Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розмноження троянд насінням: покрокова інструкція для новачків

  1. Як зібрати посадковий матеріал?
  2. Особливості покупки насіннєвого матеріалу
  3. Як підготувати до посадки?
  4. Підготовка до посадки грунту
  5. Як садити троянду?
  6. Догляд відразу після посадки

Розу полюбили багато садівників, так як вона прикрашає сад своїми розкішними квітками. Але вирощувати цю рослину досить-таки непросто. Для розмноження троянди існують різні методи. Найчастіше садівники використовують щеплення або вегетативний спосіб, адже так простіше виростити квітку. Але хто зараз шукає легких шляхів? На сьогоднішній день багато людей здійснюють розмноження троянд насінням. Як же це зробити?

зміст:

Як зібрати посадковий матеріал?

Посадка троянд за допомогою насіння користується не дуже великою популярністю серед садівників. Це пов'язано з тим, що збір плодів є скрутної процедурою. Після цього варто витягти насіння, підготувати їх, проростити, а це також складні маніпуляції. Також варто розуміти, що не всі сорти можна посадити за допомогою насіння .

Збирати насіннєвий матеріал необхідно в кінці липня або початку серпня. Для цього краще використовувати пружні плоди, які ще не повністю дозріли. Вони повинні мати бурий колір. Після того, як плоди були зібрані, вони обережно розрізають за допомогою гострого ножа. Далі вибираються насіння. Коли насіння були відокремлені від м'якоті, варто їх добре помити в холоднуватої воді.

Особливості покупки насіннєвого матеріалу

У сучасному світі спеціальні магазини пропонують садівникам придбати готовий насіннєвий матеріал троянд. Варто звертати увагу на сорти. Але не завжди виростає троянда, яка була зображена на упаковці. Тому більшість садівників схиляються до самостійного збору насіння.

Після покупки насіннєвий матеріал потрібно стратифікована. Щоб не сталося порушення нормального вирощування, рекомендується купувати насіння в кінці літа.

Як підготувати до посадки?

коли насіння були промиті, їх переміщують в тару, в яку вливають перекис водню (3%). Вони повинні побути в такій рідини півгодини. У такій спосіб відбудеться знезараження насіннєвого матеріалу, і в подальшому він буде краще проростати. Далі варто прибрати насіння, які спливли, так як вони є порожнистими. Для решти насіння здійснюють обробку кореневих стимулятором.

Після цього вони з'єднуються з зволоженим річковим піском. Приготована суміш загортається в невелику тканину, яку спочатку просочують перекисом.

Після виконаних маніпуляцій необхідно зайнятися стратифікацією. Насіння троянди володіють твердою оболонкою, тому їм важко проростати. Сама стратифікація є процес, який допоможе розм'якшити поверхню насіння. Для цього згорток, який був підготовлений, загортається в пакет з поліетилену.

Його залишають в підвалі або в холодільніке.Чтоби нічого не наплутати, рекомендується зафіксувати дату, коли почалася стратифікація. Систематично необхідно заглядати на стан насіннєвого матеріалу. Якщо з'явилися насіння, які вразила пліснява, тоді їх потрібно видалити. Все інше потрібно змочити перекисом.

Підготовка до посадки грунту

Підготовка до посадки грунту

Найчастіше перші паростки можна побачити по закінченню 1,5-2 місяців з того моменту, як була зроблена стратифікація. Ті насіння, які проросли, необхідно посадити в окремі горщики. У них потрібно засипати легкий грунт, яку спочатку стерилізують.

Пройде близько місяця, коли з'являться повноцінні сходи. Паростки можуть почати гнити. Щоб не допустити це, потрібно мульчувати грунт за допомогою вермикуліту. Посаджене рослина потребує помірного поливу. На нього негативно впливає сухість, а й перезволоження не піде на користь.

Коли рослини зміцніють, їх висаджують у відкритий грунт. Роблять це в квітні або травні. Потрібно стежити, щоб не було заморозків. Перед посадкою грунт розпушують і додають компост або гній, який вже перепрів.

Як садити троянду?

Отже, коли насіння проросло, їх садять в горщики. У приміщенні повинно бути не менше 18 градусів. Рослини потребують нормальному освітленні протягом 10 годин. В іншому випадку можна зіткнутися з хворобою, яка називається чорна ніжка. Якщо з'являться бутони, їх рекомендується відірвати, щоб продовжувало розвиватися кореневище. У горщиках рослини повинні постояти аж до весни.

Перед тим, як посадити троянду у відкритий грунт, варто почати гартувати її. Для цього горщики переміщають на деякий час Затишне місце, яке добре освітлюється, але на рослини не повинні світити прямі промені сонця. Поступово потрібно тримати саджанці довше на свіжому повітрі. Коли пропадуть заморозки, готуються ямки в грунті і садять рослини з горщиків.

Відео про вирощування троянд за допомогою насіння:

Якщо людина надумала вирощувати троянду з насіння, йому варто розуміти, що спочатку він не побачить рясної цвітіння. Але всю пишноту троянди можна спостерігати на другий рік. Існує інший метод вирощування троянди, до якого також вдаються садівники. Вони висаджують насіння відразу в грунт. Таким чином, буде відбуватися природна стратифікація. Для цього варто дотримуватися такої послідовності:

Спочатку готуються насіння так, як було описано вище.

  1. На грядці викопується траншея, в яку поміщають насіннєвий матеріал.
  2. Грунт потрібно розпушити і внести добрива.
  3. Насіння не сильно заглиблюються, їх потрібно злегка присипати землею.

Якщо восени досить сухо, тоді територію, де були посаджені троянди, потрібно обприскати водою. Її поверхня накривається будь-яким пристроєм, що зберігає вологу. Якщо троянда садиться в північних територіях, тоді її вкривають за допомогою листя, спеціальним полотном. При настанні квітня можна видалити укриття. Після цього залишається тільки чекати сходи.

Якщо є ризик появи заморозків, тоді варто створити незначні парникові умови. якщо вирощувати троянди відразу в саду, тоді вони не так бояться морозів, відрізняються міцністю.

Догляд відразу після посадки

Садівникові, який посадив троянду насінням, варто не забувати приділяти їй увагу. Але доглядають за посадкою майже так само, як і за дорослими кущами. Коли на вулиці холодно, варто захищати кущі. Але потрібно стежить, щоб не допустити дебати. З цієї причини на початку весни, коли сонечко вже добре гріє, укриття знімається. З цього часу необхідно стежити за станом кущів. Щоб троянда нормально розвивалася, варто здійснювати такі процедури:

  • поливати саджанці
  • рихлити ґрунт
  • мульчувати грунт
  • вносити добрива
  • видаляти бур'яни
  • знищувати шкідники
  • Вкривати на зиму

поливати саджанці   рихлити ґрунт   мульчувати грунт   вносити добрива   видаляти бур'яни   знищувати шкідники   Вкривати на зиму

Крім перерахованих вище маніпуляцій, деякі різновиди троянд потрібно обрізати. Ця процедура допомагає омолодити рослину, сформувати гарний кущ. Обрізку потрібно здійснювати, дотримуючись таких рекомендацій:

  • Роблять процедуру в суху погоду
  • Всі інструменти, які використовуються, варто заточити
  • Зрізаний ділянку змащують садовим варом
  • Обрізання проводять до здорової тканини

Полив потрібно здійснювати раз за 7 днів. Якщо на вулиці жарко, тоді цю процедуру частішають. Отже, троянда може стати справжньою окрасою в саду. Її можна виростити з насіння, але для цього необхідно знати певні правила.

Як зібрати посадковий матеріал?
Але хто зараз шукає легких шляхів?
Як же це зробити?
Як підготувати до посадки?
Як садити троянду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама