Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування і догляд за виноградом в Ростові на Дону - Формування

  1. Формування винограду
  2. Творіть з виноградом "що хочете"
  3. Лози, пагони, сучки заміщення
  4. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  5. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Велике спасибі, що публікуєте мої статті і даєте можливість висловитися. Не можу залишитися байдужим, особливо коли читачі розповідають про свої методи вирощування. Відразу з'являються ідеї, і хочеться написати.

Продовжу розмова про виноград. Мій девіз - не ускладнювати! Це більшою мірою відноситься до різних способів форміровкі виноградного куща. Я вже давно перестав дотримуватися так званих прописних істин, тобто стереотипів.

Ну їх!

Посилання по темі: Скільки плечей (рукавів, відводків або пагонів) залишати на кущі винограду під час обрізання

Формування винограду

Ось як формується, наприклад, класична віялова форма: в перший рік з однолітки вирощують два втечі, кожен з яких восени обрізають на два очка. На другий рік формують чотири втечі, які йдуть на рукава, восени їх обрізають, щоб потім підв'язати до першої дроті шпалери. Залишають на кінцях по два очка. На третій рік вже буде вісім пагонів, з яких формують лози плодоношення і сучки заміщення. На наступний рік відбувається плодоношення. Довго? Так, довго, а так хочеться раніше спробувати посаджений виноград! Тому я роблю по-своєму і оцінюю ягоду сорту на наступний рік після посадки.

Спочатку виганяю з саджанця два втечі, один з яких весь час зростає більш потужним. Його направляю рости похило, ближче до землі, а потім плавно виводжу на вертикальний ріст і весь пасинка, які не прищипуючи. На другому втечу - навпаки, прищипую верхівку, як тільки він відросте на півметра, залишивши один останній пасинок. Так я постійно обмежую його в рості, даючи сили основного втечі. Восени основний втечу обрізаю на всю довжину визрівання, а другий - на 3-4 очка (рис. 1).

Якщо кущ планую формувати віялом, з подовженими рукавами, то на другий рік з головного втечі роблю перший рукав {зазвичай його товщина дозволяє це). Навесні піднімаю його похило під кутом 45 ° до першої дроту шпалери і обертають його на 1 -2 обороту, в залежності від його довжини, без всяких зав'язок.

Першу дріт прив'язую на висоті 60 см від землі. Це трохи вище, ніж прийнято, але мене не влаштовує, коли грона висять біля самої землі, де забруднюються і псуються. До того ж подовжені рукава не так швидко товщають, що зручніше при укритті, і служать довше. В цей рік отримую контрольну гроно на одному з двох залишених пагонів на цьому майбутньому рукаві. Наприклад, на нижньому. Вона повинна бути на вигині основного пагона, трохи нижче першої дроту.

Ці два молодих втечі будуть рости в тому ж напрямку під кутом 45 °, утворюючи вузьку розвилку. Я не допускаю різких відхилень в сторону тих пагонів, які йдуть на формування плодових ланок на наступний сезон плодоношення, що полегшує їх укриття на зимівлю. Вони в обов'язковому порядку пасинка: адже відомо, що чим більше листя залишити напасинке, тим менше буде розвинена плодова брунька в місці його відходження від втечі. Очки, розташовані нижче, до цих двох залишених пагонів, я засліплює або виламую, як тільки вони проклюнутся, не допускаючи їх зростання, а залишився кінець рукава вирізаю перед цвітінням, коли пройде активне сокодвижение.

Восени формую плодове ланка. Верхній кінцевий втечу обрізаю на 10-15 очок з запасом - це буде лоза плодоношення. Запас потрібен на випадок загибелі вічок взимку, а також для весняної нормування, так як при цьому видаляються слабкі і спрямовані вниз пагони. Нижній зовнішній втечу обрізаю на 4 очка, теж з запасом. Частину, що залишилася лозу використовую для розмноження живцями з розвиненими нирками.

Посилання по темі: Вирощування винограду в теплиці

Творіть з виноградом "що хочете"

З залишеного коротиша в підставі куща з чотирма очками я виганяю два втечі в інший бік уздовж шпалери. З них на наступний рік я сформую два рукави за тим же принципом (рис. 2). У підставі куща завжди з'являються пагони (рис. 2а). Щороку я залишаю один пагін, що росте вертикально, -все одно середина куща залишається вільною. В кінці сезону він вирізається на 1-2 вічка. Ця ланка стане в нагоді для заміни рукавів, які через 5-6 років плодоношення доведеться поступово замінювати новими. Найоптимальніший варіант - це чотири рукави, розташовані у вигляді широкої вази.

Ну а подальше ви знаєте.

Восени отплодоносившие лози повністю вирізаються. Залишаються пеньки в 2-3 см, які видаляються на наступний рік, коли засохнуть. На сучках заміщення з відповідних вічок одного верхнього і нижнього зовнішнього втечі виростає вузька вилка, плавно йде похило і вгору. Для заповнення середини куща я відгинають дві відповідні лози плодоношення з різних сторін назустріч одна одній, по другій дроті шпалери. Вона натягнута вище першої на 20 см для зручності підв'язки вертикальних зелених пагонів з гронами. Вище дріт натягую через 40-50 см до верху шпалери - до 2,5 м (рис. 2б). Виходить четирехрукавная віялова форма з подовженими рукавами. Це одне рядна шпалера. На дворядної шпалері, якщо сорт добре тримає навантаження, я пускаю ще по одній лозі плодоношення на кожен ряд на другий ярус в центрі куща, з щорічною їх заміною, тобто по Безрукавний системі. Про це я теж розповім.

Так, зовсім забув. Деяких ще недосвідчених садівників лякають слова «сучки заміщення». Як же без них обійтися? Дуже просто. З лози плодоношення для їх заміни потрібно залишити найперший потужний втечу на вигині у першій дроту.

Але направити його треба, на відміну від інших, вертикальних, похило уздовж (рис. 3) рукава. Бажано його вибрати теж з зовнішнього вічка для полегшення пригинання до землі. До того ж місця зрізів теж будуть знаходитися з одного боку на лозі - верхньої. Там вони і повинні знаходитися, тому що нижня сторона є більш сокопроводящей і на ній не повинно бути ні зрізів, ні пошкоджень. Але це - в ідеалі. Особисто я не намагаюся дотримуватися якої-небудь однієї формування. У мене все кущі комбіновані. З виноградом можна творити все, що хочете, з огляду на його пластичності. І мені це подобається.

Посилання по темі: Вирощування винограду: поради початківцям виноградарям

Лози, пагони, сучки заміщення

Після публікації статті в одному з журналів, в якій я розповів, як формую кущ по Безрукавний системі з щорічної заміною плодоносних лоз, я отримав багато відгуків від читачів. Більшість такі: «Раніше не знав, як обрізати зарослий кущ винограду, з чого почати. Тепер все ясно, легко і просто ... »Але деякі просять знову все розповісти. Тому нагадаю коротко, в чому суть.

Лози плодоношення у першій дроту ростуть не з рукавів, а з голови куща, що полегшує їх укриття. У перший рік я також виганяю пару пагонів. Той, що потужніший, восени обрізаю на всю довжину визрівання, а слабкий - на 2-3 вічка. На наступний рік втечу підв'язують, як мені зручно, до першої дроті. Залишаю рости пару відповідних вертикальних лоз і контрольну гроно на одній з них, а також один вертикальний втечу з самого нижнього вічка. Решта очі видаляю.

На залишеному коротун направляю похило рости два сильних втечі з відповідних вічок в одну або різні сторони. Їх повністю пасинка. Вони будуть лозами плодоношення на наступний рік. На них можна буде отримати невеликий урожай. Той втечу, на якому була контрольна гроно, вирізається повністю восени, а коротун з двома-трьома очками залишається для створення нових плодових лоз. Так як майбутні плодові лози ростуть похило, поступово відходячи вгору, то притискати їх до землі не треба: зняті зі шпалери, вони самі лягають куди треба.

Так, поступово додаючи лози плодоношення з нижніх вічок, я доводжу їх кількість до 4-6 штук, в залежності від розвитку куща і виду шпалери. Навантаження паросткам регулюю навесні, засліплюючи розпустилися слабкі і зайві, а навантаження плодоношення - після зав'язування грон, залишаючи по одній на вертикальних пагонах. В результаті на плодоносному рослині винограду (рис. 4, 4а) одночасно щороку є:

  • плодоносні лози, розташовані рівномірно, горизонтально, на дротах шпалери або спрямовані в потрібну вам сторону. Восени вони повністю вирізаються у голови куща, а інші пеньки обрізаються або виламуються на наступний рік;
  • зелені пагони, що ростуть з голови куща. Вони направляються похило уздовж шпалери і повністю пасинка для плодоношення на наступний рік;
  • пара пагонів, що ростуть вертикально з основи куща, - вони потрібні для створення коротишів з двома очками, які можна умовно назвати «сучками заміщення». Так вони восени і обріжуть.

Правда, у мого способу є істотний недолік - відсутність багаторічної деревини, що представляє певні труднощі у вирощуванні великоплідних сортів. Але вихід для початківців любителів є. Накопичивши достатній досвід, переходите до комбінованої системи формування кущів, з рукавами і кордонами. Про кордонах, думаю, є сенс поговорити ще раз.

Рис.1 Формування винограду

1 Формування винограду

© Михайло Дьомін Ростов на Дону

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • Формування винограду для малого догляду : Як сформувати виноградний кущ для ...
  • Формування винограду - від неї залежить урожай : Дачна виноградник і формировка кустовФорміровка ...
  • Посадка винограду в «школку», перша обрізка і основний догляд (Татарстан) : ВИНОГРАД ВІД живці ДО ЯГОДИ Виноград ...
  • Відкриття винограду після зимівлі - що зробити в першу чергу? : Догляд за виноградом ПІСЛЯ ЗИМІВЛІ Зовсім ...
  • Формування і обрізка виноградного куща для початківців : Обрізання і формування винограду -...
  • Формування винограду своїми руками на шпалері від А до Я (+ схеми) : Формування винограду на двухплоскостной шпалері ...
  • Виноград: роботи в червні : Догляд за виноградом в іюнеВ ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Довго?
    Як же без них обійтися?
    Відкриття винограду після зимівлі - що зробити в першу чергу?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама