацин, залізо, фосфор і масу інших мікроелементів.
  • Цибулини Кущівка дозрівають приблизно за 2 місяці і дають урожай від 1,4 до 3 кг з квадратного метра, а також багато соковитої зелені.

Завдяки пікантному півострів смаку і здатності покращувати смак і запах інших продуктів цибулю-шалот Кущівка використовується всіма кулінарами світу в приготуванні всіляких страв.

Завдяки пікантному півострів смаку і здатності покращувати смак і запах інших продуктів цибулю-шалот Кущівка використовується всіма кулінарами світу в приготуванні всіляких страв

Лук Кущівка: вирощування на перо

Лук Кущівка: вирощування з насіння

підготовка ґрунту

Перш ніж приступати до весняного посіву, що припадає на третю декаду квітня, потрібно мати готову грядку. Готуємо її з осені, вибравши відкриту ділянку:

  • Очищаємо його від бур'янів і перекопують з одночасним внесенням добрив - 60 г суперфосфату, стакан золи і 6 кг перегною (компосту) на квадратний метр.
  • Робимо вузькі грядки під цибулю на відстані 25 см один від одного.

Навесні, перед посівом, гарненько рихлимо гряди і вносимо азотні добрива з розрахунку 30 грам на квадратний метр.

Підготовка та висів насіння

Сім'янки цибулі-шалот також вимагають передпосівної підготовки:

  • Розміщуємо їх в марлю. Наливаємо в миску воду кімнатної температури і опускаємо туди марлю з сім'янками.
  • Закриваємо їх, щоб уникнути висихання і тримаємо в воді пару днів. Через кожні 7 год. Промиваємо насіння і знову опускаємо в ємність, налив свіжої води.
  • Підсушуємо семянки для зручності висіву.

Висіваємо насіння на глибину 2 см, засипаємо землею, а зверху насипаємо шар торфу або перегною. Акуратно проливаємо гряди водою.

При гарній погоді можна виробляти першу зрізання пір'я вже через місяць.

Щоб отримати ще більший урожай зелені цибулі Кущівка вирощуванням на перо з насіння, дрібні цибулини, що утворюються восени, висаджуємо наступної весни. Вони дадуть більший урожай пір'я, ніж насіння.

Вони дадуть більший урожай пір'я, ніж насіння

Лук Кущівка: вирощування з насіння

Як доглядати за цибулею

Для вирощування пристойних зелених врожаїв лука Кущівка важливо грамотно доглядати за цибульними посівами. Під час нарощування зелені цибульки потрібен регулярний полив і інші процедури:

Прополка і розпушування

Для поліпшення циркуляції повітря в кореневій системі після поливів рихлимо грунт. Вчасно видаляємо бур'яни, щоб вони не забивали цибулька, відбираючи в нього сили і харчування.

підживлення

Підгодовуємо лушпиння зелень в три етапи:

  • Через 2 тижні після появи сходів підгодовуємо їх змішаним добривом, змішавши сечовину (1 ст.л.), гнойову рідину (1 ст.) І відро води.
  • Ще через 2 тижні удобрюємо землю нітрофоскою (2 ст.л. препарату на десятилітрове відро з водою).
  • Ще через пару тижнів підгодовуємо лук-шалот калійно-фосфорної сумішшю: калійна сіль (10 г), суперфосфат (20 г) і 10 л води.

Позбавлення від гнилі і цибулевої мухи

При тривалої сирої і холодної погоди цибулю може загнивати. Щоб він не заразив сусідній цибулька, виймаємо з землі хворі рослини, а решта обробляємо протигрибковим препаратом. Якщо цибуля облюбували черв'яки, поливаємо його розчином солі у воді. З лушпиння мухою відмінно справляється деревна зола: розпилюємо її над грядою.

Цибулинки для майбутньої посадки на перо збирають в першій половині серпня.

Отже, ви дізналися, як виростити цибулю Кущівка, вирощування на перо якого краще виробляти весняним способом. Посійте цибулю-шалот в своєму городі, прикладіть трохи зусиль, і на вашому столі все літо буде вітамінна і приємна на смак зелень!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама