Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ревінь. Вирощування, посадка, догляд, фото рослини

  1. Вигонка і бланшіровка ревеню Для раннього одержання врожаю ревеню його накривають спеціальним ковпаком....

Див. також: Ревінь, рецепти. Ревеневий пиріг крамбл і фул . Варення з ревеню

Ревінь належить до сімейства гречані (Polygonaceae), в роду близько 30 видів, серед яких є і декоративні садові рослини. Ревінь відбувається з Тибету і північного заходу Китаю, де його і почали використовувати в якості цілющого рослини. Стародавні китайські лікарі прописували засушений корінь ревеню для зниження спека, а також як проносний і очищає організм кошти. Збережені згадки про це датуються 2700 рр. до н.е.! Цікаво, що за старих часів ревінь вирощували заради бутонів, які вважалися делікатесом, в північній Азії їх досі вживають в їжу. В Європі ревінь використовується в якості кулінарної культури тільки з 18 століття.

Поняття харчового ревеню включає в себе кілька видів і гібридів (в основному між R. palmatum, R. officinale і R. rhabarbarum) рослини, які часто об'єднують під назвою Ревінь культурний (Rheum x cultorum).



Кращі сорти ревеню:

  1. Канадський червоний (Canada Red),
  2. Вишневий червоний (Cherry Red),
  3. Червоний Кримсон (Crimson Red),
  4. МакДональд (MacDonald),
  5. Рубіновий Валентин (Ruby Valentine)
  6. Епплтонс Форсінг (Appleton's Forcing)
  7. Вікторія (Victoria),
  8. Бейкерс Олл Сізон (Baker's All Season).
Див
Вигонка і бланшіровка ревеню Для раннього одержання врожаю ревеню його накривають спеціальним ковпаком. Такий ковпак виглядає як великий перевернутий керамічний горщик з отвором на верху. Через отвір листя ревеню виходять світло, в той час як стебла залишаються закритими від світла і більш ніжними за текстурою, менш волокнистими. Вигнаний таким чином ревінь готовий до вживання на місяць раніше, ніж зазвичай

Ревінь холодостоек (від кліматичної зони 2 ) І невибагливий. Ревінь буде відмінно рости в віддаленому куточку саду і з часом розростеться у велику колонію. Такі колонії ревеню, що складаються з окремих рослин, можна і потрібно періодично ділити. Розподіл і пересадку ревеню слід робити в холодний період року, коли розвиток рослини призупиняється, а пересаджені рослини краще вкорінюються. Ревінь можна виростити з насіння, але така рослина почне плодоносити в повну силу тільки через кілька років.

Ревінь любить сонячне або напівтіньове розташування і вологі водопроникні грунти з високим вмістом гумусу. Удобрювати ревінь, якщо це необхідно, слід ранньою весною, використовуючи перепрілий гній. Надлишки азоту влітку ведуть до небажаного зацвітання. Навесні (після добрива ревеню) і пізньої осені, коли відмирають листя, слід мульчувати ревінь садовим компостом , листовим перегноєм або іншими органічними матеріалами. Мульча допомагає зберігати вологу і тепло в грунті, пригнічуючи ріст бур'янів. При весняному мульчировании розетку листя ревеню залишають відкритою, а при осінній - навпаки, засипають (це допоможе ревеню успішно перезимувати). При появі квіткових стрілок на ревені їх слід відразу ж виламувати біля самої основи рослини, якщо ваша мета - зібрати урожай. Квіти ревеню дуже прикрашають рослину, але послаблюють урожай черешків.

Збирати врожай ревеню можна з другого року життя рослини зовсім потроху. У наступні роки, коли рослина добре освоїться на новому місці, можна збирати урожай протягом весни і літа, намагаючись, однак, не оголяти рослина повністю. Спеціальна вигонка і бланшування під ковпаками стебел ревеню дозволяє отримувати перші, найніжніші і смачні стебла вже з березня-квітня (див. Фото вище) в м'якших регіонах і з квітня-травня - в середній смузі. Збираючи врожай, акуратно відокремлюйте черешки біля самої основи рослини. Не чекайте, поки стебла ревеню досягнуть своєї максимальної товщини (середні за розміром черешки набагато ніжніше і смачніше), а також не беріть більше половини всіх стебел рослини одночасно.

Відразу після збору врожаю ревеню відріжте листя! Листя ревеню токсичні через високий вміст щавлевої кислоти!

Стебла ревеню можуть зберігатися протягом тижня в холодильнику, якщо їх відразу щільно загорнути в пластикову плівку. Якщо потрібно зберегти ревінь на зиму, то вимиті і обсушені стебла слід нарізати на шматочки довжиною 2 см, помістити в щільно запечатує пластиковий пакет і зберігати в морозилці.

Матеріал і фотографії: Оксана Джетер, CountrysideLiving.net

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама