Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як укоренити держак

Як укоренити держак
Як укоренити держак   Вирощування саджанців винограду з живців   Ажіотаж починається з січня

Вирощування саджанців винограду з живців


Ажіотаж починається з січня. Уже горимо бажанням раніше укоренити живці - а даремно. Якщо вкорінювати в січні - лютому скоріше за все коріння ви побачите через місяць. Якщо в березні, то терміни появи коренів зрізаються мало не вдвічі. Тому не поспішайте, черешкам добре спиться у вас в підвалі, а ось в середині березня вони практично виспалися і починаються ростові процеси.

Дістаєте живці з підвалу, берете гострий секатор, від верхньої бруньки відступаєте два-три сантиметри і робите косий зріз. Над нижньою ниркою 2-3 мм і робите прямий зріз. Занурює держак повністю в воду (краще талу від снігу або дощову) на 4-5 годин, можна і довше. Берете літрову скляну банку, ставите живці і наливаєте води, так щоб була видна одна нирка, банку накриваєте поліетиленовим пакетом бажано прозорим і ставите в тепле місце на пару днів, через два дні воду виливаю і наливаю 2-3 см води і знову зверху щільно поліетиленовий пакет, виходить міні парничок. Тепер догляд полягає в заміні води, щоб не протухає .. Коли через пакет побачите, що нирка прокинулася і пішла в ріст ці черешки переставляєте в таку ж банку і води наливаєте 2-3 см, але вже без пакета. Нирка вже прокинулася і буде чекати коренів. Якщо побачите на п'яті держака білі напливи, не викидайте це ранова тканину, з якої скоро підуть коріння. Далі саме хвилююче, коли побачите маленькі білі корінці довгою 3-4 мм держак можна висаджувати в ємність з грунтом на дорощування. Це найчастіше поліетиленова пляшка з під води, внизу робите кілька отворів для зливу води, верх пляшки відрізаєте, на дно насипаєте дренаж, грунт я беру в лісі, а тирса хвойні, змішую одна частина землі і дві частини тирси. Насипаю дренаж в пляшку, 5-6см грунту, ставлю держак і досипаю до верху грунт, верхня нирка не засинає. Добре проливаєте і забули його на вікні, в цей момент не захоплюйтеся з поливом, краще не долити, ніж перелити, можуть корінці згнити. А далі потрібно тільки чекати і в міру зростання підв'язувати. На мій погляд, все дуже просто без зайвих слів. Я і до цього дня вкорінюються дорогі і цінні сорти таким способом. Хочу застерегти, не скупіться, не прагніть держак різати на однопочковимі живці, такі живці погано вкорінюються і, найважливіше, мало поживних речовин для вкорінення, кущ винограду побачите не скоро. Корневин і інші препарати для утворення коренів не використовую все, що потрібно для вкорінення вище викладене. Країна вступила в СОТ, тепер нам таких болячок і жучків підкинуть, а потім офігенний препаратів, які лікують все, але не те що потрібно. Перед посадкою і укоріненням обов'язково робіть бирки з назвою сорту, можна нарізати бирки з алюмінієвих пляшок з під води або пива, добре ріжеться і продавлюється авторучкою - це дуже важливо, кожен сорт повинен мати своє ім'я і пишеться з великої літери як ім'я людини.

Це, на мій погляд, найвірніший і простий спосіб, мене ні коли не підводив, а ось для промислового вирощування саджанців цей спосіб не годиться, тому що інші обсяги роботи. Я тут нічого нового не написав все це давно відомо ось тільки в літературі пишуть, що потрібно гальмувати вихід вічка або навіть засліплювати його. Я завжди роблю так, просто не заважаю вижити черешки даю йому свободу вибору, а ви йому просто допоможіть. Про промисловому укоріненні не писатиму, все і так багато разів написано, а який шлях ви оберете це вже справа кожного. Я не беруся радити на цю тему.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама