Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Коктейль: опис сорту, відгуки, фото і догляд

  1. опис сорту
  2. Особливості
  3. переваги
  4. і недоліки сорти
  5. Правила вирощування сорту
  6. посадка
  7. Збір врожаю
  8. стійкість
  9. Захист і методи догляду
  10. застосування сорти
  11. Відгуки садівників

Виноград Коктейль є раннім сортом і отриманий гибридизацией сортів захвату ідеального і Ейнсетсідліс в НДІ виноградарства і виноробства ім. Потапенко.

опис сорту

Солодкий смак з фруктовим ароматом.

Соковита м'якоть.

Безнасінний сорт.

Представлений в 2011 році і отримав срібний кубок в конкурсі «Ялта. Сонячне гроно-2011 ». Дозріває в другій-третій декаді серпня, більш відомий як номер 23-22-12-3.

Особливості

Виноград Коктейль є раннім сортом і отриманий гибридизацией сортів   захвату ідеального   і Ейнсетсідліс в НДІ виноградарства і виноробства ім

Суцвіття винограду Коктейль.

  • Виноград цвіте двостатеві гермафродитним квіткою.
  • Конусоподібні кисті дозрівають середніх розмірів вагою від 400 до 700 г.
  • Нещільно зростаючі ягоди круглої форми мають вагу до 3 г і мають приємний білий або бурштиновий колір.
  • Виноград росте м'ясистим ягодами з соковитим солодким смаком, передає приємне поєднання фруктових ароматів.
  • Щільні ягідки мають тонку оболонку, яка не заважає при вживанні в їжу і не псує смак.
  • Рудименти в плодах практично не відчуваються при пережовуванні.

Завдяки цим якостям журі фестивалю не раз звертали на нього увагу і оцінили сорт в 9,1 бала з 10.

Завдяки цим якостям журі фестивалю не раз звертали на нього увагу і оцінили сорт в 9,1 бала з 10

У плодах можуть міститися рудименти, але не кожен сезон і майже не відчуваються при розкусуванні.

Смак ускладнений фруктовими відтінками з мускатним присмаком і легкими нотками суниці. Виноград відмінно підходить для висушування і може накопичувати цукор. Загальний вміст цукру в 100 м3 становить понад 28 г, а кислоти 6 г / дм3.

переваги

Грона винограду Коктейль здатні довго висіти на гілках без втрати смакових якостей.

До переваг Коктейлю слід віднести такі характеристики:

  • є джерелом корисних речовин: пектини, залізо, біофлавоноїди і калій.
  • У складі містяться фіторечовини, здатні зменшити ймовірність інсульту, ракових утворень або ішемічної хвороби.

У складі міститься величезна кількість корисних речовин, які здатні поліпшувати імунітет.

  • Кверцетин дозволяє зменшити рівень холестерину, сповільнюючи згортання крові і позбавляючи від утворення тромбів.
  • Ресвератрол в оболонці винограду, як і інші фіторечовини здатний зменшити ризик серцево-судинних захворювань і раку.
  • Еллаговая кислота в м'якоті є захисним засобом від отруйних складових навколишнього середовища.

і недоліки сорти

Ягода може розтріскуватися при надлишку вологи.

Серед недоліків зазначається:

  • зміст саліцилатів може стати причиною появи алергічних реакцій і висипки.
  • Схильний до злежуваності, тому часто обробляють діоксидом сірки, через що необхідно ретельно мити, щоб уникнути гіперчутливості до препарату.

За рахунок того, що виноградні гаї обробляють діоксидом сірки і пестицидами, виноград необхідно мити перед вживанням в їжу.

Хворим на астму бажано виключити його з раціону, так як сірка навіть в малій кількості може негативно впливати на організм, викликавши напади задухи. При алергії на аспірин, саліцилати в складі можуть викликати погану реакцію на виноград і продукти з його вмістом.

Правила вирощування сорту

Корне-власний кущ цього винограду виглядає набагато могутніше, ніж щеплений на підщепу від столового сорту.

Коктейль росте среднесільной лозою з визріванням до найостанніших очок. Серед усіх гілок, плодоносними є 80-85%, при цьому дозріває відмінними гронами при регулюванні їх кількості до 1,5-1,7.

Виходячи з описів досвідчених садівників, виноград росте дуже потужною кроною при вирощуванні методом живцювання. Щеплений до стебел столових сортів винограду росте менш міцним і густим.

Також виноградарі помітили, що зберігаючи всі пасинки і забезпечуючи хороший догляд за виноградом, гілки стають дуже сильними довжиною до 5 м і видають ягоди до листопада - грудня місяця.

посадка

Живці краще вкорінювати в кокосових або торф'яних таблетках.

Під час вирощування фахівці помітили, що корнеобразование живців виходить значно краще при посадці в кокосові таблетки на початку весни.

Після чого, в цей же рік здійснюється інтенсивне зростання гілок довжиною 1,5-2 м з відмінною визреваемостью плодів. Щоб забезпечити хорошеепереопиленіе винограду необхідно провести обрізку зайвих листя в місцях появи квіткових пензликів.

Збір врожаю

Коктейль відноситься до того сорту, який не вимагає раннього збору врожаю.

Коктейль відноситься до того сорту, який не вимагає раннього збору врожаю

Ось такий Пасинкова урожай, смачний і нормально визрів.

Любителі виноградарства можуть не переживати за те, що плоди можуть перезреть. Ягоди досить довго можуть рости на гілках, зберігаючи презентабельний зовнішній вигляд і якість ягід. При цьому не погіршуються смакові характеристики, а навпаки, з часом стають більш насиченими. Садівники рекомендують починати збір врожаю на початку серпня, а закінчувати 10-15 вересня. Зустрічалися випадки, коли на другорядному втечу унормовували два квітконосу, після чого в середині жовтня знімали відмінний повністю дозрів урожай.

стійкість

Цей сорт схильний до нападу ос тільки в тому випадку, якщо на гілках є пошкоджені ягоди.

Цей сорт схильний до нападу ос тільки в тому випадку, якщо на гілках є пошкоджені ягоди

Якщо ягода полопалася, готуйте пастки і чекайте ос.

Виноград має дуже високу врожайність в перший же рік після посадки. При цьому він досить стійкий до холодної пори року до -27 ° С і пручається грибкових утворень. Взимку не потрібно пристрої укриття гілок від перемерзання. Був випадок, коли сорт був щеплений до виноградної лози Лідії, за літо він видав хороший урожай , І не постраждав взимку при морозі -30 ° С.

При транспортуванні ягоди зберігають прекрасний товарний вигляд без пошкоджень. Однак є один недолік - ягідки можуть тріскатися після проливних дощів і обсипатися в незначній кількості в процесі дозрівання.

Захист і методи догляду

Запилення без обробки ГК.

Зав'язі на пензлику, обробленої ГК.

Завдяки тому, що Коктейль відмінно сприймає гібберелліновую обробку, можна домогтися збільшення ваги грон до 700 м

Щоб позбавити виноград від нападу різних шкідників , Необхідно використовувати органічні добрива під час мульчування грунту. А також для досягнення високої врожайності потрібно періодично чистити грунт від всяких бур'янів.

Покривний матеріал зараз продається в більшості садових магазинів.

Птахи і дрібні гризуни можуть поїдати плоди, тому від них потрібно позбавлятися. Для цього садівники рекомендують використовувати тканное волокно «Агротекс». Воно дозволяє дихати рослині, але при цьому захищає від нападу шкідників.

Коли настає період запилення, рекомендується здійснювати обрізку великих листя навколо квіток, але в міру.

застосування сорти

Коктейль можна використовувати як в свіжому вигляді відразу з гілки, так і після висушування ягід.

Коктейль можна використовувати як в свіжому вигляді відразу з гілки, так і після висушування ягід

Сорт добре йде на сушку, але перші роки до цього зазвичай не доходить - все з'їдається домочадцями.

  • Завдяки помірній калорійності його можна вносити в раціон дієтичного харчування, а також для дітей малого віку. Виноград можна закривати як варений або компотів в чистому вигляді або з додаванням яблук.
  • Багато дачники люблять вирощувати його для укриття аркових каркасів в саду, так як при хороших умовах зростання та родючості грунту гілки можуть досягати 5 м. Завдяки широкому поширенню цієї культури, сьогодні цей сорт можна зустріти практично на всіх континентах з різними кліматичними умовами. Щорічно фермери і садівники збирають не менше 60 мільйонів тонн винограду.
  • Виноград можна використовувати для виробництва вина, але краще за все він підходить як десертне блюдо в свіжому вигляді. Але також він знайшов застосування для створення різних страв, які придумують шеф-кухарі, працюючи з ексклюзивними видами фруктів і ягід.

Відгуки садівників

Беручи до уваги відгуки досвідчених садівників з багаторічним стажем, виноград здатний досить довго висіти і не втрачати своїх смакових якостей.

Беручи до уваги відгуки досвідчених садівників з багаторічним стажем, виноград здатний досить довго висіти і не втрачати своїх смакових якостей

Багато садівники вирощують виноград Коктейль для себе, а й на місцевих ринках така смачна ягода знаходить свого покупця.

Ягоди виростають досить великими і щільними, м'ясистість помітна в період повного дозрівання, при цьому практично відсутні рудименти. Незначне їх кількість не впливають на приємний суничний смак з нотками фруктовогомікса.

Але також любителі виноградарства помітили що живці з своїм корінням розвиваються і визрівають до самих кінчиків лоз. З прищепленням справа йде трохи гірше, на гілки столового винограду Коктейль росте менш міцним, а гілки розростаються в довжину не більше 3 м.

З прищепленням справа йде трохи гірше, на гілки столового винограду Коктейль росте менш міцним, а гілки розростаються в довжину не більше 3 м

Сортовий особливістю винограду Коктейль є чорні крапки на гілках, ні на що не впливають і не вважаються ознакою захворювання.

Грунтуючись на нотатках багатьох садівників, виноград росте поступово. Ранні грона вже до кінця липня починають насичуватися відмінним смаком і ростуть аж до появи заморозків. Поступово виростають ягоди на пасинках з тієї ж дивовижної смакової насиченістю. Тільки в грудні починаю зрізати останній урожай і проводити заходи захисту від перемерзання в холодних районах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама