Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підключення дверних дзвінків

  1. Дзвінок електричний дверний - види і особливості
  2. Дверний дзвінок провідний - підключення своїми руками
  3. Схема підключення дверного дзвінка проводового типу
  4. Як встановити дверний дзвінок - покрокова інструкція

В даний час на ринку побутової електроніки існує великий вибір різноманітних дверних дзвінків, починаючи від простих моделей і закінчуючи варіантами з відеокамерою і сигналізацією. Якщо вас зацікавило питання «як підключити дверний дзвінок», в даній статті ви знайдете інформацію про методи підключення різних пристроїв.

Дзвінок електричний дверний - види і особливості

Дверні дзвінки бувають двох видів: дротова модель, яка потребує підключення за допомогою кабелю, а також бездротова модель - дверний дзвінок на батарейках, який більш простий в монтажі.

Провідні дзвінки працюють від мережі ~ 220В, а їх корпус і кнопка з'єднані проводом. Дзвінок дверний електричний провідний за умови правильного підключення забезпечує надійність і довговічність, а також роботу за будь-яких погодних умовах.

Бездротовий електронний дверний дзвінок має свої переваги: ​​для його монтажу не потрібно проводів, а в разі відключення електроенергії такий дзвінок продовжить роботу. Однак дальність передачі сигналу такого дзвінка не велика, а так само можливо «Не спрацьовування» при поганій погоді.

Дверні дзвінки можна розділити по потребляемому напрузі. В даний час досить поширений, як стандартний дверний дзвінок 220в, так і електронні дзвінки від 4,5 до 60В. Останні, оснащуються батареями або знижувальними трансформаторами.

На сучасному ринку також з'явився дверний дзвінок з камерою. Дистанційна модель включає в себе камеру прихованого спостереження, яка записує, як зображення, так і звук. Цей дистанційний дверний дзвінок не вимагає підключення - досить вставити батарейки, і закріпити елементи на стіні.

Якщо вас не влаштовують моделі, реалізовані на ринку, можна зібрати дверний дзвінок своїми руками за допомогою спеціальних наборів. Якщо вас цікавить, як зробити дверний дзвінок самостійно, можна використовувати спеціальні набори, наприклад, «Двотональний дверний дзвінок». Цей набір дозволяє зібрати пристрій, що виконує функцію дзвінка і сигналізації.

Дверний дзвінок провідний - підключення своїми руками

Для того щоб самостійно здійснити підключення дверного дзвінка проводового типу, вам знадобляться наступні інструменти:

  • дриль або перфоратор;
  • викрутка-індикатор;
  • пасатижі;
  • викрутка з тонким жалом;
  • кусачки.

З матеріалів вам буде потрібно сам дверний дзвінок, кнопка, а також два двожильних кабелю.

Для підключення можна використовувати двожильний кабель з перетином 0,5 - 0,75 мм 2. Більш потужні кабелі також можуть використовуватися в підключенні дверного дзвінка, однак їх застосування не доцільно, оскільки потужність дзвінка незначна.

При підборі кабелю також варто враховувати матеріал жили - алюміній або мідь. Найкраще кабель з жилами з аналогічного матеріалу, що і у решті проводки загальної квартирної мережі.

Схема підключення дверного дзвінка проводового типу

Кнопка для дверного дзвінка влаштована таким чином, що під час натискання вона замикає контакти. Для того щоб пролунав звук дверного дзвінка, необхідно, щоб на його контактах виникли і нуль, постійно підключений до дзвінка, і фаза, разомкнутая в стані спокою.

Схема дверного дзвінка, показана на схемі, включає в себе два двожильних кабелю, які прокладаються від розподільної коробки до кнопки дзвінка, а також від коробки до місця установки самого дзвінка.

Як встановити дверний дзвінок - покрокова інструкція

Якщо ви використовуєте дзвінок з низькою напругою, установка дверного дзвінка здійснюється наступним чином.

Вимкніть електроживлення.

Від розподільної коробки прокладається кабель до кнопки дзвінка і самого дзвінка. У розподільній коробці за допомогою індикатора необхідно знайти дроти подачі напруги і визначити фазу і нуль. Далі все необхідно з'єднати відповідно до схеми підключення.

В дверній рамі або стіні свердлиться отвір для виведення проводу кнопку.

Провід приєднується до клем кнопки, після чого вона закріплюється на стіні над отвором.

Другий кінець дроту приєднується до двох клем, розташованим на батареї дзвінка. Якщо батарея дзвінка знаходиться не в корпусі пристрою, а окремо від нього, необхідно протягнути дріт від кнопки до дзвінка, розділити двожильний кабель і кожну з жил підключити до окремої клеми.

Якщо в корпусі дзвінка є трансформатор, необхідно підключити його до розподільній коробці і двом з трьох клем, відповідних по напрузі.

Після того, як ви здійснили підключення свого дверного дзвінка, включите електроживлення і перевірте його роботу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама