Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Ілля - особливості догляду, як доглядати за сортом Ілля

  1. Ботанічний опис сорту
  2. Вибір місця для висадки
  3. Опис нюансів посадкового процесу
  4. Опис особливостей догляду за виноградом Ілля

Серед недавно виведених столових сортів виноград Ілля займає дуже гідне становище Серед недавно виведених столових сортів виноград Ілля займає дуже гідне становище. Місцем його народження на світ став ВНДІВіВ імені Я. І. Потапенко, провідний науково-дослідний центр країни в області виноградного справи. Даний сорт гармонійно поєднує в собі переваги двох різновидів винограду, результатом схрещування яких і з'явився: Воскового і Кишмишу променистого.

Ботанічний опис сорту

Призначення сорту столовий Кислотність сорти 5-6 г / л Цукристість сорти 19-21 г / 100 см³ Форма грона велика Цилиндроконические Маса грона 500 - 1000 г Форма ягід овальна, трохи довгаста Колір ягід від темно-рожевого до синьо-червоного Розмір ягід 11 г . Смак приємний, без вираженого запаху

Цей сорт столового винограду відрізняється вкрай раннім дозріванням: Ілля дає повністю готовий до вживання урожай всього за 110-115 днів. Його солодкими ягодами можна ласувати вже на початку серпня.
Кущі мають силу зростання вище середньої. Більшість пагонів (70-75%) приносять урожай. Коефіцієнт плодоношення у сорту 1,3. Визрівання у однорічних пагонів хороше. Живці легкоукореняемие. Зазвичай виноград починає давати врожаї через 3 роки після висадки. Має прекрасну сумісність з підщеп і іншими сортами. Квіти в суцвітті обох статей.
Навантаження на кущ складає близько 30-40 очок. Лозі потрібно обрізка, яку проводять на 6-9 очок.
Грона у сорту Цилиндроконические форми, великі, їх маса коливається від 500 г до 1 кг. Щільність розташування ягід середня. Плоди овальні, трохи довгасті, мають світле забарвлення, виглядають дуже апетитно. Смак у них гармонійний, приємний, солодкий. М'якоть досить щільна, м'ясиста, хрустка, в ній багато соку. Міститься всередині тонкої оболонки помірної щільності. Шкірочка легко розкушує і при їжі не відчувається. Маса ягоди може доходити до 10-20 г, в середньому її вага становить 11,2 г. Розміри плода зазвичай близько 29 мм в довжину і 24 мм в ширину. Вміст цукру в соку у цього винограду в межах 19-21 г / 100 см³, кислотність невисока - 5-6 г / дм³. Цей сорт столового винограду відрізняється вкрай раннім дозріванням: Ілля дає повністю готовий до вживання урожай всього за 110-115 днів Експертне опис смакових якостей ягід полягає в оцінці на рівні 8,2-8,5 балів. Сильно вираженого запаху вони не мають, мають ледь чутним ароматом нейтрального характеру.
Знімати врожай з лоз краще не відразу після того, як плоди на вигляд стануть стиглими, а через кілька тижнів. В такому випадку в ягодах накопичиться більше цукру, а їх смак стане більш насиченим. Ставлячись до сортам з ранніми термінами дозрівання, виноград Ілля для повного завершення сахаронакопленія вимагає близько місяця.
Урожай легко переносить транспортування, що не пошкоджуючи по дорозі.
Безперечними перевагами сорти Ілля виступають його підвищена морозостійкість (кущі здатні витримувати холоду до -25˚C) і стійкість до поразки грибковими інфекціями:
˗ до мілдью на рівні 2,5 балів;
˗ до оїдіуму - 3 балів;
˗ до сірої гнилі - 2 балів.

Вибір місця для висадки

Сорт Ілля краще висаджувати на захищених від вітру і протягів ділянках, добре освітлюваних сонячними променями. Рекомендоване місце для виноградних насаджень - південний або південно-західний гірський схил. Якщо мова йде про територію садового ділянки, то саджанці краще всього вкорінювати біля будинку, сараю, огорожі, дротяної огорожі. Потрібно надати рослині можливість в процесі розвитку витися навколо будь-якої опори. При цьому слід враховувати, що кущ буде рости не тільки вгору, але і вбік.
Такий виноград, як Ілля, невибагливий щодо грунту: опис підходящої для даного сорту грунту можна обмежити словом «будь-яка». Необхідно простежити лише за наявністю хорошого дренажу і достатньою глибиною. Якщо ці умови будуть дотримані, виноградному кущу буде комфортно, а можуть негативно вплинути на його розвиток фактори будуть усунені. Завдяки дренажного шару грунтів не буде перезволожувати.

Опис нюансів посадкового процесу

1 1. Починають процес посадки з підготовки грунту. Якщо він недостатньо багатий на поживні елементи, варто підсипати в посадкову лунку трохи гною або компосту. Для усунення такого фактора, як підвищена кислотність грунту, землю поливають вапном.
2. На територіях з теплим кліматом кращий період для посадки винограду триває з жовтня по березень. Якщо кліматичні умови більш суворі, потрібно відкласти посадковий процес до квітня.
3. Варто звернути особливу увагу на температуру грунту в області розміщення коренів рослини, вона повинна бути більше 10˚C. В іншому випадку саджанець загине.
4. Саджанці розміщують так, щоб відстань між ними була не менш як мінімум 130 см. При дотриманні цієї умови, розвиваючись, кущі не будуть заважати один одному.
5. Якщо лоза недостатньо сильна, потрібно дати їй зміцніти, помістивши в парникові умови, і тільки після цього садити її у відкритий грунт.
6. Відразу після посадки рослина потрібно підв'язати, забезпечивши йому надійну опору, і підгодувати за допомогою гною або компосту.

Опис особливостей догляду за виноградом Ілля

При всій свій невибагливості сорт Ілля потребує деякого догляді. Перш за все для гарного росту і рясного плодоношення кущі винограду необхідно підгодовувати. Роблять це в весняний період, використовуючи компост або гній. Під час активного росту і цвітіння слід удобрювати рослини мінеральними складами щотижня.
Даному винограду потрібно багато вологи, тому поливати його потрібно регулярно. Якщо кущі посаджені біля стін будинку, полив слід зробити рясніше.
Виноградний сорт Ілля - справжня знахідка для садівника. Якщо приділити йому зовсім небагато уваги і турботи, він обов'язково порадує своїх власників ароматними ягодами, які припадуть до смаку будь-якому гурману. А його стійкість до холодів дозволяє отримувати хороші врожаї, які не залежать від мінливих погодних умов.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама