Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відкрити свій бізнес на вирощуванні глив?

  1. особливості гливи
  2. Технологія вирощування гливи
  3. субстрат
  4. висадка
  5. вирощування гливи
  6. збір грибів
  7. продаж грибів
  8. оформлення підприємства

Як відкрити свій бізнес на вирощуванні глив?

Переваги вирощування гливи перед іншими грибами полягає у відносній простоті роботи і невеликих грошових вкладеннях.

Гливи володіє чудовими смаковими якостями, мають хороший попит на ринках, аби окупити всі капіталовкладення вже на початковому періоді реалізації готового товару.

особливості гливи

Перед тим, як зайнятися безпосередньою роботою, спрямованою на вирощування і реалізацію, варто детально вивчити особливості та переваги цих грибів. Так, деякий вчені припускають, що страви з гливи можуть допомогти в профілактиці онкологічних захворювань, істотно знижуючи ризик поширення хвороби. Так само широко відомо, що гливи по якостям смаковим і поживністю нітрохи не поступаються прославленим білим грибам, будучи прекрасною альтернативою. Особливо важливим є той факт, що при вирощуванні в екологічно чистих, домашніх умовах гриби накопичують в собі багаті запаси чистого білка. Гливи чудово підходять для маринування, приготування супів і салатів. У готовому вигляді вони зберігають пружність і соковитість.

Технологія вирощування гливи

Технологія вирощування гливи

Незважаючи на загальну простоту, вирощування цих грибів в домашніх умовах все ж вимагає наявності деякого досвіду. Для початку необхідно визначити місце, де будуть вирощуватися гриби. Найкраще підійдуть нежитлові прохолодні приміщення: підвали або сараї. Для безпосереднього вирощування грибів необхідна наявність субстрату. Найкраще підійдуть звичайні тирса. На цьому етапі витратитися доведеться тільки на закупівлю міцелію - посадкового матеріалу, який можна купити в спеціалізованому магазині і поліетиленових пакетів для субстрату.

субстрат

Субстрат для гливи

Перед безпосередній висадкою міцелію тирса варто зволожити в спеціальному кормозапарника. Втім, якщо під рукою такого не виявилося можна просто засипати тирсу в мішок і залити окропом з розрахунку два відра води на мішок тирси. Так само, якщо немає можливості дістати тирсу в якості субстрату, вам підійде солома, висівки, качани кукурудзи і навіть лушпиння соняшнику. Якщо ж немає бажання возитися з приготуванням субстрату власноруч його завжди можна купити з уже засіяних міцелієм. Але, якщо все ж прийнято рішення займатися посівом гливи власноруч, варто врахувати співвідношення кількості субстрату і міцелію: на одну тонну субстрату потрібно близько восьми кілограм міцелію.

висадка

висадка глив

Залитий окропом субстрат повинен охолонути до температури 20-25 градусів, після чого в мішки додають міцелій, рівномірно перемішують і зав'язують мішки. Заготовки висіяти міцелію розташовують на поличках в приміщенні з температурою не більше 25 градусів і обов'язково в темряві. На три дні мішки залишають в приміщенні, після чого в кожному з них робляться отвори, для того, щоб гриби могли зростати. Після виконаних маніпуляцій їх варто залишити в спокої на 2-3-тижневий строк.

вирощування гливи

вирощування гливи

Переходити до наступного етапу можна по закінченню двотижневого рядок. Це можна визначити по тому, що в пророблених отворах стануть проглядатися шапочки грибів. У цей період необхідно провести певну зміну в приміщенні: додати світла, зволожити субстрат і забезпечити доступ свіжого повітря. Крім цього, температура в приміщенні повинна бути знижена до 10-15 градусів. Після цих маніпуляцій мішки, за минулий час стали грибниці, варто залишити в спокої і стежити за зростанням грибів.

збір грибів

збір глив

Як і всі гриби, гливи відрізняються високою швидкістю росту і всього за тиждень вже досягають достатнього для реалізації обсягу. Стандартні для гливи розміри: 6-10 см капелюшок і 1-4 см ніжка. Збирати гриби треба акуратно, не виривати, щоб не пошкодити мішок з грибницею. Її після збору рекомендується перемістити на відпочинок в темне місце на тижневий строк, після чого можна приступити до другого і третього збору врожаю. По закінченню цього часу рекомендується замінити субстрат на новий. Відпрацьований субстрат викидати не варто, його можна продати як городнє добриво, або корм для тварин в сільському господарстві.

продаж грибів

Перш за все, товар потрібно підготувати для реалізації. Зібрані гриби рекомендується зберігати в холодильнику при температурі в нуль градусів. Продавати гливи можна як самостійно на ринках, так і укласти договір з рестораном, кафе або магазином. В останніх випадках варто подбати ще й про упаковку готового товару. Найкращим варіантом для цього будуть пластикові лотки, обгорнуті в харчову плівку.

Втім, в кожному бізнесі можливі невдачі і до цього варто бути готовими. У разі, якщо збути свіжі гриби не вдається, завжди варто пам'ятати, що гливи можна продавати і в готовому вигляді: маринованому, сушеному і навіть мороженому. Готову продукцію завжди збувати легше, враховуючи факт продовження рядок придатності.

У продажу також варто враховувати сезон, так, наприклад, в осінній період гриби не будуть користуватися особливим попитом, оскільки в цей час їх досить багато. А ось в зимовий період ціни і попит на готові і свіжі гриби значно зростають.

оформлення підприємства

Необхідний пункт, якщо реалізація гливи буде орієнтована на магазини і супермаркети. В такому випадку партію товару повинні супроводжувати певні документи приватного підприємства.

Найбільш простим варіантом є організація ІП з подальшим збором сертифікатів, що підтверджують якість продукції. До них відносяться: декларація по відповідно до Держстандарту, радіологічекіх протокол, фітосанітарний сертифікат і керівництво по зберіганню і транспортуванню гливи.

Як і в будь-якому іншому бізнесі, при офіційному оформленні підприємства підприємцю доведеться виплачувати податки. Згідно з правилами, в них увійде єдиний сільськогосподарський податок, на нього відводиться 6 відсотків від чистого прибутку.

Вирощування гливи - досить простий бізнес, організація якого не вимагає великих витрат спочатку з реальною можливістю збільшення доходу за допомогою будівництва теплиць. Теплиці в яких відбувається регуляція температури і вологості вимагають деяких витрат, але цілком окупають себе можливістю цілорічного вирощування гливи.

Рейтинг: 5/5. З 1 голосу.

Please wait ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама