Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підготувати черешки винограду до посадки

  1. Метод № 1
  2. Метод № 2
  3. Як підготувати черешки винограду до посадки

Метод № 1   Низ держака обрізаємо так, щоб нижче нирки було не більше 1 см, а над верхньою брунькою - 2 см

Метод № 1

Низ держака обрізаємо так, щоб нижче нирки було не більше 1 см, а над верхньою брунькою - 2 см. Потім замочуємо на 40-48 годин в стимуляторе зростання - Гумат: 1 ч. Ложка на 10 л води (або 1 ст. Ложка меду на 10 л води). Після закінчення замочування ставимо живці вертикально на 10-15 хв., Щоб з них стекла вода і вони обсохнули.

Про те яка повинна бути оптимальна вологість живців винограду і як її правильно з'ясувати Ви маєте можливість визначити перейшовши за посиланням.

парафінування держака

Зараз живці потрібно запарафініровать. Для цього беремо літрову кварту або каструльку, наливаємо 300 г води, додаємо 300 г парафіну, 15 г воску і ще 15 г смоли і нагріваємо. У той час, коли смола (бітум) розплавиться, її потрібно добре розмішати, зняти з вогню і поставити поруч з каструлею холодної води. Нехай постоїть 60 секунд дві.

Пізніше беремо держак (можливо і 2-5 штук), скоро занурюємо верхній його кінець в тут і парафін ж опускаємо в холодну воду. Верх живця має бути покритий парафіном на 4-6 см. Потім запарафінірованние живці ставимо у відро з розчином, в якому вони замочували.

Підготовка ямки до посадки живця

Ямка для посадки живця має бути не менше 70x70x70 см, а краще 1х1х 1 м. На дно насипаємо 300-350 г калійного добрива. Це можливо сірчанокислий калій, сульфат калію, калімагнезія, піввідра деревної золи, і 400-450 г суперфосфату, 2 відра перегною, 2 відра піску, 2 відра чорнозему. Все необхідно ретельно перемішати.

У разі якщо земля піщана, то піску не потрібно. Ямку заправляють так, щоб вона залишалася глибиною 50 см.

посадка

Робимо поздовжнє (вертикальне) борознування на междоузлии і п'яті живця. У разі якщо держак має 3 нирки, то нижню необхідно засліпити (обламати), на держаку з чотирма нирками засліплюють 2 нижні. Приступаємо до посадки.

П'ятка держака повинна бути на глибині 45-50 см, але присипати її необхідно на 20-25 см, не глибше. Верхня (запарафінірованная) нирка зобов'язана перебувати нижче рівня землі на 10-12 см. Держак розташовують в ямці похило, на нього надягають відро без дна дном вниз (щоб не замулюється держак протягом поливу) і влаштовують парничок.

В осінню пору відро знімають і засипають ямку до позначки землі.

Метод № 2

Для посадки потрібно старе відро без дна (краще виварка). Замість відра можливо зробити з темної плівки циліндр висотою 40 см і діаметром 30 см. На дно посадкової ямки глибиною 50 см ставимо догори дном відро або циліндр. Держак або саджанець маємо в центрі і засипаємо такий же почвосмесью, як і вищеописана. Верхня нирка повинна бути нижче рівня землі на 10-12 см. У разі якщо держак довше відра, то його краще висаджувати похило. Після закінчення посадки робимо мікропарнік.

При температурі 20 градусів парничок відкриваємо.

У той час, коли приріст досягне 15-20 см, відро необхідно з побоюванням зняти, щоб кому землі не розсипалась, засипати такий же сумішшю землі і полити. При прирості 12-15 см необхідно обприскати Квадріс або Стробі за інструкцією.

Як підготувати черешки винограду до посадки

Виноград Пророщування живців у воді


Цікаві замітки:

Підібрані по важім запитам, релевантні статті:

  • Посадка живців винограду: підготовка, правила і терміни

    Будь-який знає, яку користь організму людини приносить виноград. Але його обожнюють не тільки за це, але і за аромат і смак пружних плодів. У разі якщо раніше даної ...

  • Як прорости живці винограду будинку.

    Прийшов час розпочати вирощування саджанців винограду для весняної посадки з завчасно заготовлених або куплених живців. В останніх числах лютого - початку ...

  • Оптимальна вологість живців винограду і як її можна дізнатися

    Зміст: Як скоро живці винограду втрачають вологу? Якою має бути гранично низька вологість живців винограду? Швидкість поглинання рідини ...

  • товщина і Оптимальна довжина живців винограду

    Вважається найкращим, в разі якщо були завтовшки 6-10 мм, т. Е. Досягли діаметра оптимально плодоносному лози. А раптом лоза меншою або більшою товщини? Мені ...

  • Догляд за виноградом навесні: щеплення, посадка, обрізка і підгодівля

    Виноградом називають кущ, який в'ється і дає плоди у вигляді ягід. При вирощуванні винограду з насіння він проростає в початковий же рік після закінчення висадки. На ...

  • Дівочий виноград: догляд і посадка за ліаною

    Дівочий виноград по-науковому називають Parthenocissus quinquefolia, що свідчить безневинний плющ. Це представник сімейства винограду, який діяльно ...

Якою має бути гранично низька вологість живців винограду?
А раптом лоза меншою або більшою товщини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама