Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильна посадка винограду

Саджанці винограду можна посадити в самих різних місцях, і, якщо ретельно доглядати за ними - виноград буде рости і плодоносити Саджанці винограду можна посадити в самих різних місцях, і, якщо ретельно доглядати за ними - виноград буде рости і плодоносити. Але я хочу вам запропонувати розглянути це питання з точки зору ефективності. Тобто правильна посадка винограду дозволить вам витрачати менше сил і засобів на догляд за ним отримуючи при цьому хороші врожаї.

Основна умова успіху при вирощуванні винограду - це сприятливий клімат. Головні його визначають для винограду - це температурний режим повітря (середньодобова, середньорічна, мінімальні і максимальні температури в році), характер промерзання і прогрівання грунту, кількість сонячних днів в період росту і плодоношення кущів, сила і напрям вітрів, вологість повітря.

Клімат середньої смуги і далі на північ Росії далекий від ідеального для південної культури, яким є виноград. Однак виноградарі-аматори успішно долають ці перешкоди - винахідливості захопленим не позичати.

Отже, головні умови, які потрібно забезпечити винограду при посадці - це достатня кількість тепла і світла. Виноградний кущ починає вегетувати при +10 градусах, для росту, цвітіння і розвитку всієї рослини необхідно 25-30 градусів тепла. При похолоданні сповільнюється ріст пагонів, зменшується фотосинтез листя, знижується сахаронакопленіе в ягодах. При +14 градусах ці процеси зупиняються.

Використовуючи багаторічний досвід колег-виноградарів поділюся з вами деякими рецептами поліпшують ситуацію. Для акумулювання тепла вздовж кущів або навколо них вкопують темні камені з невеликим виступом над землею або пляшки темного кольору на 2/3 висоти вниз шийкою. Зберегти поверхневе тепло допомагає також темна поліетиленова плівка, розстелена в міжряддях і під кущами.

У південних стін будівель на відстані 1-1,5 м від них виноград найкраще прогрівається відбиваним теплом. Укриття кущів плівкою, пристрій ширм, видалення листя навколо грон - це все прийоми спрямовані зберегти тепло і їх потрібно використовувати.

Що стосується схеми посадки винограду відносно сторін світу - то для теплопоглинання найкраще підходять південні і південно-західні схили. Наприклад, південний схил в 20 градусів на широті Санкт-Петербурга отримує влітку більше сонячної енергії, ніж горизонтальна поверхня у Харкова.

Світло теж важливий показник для зростання і дозрівання винограду. При недостатньому освітленні листя стає дрібніше, а це зменшує фотосинтез в них. Що призводить до зниження і інших показників: ягоди повільно і мало накопичують цукор, відсуваються терміни їх дозрівання, в пагонах накопичується менше крохмалю, деревина слабо визріває, залишається пухкої.

Найбільша потреба в світлі для винограду це період цвітіння і дозрівання ягід. Особливо важливо сонце в першій половині дня, приблизно до 15 годин, щоб якомога швидше просохла ранкова роса і грунт під кущами.

Для кращого забезпечення винограду світлом кущі не слід розташовувати в тіні або затіненні. Чи не загущать посадки (оптимальна відстань між кущами 1,5-2 метра), розташовувати ряди по лінії "північ-південь" (на фото траншеї з виноградом орієнтовані північ-південь), проводити правильну формовку куща і підв'язку рукавів, рівномірно розміщувати приріст на шпалері . Зростаючі пагони потрібно підв'язувати з інтервалом між ними 10 см, що не загущая пагонами кущ. Своєчасно проводити "зелені операції": пасинкування, карбування, видалення старих і пошкоджений них листя, видалення загущающих і слабких пагонів.

Для правильної посадки винограду необхідно всіляко створювати йому затишшя. Для цього перед закладкою виноградника ділянку бажано обнести огорожею або зеленими насадженнями. Захищений зеленими насадженнями виноградник виглядає затишно і привабливо, і важливо, що тут створюється сприятливий мікроклімат для винограду.

Дуже важлива рекомендація: при проведенні будь-яких робіт у винограднику або саду - ведіть щоденник, з ним Ви зможете аналізувати і краще планувати роботи в майбутньому.

Схожі записи:

Дружите зі мною на:

Схожі записи

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама