Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Шардоне: короткий опис якостей, технічні показники

  1. Трохи про популярність Шардоне
  2. Завоювання і підкорення світу
  3. Перспективи і реальність
  4. Короткий опис якостей сорту
  5. Технічні показники
  6. Важливо знати!

У наші дні цей штам винограду відомий також під назвою білий бургундський. Він відрізняється не тільки відмінними смаковими якостями, але і легкої адаптацією до змін клімату. Саме ця властивість дозволяє культивувати знаменитий сорт винограду Шардоне в самих різних куточках планети. Його можна зустріти на виноградних плантаціях Франції, Італії, Австралії, ПАР, США, Мексики. Сьогодні практично жодного благородного винного напою не виготовляється без соку білого бургундського. У наші дні цей штам винограду відомий також під назвою білий бургундський

Шардоне відрізняється відмінними смаковими якостями

Трохи про популярність Шардоне

Штам є основним компонентом для виготовлення цілої серії вишуканих тонких колекційних вин. Ними може пишатися не тільки солідний ресторан, але і колекціонер, який зберігає в льохах найкращі екземпляри з усіх кінців світу:

Ними може пишатися не тільки солідний ресторан, але і колекціонер, який зберігає в льохах найкращі екземпляри з усіх кінців світу:

Шардоне є основним компонентом для виготовлення цілої серії вишуканих тонких колекційних вин

  • Французькі вина Chablis la Foret, Le Montrachet, Chablis les Clos, Grand Cru Vintage, Chardonnay di miralduolo, Pouilly-Fuisse, Clos de Mesnil Vintage.
  • Благородні напої з Італії Castello della Salla Cervaro.
  • Більш рідкісні в Європі австралійські вина Picadilly Chardonay.
  • А також Chardonnay з ПАР і чилійський напій Alpha Chardonnay.

І це далеко не все, що виробляє і зберігає в своїх запасниках світова виноробна галузь. Сорт також хороший тим, що з нього можна виробляти не тільки високосортні колекційні марки. У наші дні, як і багато століть, тому особливо популярними є вина, які стоять на кілька порядків дешевше. Адже на батьківщині Шародоне у Франції на прилавках дискаунтерів можна знайти відмінні марки, що знаходяться в бюджетному ціновому сегменті. На сьогодні цей сорт може по праву претендувати на титул найбільш поширених і затребуваних сортів в світі. Проте його походження до кінця не вивчено, що призводить до досить серйозних суперечок серед експертів.

  1. За однією версією різновид Піно Нуар, який навіть у свій час називався Піно Шардоне, був виведений монахами одного з монастирів середньовічної Франції за велінням одного з єпископів.
  2. Інша версія появи Шардоне говорить, що виноградну лозу цього сорту у вигляді саджанців принесли зі східних експедицій хрестоносці.
  3. Не менш популярні гіпотези про те, що цей дивно смачний універсальний сорт є вихідцем з виноградників Кіпру або його колискою називають стародавні виноградні плантації Лівану та інших країн Близького Сходу.

Завоювання і підкорення світу

Так як цей сорт і сьогодні є найбільш широко культивуються, з метою уточнення його батьківщини і предків, були проведені масштабні дослідження в сфері ампелографії. Дослідник П'єр Галі довів абсолютну самостійність сорти і його унікальні властивості для виведення гібридів. Незважаючи на те що Шардоне культивується на величезних площах і вельми невибагливий, якість та органолептичні властивості вин, вироблених в різних регіонах, значно відрізняються. Якщо французькі вина відрізняються витонченим смаком, то випущені з іспанського винограду позбавлені тонкощі Бургундії і іскристого дивного кольору каліфорнійського сорту. Фахівці відзначають також високі якісні показники вин з кримських плодів. Якісний склад цукру, кислот, мікроелементів і інших складових безпосередньо залежить від того, на яких ґрунтах вирощують лоза, які кліматичні умови, рівень сонячного світла і тепла, а також кількість випадають за рік опадів. Наприклад, клімат Середземномор'я і Криму, значно більш екстремальні в порівнянні з Бургундією і Шампанью погодні умови змінюють смак і аромат кінцевого продукту. Але Піренейські і Кримські вина зберігають свою конкурентоспроможність і гідно представляють свою батьківщину на міжнародному ринку.

Перспективи і реальність

Професійні виноградарі також відзначають особливо привабливі властивості сортів, виведених за допомогою мутації материнської лози. Це дві однаково затребуваних гілки знаменитого французького винограду.

Це дві однаково затребуваних гілки знаменитого французького винограду

Лоза сорти Шардоне Блан Мюске активно використовується у виробництві купажів

  • Сорт Шардоне Розі, що відрізняється прозорими бурштиновими, трохи рожевими плодами, що дозволяє отримувати дивовижно ароматні вина. Як один з визнаних на міжнародному рівні штамів з вельми прогресивними тенденціями розвитку офіційно прийнятий для промислового вирощування в Італії, Німеччині, Чехії, на виноградниках Молдови, Словенії, Австрії, Грузії, РФ, Угорщини, Іспанії та на території обох Америк.
  • Лоза сорти Шардоне Блан Мюске, активно використовується у виробництві купажів. У наш час Блан Мюске знаходиться в стадії проведення селекційних робіт над поліпшенням якісних показників. Зокрема, ведуться масштабні селекційні дослідження і роботи по створенню несприйнятливих до хвороби Пірса штамів.

В даному контексті фахівці також розглядають можливість появи на виноградних плантаціях, а згодом і на вітринах винних магазинів сортів Шардоне, які зазнали генної модифікації. Але це дуже віддалена перспектива.

Короткий опис якостей сорту

Шардоне є раннім технічним, одним з найцінніших сортом. Вже протягом ста років цей виноград культивується у всіх країнах, задіяних у сфері виробництва сортових вин. Його основні ознаки:

  1. Переважно розведення в регіонах з теплим м'яким кліматом.
  2. Виявляється вкрай болюча реакція на низькі температури, висока чутливість до морозів, зокрема - в період зростання втечі.
  3. Гроно вагою до 100 г. не відрізняється розмірами - до 10 або 15 см і естетикою зовнішнього вигляду, але щільна і компактна.
  4. Плоди дрібні, овальні, вага ягоди в середньому 1, 3 м Стиглі ягоди відрізняються світло зеленим або білим кольором, на сонячній стороні висловлено легкий загар і крихітні коричневі плями. Відрізняються тонкою, але твердої шкіркою, соковитою щільною м'якоттю з трьома кісточками.
  5. Смакові якості високі, виноград відрізняється тонким ніжним смаком, м'якою приємною солодкістю, присутній виражений цитрусово -цветочний аромат, а також характерний запах, властивий тільки цьому сорту.

Технічні показники

Для промислового і аматорського вирощування цієї високопродуктивної сільськогосподарської культури дуже важливим моментом є технічна сторона сорти.

Для промислового і аматорського вирощування цієї високопродуктивної сільськогосподарської культури дуже важливим моментом є технічна сторона сорти

Шардоне среднеустойчив до мілдью

Характеристики коротко виглядають наступним чином:

  • Кущ потужний, сильнорослий, розлогий.
  • Вегетаційний період 140 днів при середньо атмосферній температурі 280 С.
  • Пагони визрівають добре, виживає до 85-90%.
  • Плодоношення перевищує 40%, промислова врожайність 8-12 тонн з га.
  • Вміст цукру залежить від підвиду і кліматичних умов регіону, але в межах від 18,0% до 23%, кислоти на рівні 8, 2-11 г / л.

Лоза дуже ніжна, їй потрібно укриття на зиму, стійкість до морозів не більше - 200 С. Сорт среднеустойчив до мілдью, оїдіуму, в холодне і вологе літо піддається сірої гнилі.
Столове вино, що отримується з винограду навіть в домашніх умовах, характеризується якістю і тонким фруктовим ароматам, де простежуються нотки яблук, лимонів або інших цитрусових, з відтінками ванілі, горіха, вершків.

Важливо знати!

Баба Ніна про Росію: "Грім вдарить в жовтні 2018 і гроші впадуть з неба ...

Читати статтю »> http://cpagetti2.com/THLk/sub1/sub2/sub3/sub4/sub5

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама