Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Редька чорна посадка і догляд, терміни посадки, фото

  1. Посадка чорної редьки у відкритий грунт
  2. Терміни посіву чорної редьки
  3. підготовка ґрунту
  4. Посадка редьки у відкритий грунт
  5. Догляд за чорною редькою після появи сходів
  6. полив
  7. Розпушування і проріджування
  8. підживлення
  9. Редька маргеланская посадка і догляд
  10. підсумок

Вирощуємо чорну і маргеланской редьку в городі

Чорна редька або посівна (лат. Raphanus sativus niger) - дворічна овочева культура, що відноситься до сімейства Капустяні (лат. Brassicaceae). Незважаючи на свій гіркуватий смак, володіє найціннішими цілющими якостями серед інших представників роду Редька (Raphanus). Виростити редьку самостійно не складно, головне - правильно підготувати грунт і зробити посів, а також забезпечити якісний і своєчасний догляд.

Посадка чорної редьки у відкритий грунт

При вирощуванні чорної редьки дуже важливо дотримуватися термінів посіву насіння, а також, основні прийоми посадки і догляду відповідно до особливостей обраного сорту. Це допоможе уникнути стрелкованія або розтріскування плодів згодом.

Це допоможе уникнути стрелкованія або розтріскування плодів згодом

Вирощування редьки чорної у відкритому грунті

Терміни посіву чорної редьки

Редька досить хладостойкой культура, насіння починає прокльовується при температурі близько плюс 5 гр. за Цельсієм. Посів чорної редьки, терміни якого можуть відрізнятися в залежності від вегетаційного періоду сорти, проводять ранньою весною і в середині літа.

В кінці квітня - початку травня сіють скоростиглі сорти, такі як Травнева, Ладушка, Султан, для споживання в їжу влітку. Найкращим часом для посіву пізньої редьки, призначеної для тривалого зберігання, вважається період з другої половини червня по липень. До таких відносяться: Лекарь, Чернавка, Негритянка, Зимова кругла чорна.

Для успішного проведення посівних робіт і гарній схожості важливо враховувати розташування Місяця. Сприятливо садити редьку при Зростаючою Місяці в знаку Терезів, Скорпіона і Козерога. Тоді коренеплоди виростуть більш соковитими і зможуть зберігатися довгий час без втрати корисних якостей.

підготовка ґрунту

Щоб дала хороший врожай посадка редьки чорної, терміни які вказані вище необхідно дотримуватися в точності, а тому підготувати грунт слід заздалегідь. Культура воліє родючі, багаті органікою ділянки з нейтральною або слаболужною реакцією (4,5-5,5 pH). Якщо грунт кислий, її раскисляют вапном (200 г на 1 кв. М).

М)

Підготовка ґрунту під посадку чорної редьки

Кращі попередники для редьки - бобові і гарбузові культури, а також цибулю, часник, огірки і баклажани. Не бажано сіяти її на грядки, де раніше росли інші коренеплоди або капуста.

Гряди перекопують на невелику глибину, одночасно вносячи комплексне мінеральне добриво. На кожен кв.м. грунту використовують 60-65 г суперфосфату, 20 г сечовини і 15 г хлористого калію. Якщо земля виснажена або бідна додають 10 кг компосту. Гній вносити не рекомендується - плоди будуть великими, але з низькими смаковими якостями. Якщо посів проводять влітку, грунт відразу ж розпушують.

Посадка редьки у відкритий грунт

Перед посадкою насіння замочують в сольовому розчині (50 г солі на 1 л води) і калібрують за розміром і вагою, пропускаючи через сито з отворами не менше 2 мм. Після цього їх промивають проточною водою і протруюють добу в розчині 2% марганцевокислого калію або в 1% йоду.

Після цього їх промивають проточною водою і протруюють добу в розчині 2% марганцевокислого калію або в 1% йоду

Посів насіння редьки у відкритий грунт

У грядці роблять борозенки глибиною до 2 см. В міжряддях витримують ширину 30-35 см. Насіння сіють в грунт, дотримуючись відстань для скоростиглих сортів 8-9 см, а для пізніх - 12-15 см. Борозенки засипають, злегка ущільнивши грунт, а потім рясно поливають.

Полив редьки чорної після посадки

Після того як посадка редьки завершена грядку обов'язково посипають золою, щоб захистити сходи від червоноколірною блішки, попелиці і молюсків. Для збереження вологи грунт вкривають нетканим матеріалом: спанбондом або лутрасилом.

Догляд за чорною редькою після появи сходів

При посіві в добре прогріту і вологий грунт сходи починають з'являтися вже через 3-5 днів. Подальше вирощування редьки чорної у відкритому грунті полягає в поливі, своєчасному проріджуванні сходів, регулярному розпушуванні грунту, прополюванні та повноцінному харчуванні.

полив

Для формування великих і соковитих плодів редьці необхідно багато вологи. Полив рослин, посаджених навесні, здійснюють раз на тиждень. Пізньостиглі або зимові сорти вимагають менше вологи, їх поливають 1-2 рази на місяць, в ранковий або вечірній час. На кожен кв. м. посадки використовують по 10-12 л води.

Розпушування і проріджування

Щоб грунт після поливу або дощу не покривалася кіркою, проводять регулярне розпушування. Також стежать за чистотою грядки, видаляючи бур'яни мо міру їх зростання. Після того як у сходів з'явиться другий листочок рослини проріджують, залишаючи між ними відстань 6-7 см.

Після того як у сходів з'явиться другий листочок рослини проріджують, залишаючи між ними відстань 6-7 см

Проріджування сіянців редьки

Процедуру проріджування виконують повторно через місяць. З профілактичною метою від капустяної мухи, білокрилки і інших шкідників грядки запилюють сумішшю золи і тютюнового пилу, змішаних в рівних частинах.

підживлення

Редька, посадка і догляд, терміни посадки, і періодичний полив якої виконуються згідно з правилами вирощування, вимагає добрива всього 2-3 рази за сезон. Скоростиглі сорти з терміном дозрівання 50-60 днів, підгодовують двічі - під час появи сім'ядольних листків і через тиждень після цього. У цей період під рослини вносять азотсодержащие добрива, наприклад, золу або натрієву селітру.

Пізню редьку додатково підгодовують раз в 2 тижні, комплексним мінеральним добривом. Для його приготування в 10 л води розводять 60 г суперфосфату, 20 г сечовини і стільки ж хлористого калію. Отриманого розчину вистачає на 18-20 кв. м. посадки. За 20-25 діб до збирання врожаю підгодівлі припиняють.

Редька маргеланская посадка і догляд

Редька маргеланская (лат.Raphanus sativus L. convar lobo) має безліч корисних якостей. Але головне її достоїнство - приємний смак і гармонійне поєднання з іншими овочами в салатах, завдяки мінімальному вмісту гірчичного масла. У народі цей вид редьки має кілька назв - китайська, зелена, лобо.

У народі цей вид редьки має кілька назв - китайська, зелена, лобо

Маргеланская редька вирощування і догляд

Всі сорти маргеланской редьки, плоди яких можуть бути самих різноманітної форми та забарвлення скоростиглі. Їх термін вегетації в середньому становить від 60 до 90 днів. Висівають насіння у відкритий грунт в середині або в кінці липня. Але якщо дозволяє клімат, можна сіяти і в травні, тоді вдасться отримати два врожаї. Оптимальна температура для нормального розвитку рослин: від плюс 18 до плюс 25 гр. за Цельсієм.

До якості грунту редька Лобо не вимоглива. Підготовка ґрунту, посадка і догляд за культурою здійснюється так само, як за чорною редькою раннього терміну дозрівання. Зрілі коренеплоди викопують із землі в міру їх зростання, і вживають в їжу в свіжому вигляді. Головне - не зволікати зі збиранням врожаю, інакше плоди стануть порожнистими. Зберігають урожай в таких же умовах як морква і буряк.

підсумок

Може стати одним з найкорисніших овочів на вашому городі редька чорна, вирощування і догляд за нею не викликає особливих складнощів, і з ним впорається навіть початківець городник. Використовуючи поради та рекомендації з вирощування коренеплодів, ви зможете отримати відмінний, багатий на вітаміни урожай.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама