Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощуємо цибулю і часник

  1. Як виростити часник?
  2. Як виростити цибулю на зелень і ріпку?

Як виростити часник

Як виростити часник?

Цей виходець з Південної Азії 6 тисяч років тому з'явився в Африці - його знаходять в саркофагах з муміями і єгипетських пірамідах. Стародавні римляни вважали, що часник підіймає бойовий дух солдатів. А Середньовіччя і зовсім перетворило цю рослину в фетиш - вважалося, що це одне з головних засобів проти нечисті. В якійсь мірі це правда, адже нечисть в людині - хвороботворні бактерії, туберкульоз, стрептококи - теж боїться часникового духу. Не кажучи вже про банальну застуду і підступний грип.

Головка часнику складається з нирок-зубків, якими часник розмножується. Є часник стрелкующийся і не стрелкующийся. У першого в суцвітті замість насіння утворюються дрібні однозубкових цибулини. Стрелкующийся часник краще пристосований для посадки під зиму. Зубков у часнику, який іде у стрілку, менше, ніж у ярого нестрелкующіхся, але вони більші. Кращий строк посадки часнику - середина вересня, а навесні - в кінці квітня - початку травня. Часник потрібно прибрати до повного визрівання, інакше він розсиплеться в землі і буде гірше зберігатися.

Як виростити цибулю на зелень і ріпку?

Дачники мають в своєму розпорядженні близько 200 культурних сортів цибулі, а в потенціалі - ще стільки ж диких. Цибулеве сімейство, рясніють різним забарвленням і розмірами цибулин, має загальну, «фамільну» рису: наявність їдких, летучих пахучих речовин. Причому південні сорти в цьому сенсі набагато «добрішими» північних.

Китайці доводять, що цибуля має енергію Ян, а отже, більшу внутрішню теплоту і сухість. Вчені у відповідь підрахували, що цибулина дає людині стільки ж енергії, скільки шматочок сала такого ж кількості! Не дарма цибулю незамінний в подорожах.

І ще: пророщуючи в баночці цибулину, ви не тільки збагачуєте вітамінами стіл, але і оберігає кухню від мух і мікробів. А на грядках цибулю відлякує тлю, метеликів і гусениць.

Щоб довше мати з городу ніжні зелене листя, треба вміти варіювати насіннєвий матеріал. Спочатку посійте чорнушки, потім середні за розміром цибулини - з них-то і буде зелень першої. Через два тижні висівайте цибулини дрібного севка - вони дадуть урожай після великих цибулин, але раніше посіву насінням.

Ґрунти під цибулю йдуть піщані, родючі, в міру вологі. Вирощувати його краще з насіння. Перед посівом насіння замочіть і висівайте вже набряклими, щоб прискорити сходи. До осені з насіння виходять дрібні цибулинки - севок. На другий рік, посадивши цибулю-севок, отримаєте товарний цибулю і цибулю-вибірок. Можна отримати цибулю з насіння і в перший рік, якщо використовувати його однорічні сорти.

Забирають цибулю в серпні, в пору пожовтіння і вилягання бадилля зберігають в зв'язках, вінках або косах в сухому прохолодному місці.

Як виростити часник?
Як виростити цибулю на зелень і ріпку?
Як виростити часник?
Як виростити цибулю на зелень і ріпку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама