Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорти огірків для Сибіру: особливості вирощування в теплицях і у відкритому грунті

  1. Кращі сорти огірків для вирощування в сибірських теплицях
  2. Тепличні огірки для Сибіру - таблиця
  3. Гібриди огірків-алігаторів для вирощування в Сибіру - таблиця
  4. Огірки, які підходять для відкритого грунту Сибіру - таблиця
  5. Як виростити огірки в теплиці
  6. Посадка, догляд та збирання врожаю огірків в теплиці - відео
  7. Огірки на сибірської грядці
  8. Догляд за огірками - таблиця

Огірки в Сибіру ростуть, і непогано. Їх висаджують і у відкритий грунт, і в теплиці, і в парники. Справа не тільки в сорт, хоча, звичайно, його потрібно правильно вибрати. Важливий і грамотний догляд за рослинами.

Кращі сорти огірків для вирощування в сибірських теплицях

Тепличних сортів для вирощування в Сибіру досить багато. Є серед них кілька десятків, які визнані городниками кращими і постійно висаджуються в північних регіонах. Деякі з них призначені тільки для теплиці .

Тепличні огірки для Сибіру - таблиця

Тепличні сорти огірків для Сибіру - фотогалерея

Огірки-алігатори

У теплиці в умовах Сибіру можна вирощувати особливо солодкі й ароматні сорти, що належать до виду китайських огірків (алігаторів), таку назву вони отримали за подовжену форму плодів і горбкувату шкірку.

Гібриди огірків-алігаторів для вирощування в Сибіру - таблиця

Гібридні сорти огірків-алігаторів - фотогалерея

Кращі сорти огірків для відкритого грунту

В умовах Сибіру огірки ростуть і у відкритому грунті, незважаючи на коротке і прохолодне літо.

Огірки, які підходять для відкритого грунту Сибіру - таблиця

Огірки для відкритого грунту Сибіру - фотогалерея

Агротехніка огірків в Сибіру

Вирощування культури в умовах короткого і часто прохолодного літа здійснюється або в теплиці (парнику), або у відкритому грунті.

Як виростити огірки в теплиці

Насіння і розсаду перед висаджуванням в теплицю заздалегідь готують. Спочатку витримують добу в термостаті при температурі + 78 ° C або 72 години при + 50 ° C. Потім знезаражують пестицидами Бактофіт або Апрон протягом 5 годин. Для прискорення зростання насіння замочують в розчині сульфату марганцю, мідного купоросу або борної кислоти.

Посадку у відкритий грунт потрібно планувати на кінець травня, до цього моменту сходи обов'язково часто поливати.

Огірки в Сибіру ростуть, і непогано

У теплиці розсада тягнеться вгору, тому рослинам буде потрібна опора

Для тепличних огірків насипають високі гряди. Нижній шар в 25 см - перегній та інші рослинні речовини, верхній, товщиною 12 см - земля. Грунт повинен прогрітися. Для цього гряди спочатку поливають гарячою водою, а потім на кілька днів накривають чорною плівкою.

При цвітінні необхідна температура в теплиці повинна бути + 20 ° C, під час плодоношення - + 30 ° C при вологості повітря 70-80%.

Довгий світловий день негативно впливає на рослину, воно швидко відмирає, тому теплицю краще притенить, побілити або укривши грядки темної плівкою.

Протягом всього періоду плодоношення можна допускати пересихання грунту, потрібно регулярно поливати огірки і вносити рідку підгодівлю.

Посадка, догляд та збирання врожаю огірків в теплиці - відео

Вирощуємо огірки в парнику

У парник насіння і розсаду висаджують в останніх числах травня. Денна температура повинна дорівнювати + 25 ° C, а нічна - + 20 ° C. Нижня межа - + 10 ° C, якщо буде холодніше, розсада вимерзне. У спекотні дні парник потрібно провітрювати, щоб запобігти поширенню хвороботворних бактерій. Полив повинен бути регулярним.

У парнику вирощують партенокарпические (самозапильних) огірки з помірним паросткоутворенню. Схема посадки залежить від вибраного сорту. Ряди роблять по 35 см, міжряддя - 60 см.

Парник під огірки можна поставити на купі подушці, так розсада отримає додаткове харчування і тепло

Огірки на сибірської грядці

Для вирощування у відкритому грунті підійдуть ранні сорти. Висаджувати їх потрібно після закінчення заморозків на початку червня.

Насіння попередньо вимочують до утворення паростків. При пересадці в грунт вибирають світле, захищене від вітру місце.

Під огірки краще вибрати в грунт, де раніше росли капуста, цибуля або картопля.

Як висаджувати:

  1. На ділянці викопують лунки діаметром 60 см і глибиною 30 см.
  2. У них насипають перегній і змішують з грунтом.
  3. Розрівнюють лунки, зміцнюють земляні бортики, які утримують воду і рідкі підгодівлі.
  4. Роблять отвори і в них поміщають насіння на глибину 2,5 см.
  5. Поливають теплою водою і мульчують зрізаної травою.

Не забувайте доглядати за грунтом. Її потрібно проріджувати, рихлити міжряддя, знищувати бур'яни. Своєчасно позбавляйтеся від ґрунтової кірки, хвороб і шкідників.

Догляд за огірками - таблиця

Досвід садівника з вирощування огірків в Сибіру - відео

Через холодного літа для вирощування в Сибіру підходять переважно районовані в регіоні сорту. Їх близько двох десятків, і частина з них при правильному догляді виросте і дасть урожай навіть у відкритому грунті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама