Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підвищення цукрів в ягодах винограду.

Підвищення цукрів в ягодах

завжди було і залишається однією

з основних турбот виноградаря.

Причому не тільки виноградаря, який вирощує виноград для виноробства, де рівень цукру - це і рівень ціни сировини і якість подальшого вина з нього. Для вирощує столовий виноград - це основа смакових якостей, а значить і реалізаційна ціна товару. Якщо ж виноградні грона досягнутий смакових кондицій на тиждень - дві раніше, ніж у конкурентів - це ще і різкий сплеск його реалізаційної ціни на час забігу терміну дозрівання.

Але, як не парадоксально, стимуляторів підвищення цукристості хоч і числиться чимало, але відчутно дієвих, як не було, так і по сей день немає.

А вони, дієві, були нам вкрай потрібні.

У виноградарською Агропромфірма морози, з роками, і сприянням агрослужба фірми, «відселекціонованих» стійкі до зим сорти винограду і вони займали тому багато сотень гектарів посадок. Сорти, як на підбір, були середнього та середньо-пізнього термінів дозрівання. Збирання раніше досягнення збиральних кондицій в гронах НЕ почнеш, але якщо гектарів прибирання в межах тисячі, то вона найчастіше триває до днів з нічними заморозками з подальшими за цим, неминучими втратами якості винограду і просто осипання подмёрзшіх ягід.

Щорічно не вистачало буквально тижні - другий часу для благополучного завершення збирання. Їх треба було «знайти»!

Йшли ще «застійні» роки і навіть в невеликому містечку в Україні мені були повністю доступні всі можливості Всесоюзного міжбібліотечного абонемента. Послідовне вивчення величезного масиву дослідного матеріалу підказало, що найбільш результативним буде йти по шляху сприяння прискоренню дозрівання ягід винограду. А як головного чинника дозрівання - досягнення збиральних кондицій цукрів в ягодах. Але наявні сахаростімулятори давали нестійкі та виробників не відчутні надбавки цукрів. Треба було шукати своє! Це було досить нахабно, на тлі результатів роботи солідних профільних НДІ, але іншого виходу просто не було.

У господарстві нормально функціонувала агрохімічна лабораторія. Були закладені в підсумку багато десятків виробничих дослідів на виноградниках господарства. Випробувані багато речовин і їх композиції. Деякі речовини навчилися напрацьовувати в умовах лабораторії.

Роки, розчарування, нейтральні результати, а частіше тільки збільшення врожаю зі звичайними рівнями цукрів в них.

Нарешті агрохіміки, які робили десятки і сотні аналізів винограду, раптом доповідають, що на одному з варіантів складів наших стимуляторів, основний сорт прийшов до збиральних кондиціям несподівано рано, як після з'ясувалося ... на десять діб раніше контролю !!! Це було настільки занадто добре, що я змусив кілька разів перевірити результат, повторити аналізи. Вони стійко підтверджувалися. Не вірилося в такий аж надто хороший результат настільки, що сам відібрав проби на винограді. Все повторилося.

На час початку вже масового збирання винограду, через десять днів, рівень цукрів у досвіді і на основних площах підрівняти настільки, що в досвіді цукру різнилися в кращу сторону на 2-6%, а врожайність, на 20%, що в грошовому вираженні теж чимало значило.

У наступні роки наші дослідження зосередилися вже на цьому варіанті сахаростімулірующей композиції, на її вплив на різні сорти. А воно було різне. Правда особливо помітно виділився тільки один сорт - Сухолиманський білий, на який сахаростімулірующая композиція впливала тільки в напрямку збільшення врожайності, але ні на частку відсотка не підвищувала рівень цукрів.

Дуже важливими виявилися і терміни вирішальною позакореневого, по листу, підгодівлі складом сахаростімулірующей композиції.

У гостро посушливі роки періоду дозрівання винограду композиція дуже результативно сприяла нормалізації процесу фотосинтезу в листі і відтоку продуктів фотосинтезу в грона, кореневу систему, ніж сприяла утворенню нових всмоктуючих корінців і появи додаткових можливостей у виноградного куща. У рідкісні роки з вологозабезпеченості кінцем літа, сахаростімулірующая композиція суттєво підвищувала загальний урожай і загальний збір цукрів з гектара, але прибавка саме цукрів, в порівнянні з контролем, була скромніше - всього 2-3%.

Мало того, композиція стійко підвищувала кількість успішно перезимували очок виноградного соку не менше, ніж на 15%. На таку ж цифру завжди, а в окремі роки і до 30% збільшувалася закладка плодових утворень в очках винограду. Позначалося поліпшення забезпечення і вічок винограду пластичними речовинами поліпшеного фотосинтезу.

Композицію пробували застосовувати і в більш ранні терміни формування врожаю винограду. Так, після обов'язкового першого визначення потенційної врожайності винограду сформувалася невтішна цифра всього в 30% планової кількості врожаю. Грон було занадто мало! Застосування позакореневого підживлення нашою композицією кілька разів на сезон, настільки допомогло продуктивності виноградних кущів, що грона винограду в кілька разів збільшили свій стандартний розмір. В результаті, господарство отримало запланований раніше урожай при такому плачевному ранньо-річному прогнозі.

За результатами багатьох років випробувань, економічний ефект від грошових витрат на застосування сахаростімулірующей композиції становив, в залежності від умов сезону, від 1:19 до 1:57, 2!

Але це тільки в агрономії, не враховуючи додаткового доходу від високих цукрів у виноробстві. З урахуванням додаткових надбавок у виноробстві, названі результати ще раз подвоювалися !!

Спроби інших виноградарських господарств змоделювати самим рецептуру нашої сахаростімулірующей підгодівлі, приводили до набагато більш скромному результату. У рецептурі є, на перший погляд непомітні, звичайні, але дуже важливі, вирішальні тонкощі, які просто треба знати. Треба знати і точні терміни застосування; сприяють умови застосування.

Всі результати викладені по фактично наявної в ті роки, не високою забезпеченості виноградників зрошенням і мінеральними добривами. Втім, в нинішні роки вони ще гірше.

Композиція названа автором в міжнародній транскрипції: «Sugarfors»

Бураков І.І.- автор розробки, головний агроном агропромислової фірми тих років.

на Головну сторінку.

На сторінку: Пропонуємо.

на сторінку : Статті сайту.

Форма підписки на розсилки сайту і контактів з адміністратором:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама