Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування пізньої капусти, розсада пізньої капусти

  1. Вирощування розсади пізньої капусти.
  2. Догляд за капустою.
  3. Секрет вирощування пізньої капусти.
  4. Вирощування капусти під покривним матеріалом.

Завдяки нагоди я дізналася, як збільшити урожай пізньої капусти приблизно на 25%, не докладаючи жодних зусиль. З маленької грядки 3кв.м. прибираю 90 кг капусти. Завдяки нагоди я дізналася, як збільшити урожай пізньої капусти приблизно на 25%, не докладаючи жодних зусиль

Урожай пізньої капусти завжди радує.

Вирощування розсади пізньої капусти.

У вирощуванні пізньої капусти немає нічого складного. Посіяти в ящик на початку травня. Полити і поставити в теплицю. Поливати через розсікач. Я поливаю кожен день, тому що сію в пластиковий ящик, а ящик весь з дірок.

Через 4-5 днів капуста починає сходити. Через 7-8 днів сходить вся (якщо насіння нормальні).

Ще через тиждень беру столову ложку, за допомогою її роблю лунки в грунті, і саджу капусту на постійне місце. Капусту саджу після картоплі, картоплю саджу в ровики, як написано ТУТ , А ровик в минулому році був заповнений компостом. Але якщо після вирощування розсади і всіх вироблених посадок залишається вермикомпост , То його теж кладу в лунку.

Навколо капусти посипаю попелом і шаром 2-3см ялинових або соснових голок. Голки струшую з гілля, яким вкривали троянди на зиму. Товстий шар голок оберігає капусту від слимаків, які так і норовлять об'їсти молоде рослина. Голки сиплю в радіусі 20 -25см. Також голки перший час, поки немає трави, виконують функцію мульчі.

Догляд за капустою.

Далі, коли з'являється трава, мульчують капусту травою. Більш докладно про мульчування . Поливаю раз в тиждень і багато, якщо немає дощів. Якщо стоїть спека, то 2 рази в тиждень. Мульчують 2-3 рази за сезон, хотілося б більше, але трави не вистачає. Нічого складного.

Від слимаків можна захиститися ялиновими голками, а дорослої капусті вони не такі страшні. Але в 2009 році у нас було просто якесь нашестя метеликів. У народі вони називаються капусниці. Я не встигала тиснути їх яйця на капусті! Дивишся на грядку, а над нею буквально сотня в'ється! Удвох зі свекрухою ми передавили всі яйця (потім виявилося, що пропустили кілька кладок), і я, не довго думаючи, поставила дуги і накрила капусту 16-м спанбондом. Далі поливати намагалася в сутінках, коли метелики летіли. Перекрила гусениць, які вилупилися з пропущених кладок. Капуста під спанбондом стояла до середини вересня. Зняли спанбонд.

Всі здивувалися великим качанів. Качани капусти були дуже щільні і важкі.

Секрет вирощування пізньої капусти.

На наступний рік я не стала чекати, коли прилетять метелики, і накрила капусту 16-м спанбондом відразу після посадки. Для поливу і розкладки трави відкривала. Метеликів було мало, а зняти спанбонд не доходили руки, та й капуста відчувала себе чудово. У липні почалася страшна спека. У тіні вдень +38. У 2010 вся Москва в диму - горіли торфовища.

Свекруха мені каже: Наташа, у тебе капуста укрита, вона ж під укриттям звариться!

Капуста росла на сонці. Дійсно думаю, бідненька. Жарко тобі, напевно, і зняла спанбонд. Справа була вранці, годині о 9. Через пару годин я підійшла до капусти і дуже сильно здивувалася. Все листя висіли як ганчірки! Чого робити?

Погляд впав на спанбонд. Накрити! Накрила. Весь день заглядала, що там відбувається. Не знаю, скільки градусів було на сонці, але в тіні було + 37. Не дивлячись на це, листя почали підніматися! І до вечора піднялися майже все!

Вранці заглянула під спанбонд - капуста коштує, як ні в чому не бувало! Ну і сиди під спанбондом, сказала я їй.

Така спека стояла більш ніж півтора місяці, і капуста весь цей час була накрита.

У вересні приїхали з півдня (в той рік від спеки відпочили в Криму), вже пішли дощі і стало холоднішати, зняли спанбонд.

У вересні приїхали з півдня (в той рік від спеки відпочили в Криму), вже пішли дощі і стало холоднішати, зняли спанбонд

Нормально росте капуста на сонці, коли в тіні + 37! Капусту ми прибираємо в середині жовтня, зберігається на грядці до останнього. Нормально росте капуста на сонці, коли в тіні + 37 Качан капусти потягнув 13 кг. У дуже спекотне літо.

Вирощування капусти під покривним матеріалом.

Незалежно від того, яке літо, капусту вирощую під спанбод (16-м). Спанбонд не знімаю до збору врожаю. Помітила, що капусту під покривним матеріалом можна поливати рідше. Мабуть, він теж захищає від випаровування, а не тільки товстий шар мульчі. Особливо актуально це виявилося влітку 2015 року, т.к в Підмосков'ї пішла вода з колодязів.

Такі величезні качани капуста не в силах тримати сама - лягає на землю, доводиться підставляти дощечки, як під гарбуза і кавуни. (Про кавуни в Підмосков'ї - ТУТ .) Ще неприємність в тому, що деякі дощові черв'яки, мабуть, вирішують зазимувати в качані. Переповзають з мульчі в качан і влаштовуються під верхніми листками. Капусту вони не їдять, але доводиться знімати багато листя в пошуках черв'яка.

Також великі качани не дуже зручні для їжі. Квасити щось нормально, а якщо що приготувати, то хочеться, щоб качан був трохи поменше. Тому змінила щільність посадок. Тепер на грядку довжиною 3 метри саджу не 5 рослин в два ряди, як раніше, а 6 в 2 ряди. Виходить 12 качанів. У кілограмах з площі врожайність збереглася, навіть трохи підвищилася, а качани стали трохи менше. Чого і хотілося.

Вирощування ранньої капусти без клопоту з розсадою. Урожай в червні. - ТУТ

Відео «Вирощування ранньої капусти від насіння до врожаю» - ТУТ.

Вирощування цвітної капусти від насіння до врожаю - ТУТ

Результати наших читачів з вирощування капусти під покривним матеріалом - ТУТ

м Москва

© Наталя Сморчкова. (2016) - сторінка автора.

На ваші питання я відповім в коментарях.

Чого робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама