Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полуниця в бочці - красиво і смачно!

Дачники як відомо народ на вигадки багатий, а якщо з допомогою якого-небудь дачного ноу-хау вийде непоганий урожай отримати, та ще й шматочок землі при цьому заощадити - такі винаходи подвійно цінуються. Так наприклад сталося з цікавою пропозицією вирощувати полуницю в бочці. Стару бочку, можна діряву або навіть зовсім без дна, знайти зовсім не складно, а саме така і знадобиться. Трохи зусиль, вправності і звичайно-ж фантазія - і результат не змусить довго чекати. На вашій ділянці з'явиться цікаве пристосування для вирощування полуниці або суниці.

На вашій ділянці з'явиться цікаве пристосування для вирощування полуниці або суниці

Але в такій бочці можна вирощувати і інші рослини, наприклад огірки, салатний перець або зелень.

Стара непотрібна бочка стане дуже корисною річчю, що приносить користь і радує око.

Вирощується полуниця в бочці за методом так званих вертикальних грядок.

Спочатку на стінках бочки відзначимо місця, де будуть розташовуватися майбутні кущики.

Розмітку краще виконати в шаховому порядку, щоб рослини отримували максимум сонячного світла, це позитивно позначиться на майбутньому врожаї.

Оптимальні розміри осередків для посадки розсади полуниці - 5х5 см, так і земля не буде висипатися і рослина не буде відчувати себе обмежено.

На поверхні 200-літрової бочки можна розташувати приблизно 30 кущиків розсади.

У зазначених місцях потрібно вирізати отвори, краї металу акуратно загнути всередину, щоб рослини могли спокійно направлятися вгору.

Для забезпечення кожного з розташованих рослин водою в достатній кількості необхідно виконати вертикальний дренаж за допомогою просвердленої каналізаційної труби або з використанням більш складного методу - заповнення центральній частині бочки гравієм. Це дозволить виробляти рівномірне надходження води до рослин по всій висоті бочки. Простір між стінками бочки і дренажної трубою слід гарненько затоптати грунтом.

Для його приготування потрібно змішати:

  • дві третини дернової землі
  • одну третину піску
  • можна також додати деревне попіл
  • органічні і мінеральні добрива за рекомендованими для полуниці нормативам.

Тепер власне можна зайнятися висаджуванням розсади. Полуниця в бочці відчуває себе комфортно, але потрібно пам'ятати, що земля в бочці буде висихати трохи швидше, ніж на грядках, що вимагає більш частих поливів.

джерело

Сподобався наш сайт? Приєднуйтесь або підпишіться (На пошту будуть приходити повідомлення про нові теми) на наш канал в МірТесен!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама