Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гнилі виноградні (гниття винограду). Чорна - подовжені цятки (пікніди). Біла - жовті, бурі з відливом в фіолетовий на ягодах, пагонах. Ознаки, симптоми, лікування, профілактика

  1. Чорна гниль винограду
  2. Як виявити захворювання
  3. Біла гниль винограду
  4. Причини появи гнилі

Види виноградної гнилі. Причини гниття винограду. Як діагностувати хворобу і вилікувати рослину. Як визначити. Як запобігти зараженню (10+)

гнилі виноградні

Зміст :: Пошук

Матеріал є поясненням і доповненням до статті:
Хвороби рослин - огляд
Рослина захворіло. Як визначити захворювання? Види, типи, класифікація рослинних хвороб і шкідників. Поради по лікуванню

Багато хто називає грибкові захворювання винограду сірою гниллю, насправді ж є кілька її видів: сіра, біла, чорна, гірка, чорна плесневідная і коренева гнилі.

Чорна гниль винограду

Детальніше про чорної гнилі винограду. Вона складається в групі захворювань, які розвиваються тільки на лозі винограду. Викликає її грибок Guignardia bidwellii Viala et Ravas. Чорної гнилі винограду зазвичай не надають особливого значення, а даремно, адже вона може привести до практично повного зникнення врожаю. Всі пагони лози можуть захворіти їй, як тільки починають активно рости. Перші тривожні «дзвіночки» можна виявити навесні на молоденьких листочках, приблизно через 16 днів після зараження. Саме коричневі плями з облямівкою можуть свідчити про це захворювання.

Як виявити захворювання

Краще ідентифікується після прояву пікнід з обох сторін листя, в напрямку жилок. На зелених частинах винограду чорна гниль показує себе як подовжені цятки, на яких є чорні пікніди (вмістилище безстатевих суперечка багатьох грибів і лишайників). Зараження відбувається тільки в тому випадку, якщо на рослині є волога протягом 20 годин. До виникнення пікнід цю хворобу можна сплутати з борошнистою росою.

У період цвітіння заражаються найчастіше гребені і черешки. Ягоди дуже сприйнятливі до інфікування, на них захворювання проявляється як плями ввігнутої форми коричневого кольору. Якщо поглянути на ягоди, здається, що вони обдати окропом, після закінчення декількох днів вони зморщуються, стають синьо-чорного кольору, ще через деякий час муміфікуються і покриваються чорними пустулами.

Зиму грибок переносить на опалому листі, в вигляді пікнід. Сепсис, в першу чергу, походить від занедбаних виноградників, які не обробляються фугіцида. Тільки обрізка і знищення ураженої лози може врятувати від подальшого поширення «зарази». Після появи перших зав'язей, протягом 8 тижнів, проводяться спеціальні заходи проти чорної гнилі. 3-4 обробок Топазом, Атем С та ін, вистачить, додаткової «захисту» не потрібно.

Біла гниль винограду

Біла гниль винограду, збудник - Coniothyrium diplodiella Sacc. Найчастіше проявляється в появі жовтих або бурих плямах з відливом в фіолетовий на ягодах, пагонах. Найбільш поширений спосіб зараження - при опіку лози, травмуванні винограду градом і т.д. Зиму переносить грибок в грунті, також зимує на інфікованих ягодах у вигляді склероції та пікнід. Всі препарати, що вживаються в боротьбі з борошнистою росою, чорної гниллю та іншого допомагає проти білої гнилі.

Після травмування градом слід відразу провести профілактику: обприскування медьсодержащими препаратами. Наприклад, можна використовувати Блу Бордо - фунгіцид, який призначений для обприскування плодових-ягідних декоративних дерев і чагарників від моніліозу, парші, антракноза та інших хвороб ранньою весною до розпускання бруньок, а також для дезінфекції ран у плодових. Витрата препарату 50 г на 5 л води. Кратність обробок - 1. Термін виходу для ручних робіт (механізованих робіт) - 3 дні (1 день).

Під час цвітіння обробка рослин заборонена. Не допускається попадання у водойми, колодязі, джерела водопостачання. Не можна проводити обробку препаратом при температурі повітря вище + 30 ° С. Обприскування слід проводити в суху безвітряну погоду, в ранкові або вечірні години. Не застосовувати препарат з закінченим терміном зберігання.

Причини появи гнилі

Збудником білої гнилі винограду є космополіт, що розвивається на багатьох рослинах і деревах - Botrytis cinerea Pers, «травмує» він все зелені частини рослини, виражається у вигляді сіро-бурих плям, що складаються з кондіеносцев. При впливі великої кількості теплоти вражений листок засихає, тканини відмирають, буріють, покриваються «пушком», ягоди в'януть, шкірка стає коричневого кольору і відмирає в наслідок. Саме «пушок» білого кольору - відмінна риса цього захворювання. Його розвитку сприяє підвищена вологість, спека, механічні пошкодження. Біла гниль дуже шкідлива - перешкоджає появі каллуса.

Вона може вражати пагони. Зиму переносить у вигляді міцелію всередині і зовні пагонів, в уражених гребенях. Восени, на листках і ягодах, а також пагонах, утворює ущільнений міцелій - склероції, в свою чергу, вони проростають навесні. Інкубаційний період при хороших умовах - приблизно 5 діб. У рік обробляти рослини можна не більше 4 разів, використовують зазвичай Микал, Фольпан або Антракол.

(читати далі...) :: (На початок статті)

Зміст :: Пошук

На жаль в статтях періодично зустрічаються помилки, вони виправляються, статті доповнюються, розвиваються, готуються нові. Підпишіться, на новини , Щоб бути в курсі.

Якщо щось незрозуміло, обов'язково запитайте!
Задати питання. Обговорення статті.

ще статті

Печеня зі свинини з конюшиною - приготування. Інгредієнти, склад. Діє ...
Як приготувати печеню з свинини з конюшиною. Особистий досвід. Порада. Детальна інстр ...

Вирощування гвоздики Шабо. Посадка, посів, полив, догляд ...
Як виростити гвоздику Шабо? Як посадити (посіяти) насіння, поливати, доглядати? ...

Вирощування вівса. Сорти, види, різновиди - посівної, візантійський, ...
Історія походження культури. Як застосовується овес. З чого складається зерно. Як ...

Вирощування Астильби. Грунт, розмноження, висадка, догляд ...
Як посадити і виростити астильбу. Як підготувати грунт. Як розмножувати, ухажів ...

Ікра з подорожника - приготування. Інгредієнти, склад. Дієтичне, ...
Як приготувати ікру з подорожника. Особистий досвід. Порада. Докладна інструкція. З ...

Будівництво альтанки своїми руками. Будувати, побудувати самост ...
Як самостійно побудувати садову альтанку на ділянці? ...

Освітлювальна побутова мережа своїми руками. Схеми електро-проводки. Обоз ...
Все, що потрібно знати електрику - самоука. Самовчитель. Особливості побутової осве ...

Редуктор газовий. Схема роботи. Як регулювати, налаштувати вихідний д ...
Як влаштований газовий редуктор. Принцип дії. Як відрегулювати тиск на в ...


Як визначити захворювання?
Як виростити гвоздику Шабо?
Як посадити (посіяти) насіння, поливати, доглядати?
Як самостійно побудувати садову альтанку на ділянці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама