Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ФІРМА СЕРПЕНЬ: ВАТ «Газпром»: Рік екології разом з «Августом»

11 - 13 січень 2013 року в НДІ природних газів і газових технологій «Газпром ВНІІГАЗ» (Московська область) за підтримки ВАТ «Газпром» відбулася З-я Міжнародна конференція «Екологічна безпека в газовій промисловості». Ця подія ознаменувала завершення Року екології в ВАТ «Газпром», в рамках якого компанія анонсувала впровадження понад 1200 передових технічних рішень, що дозволяють знизити вплив на навколишнє середовище. Одним з них стала пропозиція компанії «Август».

На конференції були розглянуті питання забезпечення екологічної безпеки, енергоефективності та охорони праці На конференції були розглянуті питання забезпечення екологічної безпеки, енергоефективності та охорони праці. Всього було представлено близько 70 доповідей і повідомлень за темами, пов'язаними з поліпшенням умов експлуатації газопроводів, розробкою перспективних схем поводження з відходами та ін. З доповіддю «Вирішення проблеми по зведенню деревно-чагарникової рослинності на об'єктах ВАТ« Газпром »» на конференції виступив менеджер компанії «Август» Н. А. Еліневскій.

Траси магістральних трубопроводів, а також прилеглі об'єкти неминуче заростають деревами та кущами. Ці рослини не тільки заважають огляду і ремонту споруд і устаткування, але і руйнують корінням захисну оболонку трубопроводів, завдаючи великої економічної та екологічної шкоди, збільшуючи ймовірність виникнення пожеж. Рубка дерев і чагарників малоефективна, а викорчовування коріння небезпечно для цілісності трубопроводів.

Це завдання можна вирішити за допомогою сучасних хімічних засобів укупі з інноваційними технологіями, сучасними машинами та обладнанням із забезпеченням максимальної безпеки і збереження елементів трубопроводів. «Август» запропонував кілька своїх гербіцидів, а також інформаційно-технологічний супровід для знищення небажаної рослинності на об'єктах транспортування газу ВАТ «Газпром». У 2013 році технологія і препарати «Августа» пройшли атестаційні іспити в ТОВ «Газпром ВНІІГАЗ», включені до Реєстру ВАТ «Газпром» і були рекомендовані керівництвом департаменту з транспортування, підземного зберігання і використання газу для застосування на трасах магістральних газопроводів і інших об'єктах компанії.

За результатами випробувань експерти підтвердили високу ефективність гербіцидів виробництва фірми «Август» і відповідність запропонованої технології стандарту компанії (СТО «Газпром» 2-3.5-046-2006), а також «Тимчасовим технічним вимогам до технологій очистки від деревно-чагарникової рослинності трас магістральних газоконденсатопроводів , газопроводів-відводів ВАТ «Газпром». У висновку також зазначено, що гербіциди, пропоновані в технології, сорбируются надземними і підземними частинами рослин у верхньому горизонті грунту. Внаслідок цього препарати не можуть надавати корозійного впливу на трубопроводи, обладнання газорозподільних станцій, запірно-регулюючу і запобіжну арматуру.

Технологія фірми «Август» зі знищення небажаної рослинності виглядає наступним чином. Спочатку виконують роботи з розчищення лінійної частини магістральних газопроводів від чагарнику і дрібнолісся. Очищення місць рубок та вивезення деревини повинні здійснюватися одночасно з вирубкою. Далі, після появи порослі, проводять гербіцидну обробку ділянок за допомогою обприскування. Залежно від характеру заростання виконують або суцільне обприскування - розподіл робочої рідини по всьому земельній ділянці, що підлягає хімобробка, або локальне - розподіл робочої рідини по частині (виділу) земельної ділянки, наприклад, з куртинами амброзії полинолистої, борщівника Сосновського або окремо стоять кущами небажаної лісової породи.

Обприскування слід проводити в ясну безвітряну погоду, коли температура повітря знаходиться в межах 14 - 25 ºС, а у рослин активно проходять фізіологічні процеси і обмін речовин. Для ефективної роботи гербіцидів, а також щоб знесення (дрейф) крапель не пошкодив дерева в лісонасадженнях, обприскування слід проводити при швидкості вітру не більше 4 м / с. Кращий час обробки - ранкові години відразу після випаровування роси з листя і вечірні години до настання точки роси. Для обробок рекомендується застосовувати гербіциди грейдер в нормі витрати 2 - 5 л / га, торнадо 500 - 2,2 - 5,4 л / га, Горгон - 2,5 - 3,5 л / га, Магнум - 0,1 - 0,3 кг / га, а також ад'ювант адью , 0,2 л / га.

Протягом декількох років співробітники «Августа» проводили виробничі випробування гербіцидів на трасах газопроводів та інших несільськогосподарських землях Протягом декількох років співробітники «Августа» проводили виробничі випробування гербіцидів на трасах газопроводів та інших несільськогосподарських землях. На цих об'єктах в масовій кількості з'явилися трудноіскоренімие види трав'янистої рослинності, стійкі до імазапірсодержащім препаратів (мелколепестник канадський, хвощ польовий та ін.). Для більш ефективного викорінення небажаної рослинності на землях промисловості та іншого спеціального призначення фірма «Август» пропонує використовувати бакові суміші гербіцидів, які знищують всі види трав'янистої і деревно-чагарникової рослинності, мають широкий діапазон термінів застосування (з ранньої весни до пізньої осені), високу ефективність незалежно від фази розвитку рослин і наявності забруднювачів (пил, відходи палива і т. д.) і високу дождеустойчівость. Крім цього прімененіебакових сумішей дозволяє продовжити захисний ефект обробок від двох років і більше в залежності від дозування за рахунок діючих речовин з періодом напіврозпаду від 220 до 480 днів (імазапір, метсульфурон-метил, піклорам, сульфометурон-метил).

У дослідах, проведених в 2010 - 2013 роках в різних зонах країни, які відчувають бакові суміші гербіцидів ефективно викорінювали небажану рослинність, в тому числі стійку до імазапірсодержащім препаратів.

Зокрема, композицію препаратів грейдер , 3 л / га + торнадо 500 , 3 л / га + адью , 0,2 л / га застосували в 2013 році на території підстанції «Базова» «Новгороденерго» ВАТ «МРСК Північно-Заходу». Було відзначено швидке настання загибелі трав'янистої рослинності (через 7 - 10 днів). У цій суміші тривалий період захисної дії: проти трав'янистої рослинності - до 1 року, деревно-чагарникової - 3 - 5 років.

У 2012 році на станції Лиски Південно-Східної залізниці відчули наступне поєднання препаратів: грейдер , 4 л / га + торнадо 500 , 4 л / га + адью , 0,2 л / га. Тут загибель трав'янистої рослинності також наступила через 7 - 10 днів, а період захисної дії проти неї склав до 2 років, деревно-чагарникової - 5 - 7 років.

На трасі магістрального газопроводу Свердловськ - Сисерть випробували бакову суміш торнадо 500 , 3,5 л / га + Магнум , 0,2 кг / га + адью , 0,2 л / га. При низькій вартості одиниці площі вона впоралася з широким спектром рослинності, в тому числі з деревно-чагарникової висотою до 2 м, а бажаний ефект залуження злакової рослинністю проявився вже через місяць.

Високу ефективність показала і суміш   торнадо 500   , 5,4 л / га +   Магнум   , 0,2 кг / га +   адью   , 0,2 л / га, яку випробували в 2012 році на перегоні Которосль - Ярославль Північної залізниці Високу ефективність показала і суміш торнадо 500 , 5,4 л / га + Магнум , 0,2 кг / га + адью , 0,2 л / га, яку випробували в 2012 році на перегоні Которосль - Ярославль Північної залізниці. Ці препарати впоралися з усією рослинністю, в тому числі і з деревно-чагарникової висотою до 3 м. Ця суміш також має низьку вартість обробки одиниці площі.

Окрім наведених варіантів сумішей, високу ефективність в дослідах в боротьбі з небажаною рослинністю на трасах газопроводів та інших несільськогосподарських землях показали такі перевірені композиції гербіцидів: торнадо 500 , 3 л / га + Горгон , 3 л / га + адью , 0,2 л / га і торнадо 500 , 3,5 л / га + Еурон *, 0,25 кг / га + адью , 0,2 л / га.

Показові результати отримані в виробничому досвіді на трасі магістрального газопроводу Майкоп - Невинномиськ ТОВ «Газпром трансгаз Ставрополь». Тут середній рівень засмічення склав 129,5 шт / м², причому крім трав'янистих рослин, як дводольних, так і злакових, на дослідних ділянках була присутня поросль деревно-чагарникової рослинності: ясен, в'яз, клен гостролистий, клен американський, акація жовта і біла. Для очищення траси випробували п'ять варіантів сумішей гербіцидів грейдер , торнадо 500 , Магнум і ад'юванта адью в різних поєднаннях і дозуваннях. На 63-й день після обробки, виконаної 3 травня, на всіх оброблених ділянках наступила повна загибель небажаної рослинності, технічна ефективність всіх п'яти перевірених варіантів склала 100%.

Гербіциди грейдер , Горгон , Магнум , торнадо , торнадо 500 , ад'ювант адью і їх бакові суміші були внесені в довідник матеріально-технічних ресурсів для подальшого використання дочірніми товариствами ВАТ «Газпром».

«Поле Августа»

Фото Н. Кузнєцова та В. Федина

* - знаходиться в стадії держреєстрації

Підписи до фото

Н. А. Еліневскій на трибуні конференції
Один з варіантів досвіду (суміш грейдер а й адью ) В 2012 році на трасі газопроводу Майкоп-Невинномиськ (до ... і після обробки)

Опубліковано в номері 2 (123) за 2014 рік

Передрук і копіювання матеріалів на електронні ресурси тільки з письмового дозволу редакції та із зазначенням першоджерела.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама