Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дівочий виноград: посадка і догляд за ліаною

  1. Родзинки зовнішнього вигляду дівочого винограду
  2. різновиди культури
  3. Як розмножують рослину
  4. У той час, коли і як створювати посадку
  5. Здійснення догляду за декоративною ліаною
  6. Від чого направлятися берегти рослину
  7. можливості застосування
  8. Ліана: Скоро зростаючі ліани

Дівочий виноград по-науковому називають Parthenocissus quinquefolia, що свідчить безневинний плющ

Дівочий виноград по-науковому називають Parthenocissus quinquefolia, що свідчить безневинний плющ. Це представник сімейства винограду, що діяльно використовують в ландшафтному дизайні. Ліаноподобний лози здатні обплітають повністю рівні вертикальні поверхні і рости в висоту до 15-20 метрів.

У цьому їм допомагають незвичайні коріння-присоски, якісь утворюються на пагонах в ході розвитку.

Вирощувати рослину почали ще в сімнадцятому столітті в європейських державах. За минулі роки садівникам стали відомі близько дванадцяти різновидів рослини, які прийшли з азіатських і американських держав.

зміст:

  • Родзинки зовнішнього вигляду дівочого винограду
  • різновиди культури
  • Як розмножують рослину
  • У той час, коли і як створювати посадку
  • Здійснення догляду за декоративною ліаною
  • Від чого направлятися берегти рослину
  • можливості застосування

Родзинки зовнішнього вигляду дівочого винограду

Ліана заслужила власний найменування завдяки гроздям ягід, що утворюються на пагонах. На пагонах утворюються грона темно-синього ягід, схожих на виноград, але вони набагато дрібніше і їх не можна вживати в їжу, тому їх функція тільки декоративна. А дівочим рослина називають через здатність до самозапилення.

Скарб дівочого винограду міститься в декоративності листя.

Залежно від освітлення і пори року вона забарвлюється в бордово-зелені відтінки і червоні. А корнелазающіе лози не капризний і з легкістю переносять морози і затінені місця. Виходячи з цього висаджувати цей плющ можливо в будь-якому місці.

Вражає і швидкість росту рослини, завдяки чому приховати непривабливий ділянку можливо в стислі терміни. Але це буйство необхідно постійно контролювати, щоб рослина не заполонило густими лозами весь вільний простір і не купило неохайний вигляд.

Садівники вважають за краще висаджувати на ділянці дівочий виноград не тільки через декоративності, а й за його властивість покращувати мікроклімат і пригнічувати поширення і розмноження патогенної мікрофлори. А густий листяний килим, що огорнув будинок або альтанку заважає проникненню всередину бруду і пилу, і заважає перегріву в спекотні літні дні.

Багато ландшафтні дизайнери та садівники зупиняють свій вибір на дівочому винограді, завдяки:

  • декоративності строкатих різьблених листочків, якісь вносять приємну різноманітність, змінюючи забарвлення протягом посухостійкості морозостійкості
  • і дачного сезону
  • невибагливості
  • імунітету до шкідників і хвороб
  • стрімким темпам зростання
  • тіньовитривалості

А в липні в зеленій масі листя розпускаються непоказні бляклі квіточки, якісь виділяють приємний запах і приваблюють запилювачів. На їх місці в вересні здадуться чорні воскові ягідки, якісь стануть додатковим елементом декору.

різновиди культури

В роду дівочого винограду налічується близько двадцяти видів, але величезне перевагу віддають лише двом:

  • Віргінський (пятілісточковий) дівочий виноград. Вид відрізняється пальчатосложнимі листової пластиною, яка за формою нагадує будову каштанових листочків. Будь-який з п'яти фрагментів сторінки має овально-загострену форму з невеликими рубчиками по краях. Без зміцнень може увіть більше 15 метрів вертикальної поверхні. Рослина невибаглива і легко переносить пересадку на нове місце. Однаково прекрасно росте на сонячних і затінених ділянках, але під дією сонячних променів має більш декоративний вигляд. Віргінський дівочий виноград рідко піддається нападкам комах-шкідників, але його зможуть зробити вибір слимаки, якісь обожнюють мокрі тінисті куточки.
  • Плющевидной (тріостренний) дівочий виноград. Вид має три пальчатосложнимі листочка, схожих за будовою з листям плюща. На кінчиках кожної лози починається пара вусиків з присосками, завдяки яким рослина чіпляється за опору і виростає до 10-15 метрів в довжину. Тріостренний дівочий виноград має пара підвидів. Особливості кожного з них є забарвлення листя в осінній період: у пурпурного вона отримує червоного забарвлення, у золотистого - крапчасту жовто-зелену, а популярність дівочого винограду Вича обумовлена ​​невеликою блискучим листям, яка забарвлюється в насичені червоно-оранжеві відтінки.

Як розмножують рослину

Для розмноження дівочого винограду використовують три способи: насіннєвий, живцями і відводками. З огляду на своєї невибагливості дівочий виноград не вимагає особливого складу землі, але за спостереженнями садівників, краще росте в підготовленої грунтосуміші з двох частин грунту, двох частин компосту і однієї частини піску.

Насіннєвий спосіб розмноження - це довга і трудомістка процедура, до якої вдаються лише вмілі садівники. Успіх підприємства залежить від свіжості насіння, тому як вони швидко втрачають схожість і придатні для посадки протягом одного року.

Правила розмноження:

  • Перед посівом насіннєвий матеріал потрібно стратифікована, яку можливо провести в природному середовищі, за допомогою висадки насіння на зиму.
  • У разі якщо ж висадка планується навесні то процедуру виконують за 2-2,5 місяці до заходу: в ємність насипають зволожений пісок і поміщають в нього насіння, після закінчення чого накривають поліетиленом і відправляють на мороз. Температура не повинна бути більше п'яти градусів.
  • Протягом всього підготовки необхідно іноді зволожувати посів до появи росточков.
  • Пророслі насіння висівають у відкритий грунт і через 30-40 днів рослина відправиться в зростання.

Розмноження за допомогою відводків використовується, в разі якщо на ділянці вже виростає дівочий виноград. Для для того щоб розмноження не буде потрібно відокремлювати відросток від рослини. досить:

  • відібрати дворічні або трирічні лози
  • нахилити їх до грунт і зафіксувати
  • місця кріплення присипати грунтом
  • систематично поливати

До наступного сезону сформуються незалежні рослини, якісь необхідно викопати і пересадити на постійне місце.

Розмноження живцями - найпоширеніший спосіб серед садівників любителів. Для його здійснення необхідно:

  • Відібрати визріли здеревілі ліани і нарізати їх на фрагменти.
  • Будь-держак повинен мати як мінімум кілька нирок.
  • Живці поміщають в підготовлені лунка нирками вгору, присипають грунтом і поливають.
  • Посадку направлятися прикрити від прямих сонячних променів і систематично зволожувати.
  • Живці направлятися нарізати на початку весни, поки не почався процес вегетації.

У той час, коли і як створювати посадку

Перед тим як створювати посадку дівочого винограду направлятися визначитися з місцем, де він буде рости. На сонячному боці ділянки рослина починається стрімкіше і в осінню пору отримує червоні відтінки, а в тіні буде рости мало повільніше і листя залишиться зеленою.

Дівочий виноград можливо висаджувати як восени, так і навесні. Але вмілі садівники радять здійснювати дану процедуру в перші місяці осені. Посадка міститься в наступній послідовності:

  • За чемь днів до посадки землю перекопують і видаляють бур'ян.
  • Викопують посадкову лунку півметра в глибину і обладнають її дренажем з невеликих каменів, керамзиту або битої цегли.
  • Дренаж присипають шаром піску і заповнюють ямку підготовленої почвосмесью.
  • Поміщають в лунку саджанець, держак або пророслі насіння і поливають.
  • На початковій стадії росту рослині знадобиться опора, виходячи з цього про це варто подбати завчасно.

Здійснення догляду за декоративною ліаною

Дбати за дівочим виноградом нескладно. Основне - вчасно поливати рослину і здійснювати обрізку батогів.

За рахунок великої кількості листя, земля під ліаною рідко пересихає, виходячи з цього поливати рослину направлятися нечасто.

В особливо спекотне літо такі заходи необхідно проводити не частіше трьох або чотирьох разів за сезон. А раптом у місці зростання систематично йдуть дощі, то в поливах культура не відчуває нестачу. Для підвищення декоративності і активного росту з весни дівочий виноград направлятися підгодовувати комплексними добривами, якісь вносять раз в тиждень.

Виняток утворює період цвітіння - зараз підгодівлі вносити не потрібно.

Дівочий виноград росте дуже скоро, виходячи з цього величезне значення має обрізка рослини, в іншому випадку зелена маса стане некерованою і купить неохайний вигляд.

Садівники дають пара рекомендацій щодо формування декоративного чагарнику:

  • У міру зростання направлятися встановлювати додаткові опори і направляти на них пагони, а ті, якісь не бажають зростати в потрібному напрямку краще видалити.
  • направлятися створювати регулярну обрізку не сильний, пошкоджених і загущающих пагонів.
  • По весні обрізають висохлі гілки.
  • Крім цього необхідно проводити санітарну обрізку, при якій віддаляються лози, що вибиваються з неспеціалізованій маси.

Рослина відноситься до морозостійких видів, виходячи з цього прекрасно переносить морози і не відчуває нестачу в укритті на зиму. У разі якщо під час холодів деякі гілки підмерзли, то по весні з, а виноград діяльно нарощує нову лиственную масу.

Від чого направлятися берегти рослину

Головним ворогом дівочого винограду є слимаки і загнивання кореневої сукупності при надмірному поливі. Щоб не допустити останнього, рослина направлятися поливати лише в посушливий сезон.

А для боротьби зі слимаками існує пара перевірених способов6

  • Пастка з лимонної цедри. Необхідно розрізати фрукт навпіл і вийняти м'якоть. У шкірці роблять отвір і розташовують поблизу рослини. Слимаки забираються всередину і до тих пір поки ласують цитрусом їх можна легко зібрати.
  • Пивна пастка. Бляшану пивну банку із залишками напою закопують в грунт біля рослин так, щоб отвір залишилося трохи вище рівня землі. Через сім днів в банку накопичиться слимаки і їх направлятися прибрати, а банку налити ще порцію пива і повторити процедуру.

грибкові захворювання і Інші комахи рослині не страшні.

можливості застосування

Дівочий виноград активно використовується для живоплоту, яка не тільки прикрасить територію, але і захистить від дорожнього пилу і очистить повітряний простір. Крім цього рослина можливо використовувати для затінення альтанки. Таке укриття захистить від палючих променів сонця і створить затишний куточок для відпочинку.

У разі якщо висадити рослини протягом житлового будинку і грамотно розподілити лози, то будинок не буде перегріватися влітку, а за зовнішнім виглядом нагадає середньовічний замок.

Дівочий виноград вирощувати нескладно.

Єдине, на що слід звернути увагу, так це Формування чагарнику. У разі якщо своєчасно здійснювати обрізку, то рослина прикрасить будь-яку ділянку і принесе багато користі господарям.

Більше інформації можна визначити з відео:

Ліана: Скоро зростаючі ліани

Ліана: Швидко зростаючі ліани


Цікаві замітки:

Підібрані по важім запитам, релевантні статті:

  • Пятілісточковий і тріостренний дівочий виноград: про посадку і догляд

    Посадка дівочого винограду на ділянці - хороший вибір для тих. Хто бажає скоро і грамотно озеленити будь-яку вертикальну площину, будь то паркан, ...

  • Розмноження дівочого винограду насінням і живцями

    З настанням початку нового городнього сезону, якого, впевнений, багато хто очікував з нетерпінням, починається пошук рослин для посадки, в той час, коли зійде сніг і ...

  • догляд і Посадка за дівочим виноградом

    Декоративна ліана дівочий виноград догляд і посадка за якої не уявляє труднощів вільно розмножується живцями, прикрашає дачні альтанки, стінки ...

  • Дикий виноград: сорти, догляд і посадка

    Партеноціссус - офіційне найменування дикого винограду, дослівно перекладається з грецької мови, як дівочий плющ. Вітчизною його є Північна Америка і ...

  • Догляд за виноградом навесні: щеплення, посадка, обрізка і підгодівля

    Виноградом називають кущ, що в'ється і дає плоди у вигляді ягід. При вирощуванні винограду з насіння він проростає в початковий же рік після закінчення висадки. На ...

  • Виноград вікінг: опис, посадка, догляд і вирощування

    Одним з переваг даного сорту є можливість і невибагливість тривалий час зберігати плоди на кущах, оскільки ягоди звисають вниз. Але при ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама