Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильний догляд за тюльпанами на дачі

Посадка цибулин тюльпана

Історія культурних сортів тюльпанів почалася в Туреччині 16 століття. Назва вони отримали за свою схожість з тюрбанами - головними уборами жителів сходу. Саме в Туреччині з диких сортів відбиралися найбільш вдалі, і таким способом домоглися отримання певних сортів. Пізніше, вже в 17 столітті тюльпани потрапили в Голландію, яка і зараз відома своєю особливою любов'ю до цих квітів, звідки і почалося їх поширення по всьому світу. У Росії тюльпани відомі з початку 18 століття.

З розвитком квітництва і появою можливості створювати гібриди тюльпани почали класифікуватися по сортам. Зараз існує велика кількість сортів, що відрізняються один від одного кольором, формою і розміром. Але знаючи деякі правила догляду за цими квітами, навіть прості тюльпани будуть радувати вас, викликаючи захоплення всіх оточуючих.

перед посадкою тюльпанів визначитеся з місцем на дачі: тюльпани дуже вигідно виглядають на тлі зеленого газону, але така посадка повинна бути досить великою - 30-50 шт. Краща глибина для посадки 10-12 см, а відстань між цибулинами 8-10 см. Верхній шар дерну знімають, насипають пісок шаром 2-3 см, розміщують цибулини у вигляді кола або квадрата. Потім присипають піском і родючим грунтом. Не дуже щільний газон прикривають дерном.

Якщо ж у вас немає дачного газону, кращий спосіб посадки тюльпанів - в ряд. Викопують борозенки глибиною 12-15 см, добре поливають і насипають 2-х сантиметровий шар піску, на який і викладають цибулини на відстані 8-10 см. Потім цибулини присипають піском і родючим грунтом.

Оскільки тюльпан - цибулинна рослина, правильний відбір цибулин - головна запорука успіху їх хорошого цвітіння в наступному сезоні, про це пише кожен хороший сайт про дачу . На кожну цибулину щорічно наростають 2-3 дочірні цибулини. Після пожовтіння листя їх викопують і добре висушують в півтіні.

Через п'ять днів цибулини обробіть фунгіцидом, це допоможе запобігти грибкові хвороби. Через 30 хвилин після обробки знову висушіть цибулини. Перший час зберігати їх найкраще в марлевих мішечках і тільки в сухому приміщенні. Приміщення повинно регулярно провітрюватися, а температура триматиметься в межах 17-20 градусів. Після повторної просушування цибулини виймаються з мішечка і розкладаються в 1-2 шари в коробках. Періодично їх потрібно переглядати і викидати згнилі.

Іноді серед тюльпанів трапляються надзвичайно гарні квіти з білими прожилками. Але, на жаль, це ознака того, що в ваш квітник потрапив вірус, який спровокував хвороба «Пестролепестность». Якщо цибулини хворих тюльпанів і самі квіти вчасно не знищити, ви втратите всі тюльпани.

Щоб квіти не мельчали, важливий і процес зрізання квітів. Відразу після кінця цвітіння зрізають головки, щоб не утворилися насіння, але залишають 2-3 листків для живлення нової цибулини. Навесні грунт добре удобрити селітрою (20-30 грам на 1 квадратний метр), а після цвітіння золою.

© Чудо-город

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама