Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Залізобетонні підпори для винограду

Залізобетонні підпори для виноградної лози останнім часом починають набувати досить широке поширення в зв'язку з тим, що вони мають суттєві переваги перед іншими видами підпір і, в першу чергу, перед деревяннимі.Преімущества ці наступні:

1) велика механічна міцність;

2) стійкість проти атмосферних впливів (не схильні до гниття і корозії);

3) відсутність пошкоджень комахами і грибними мікроорганізмами;

4) гладка поверхня, яку легко утримувати в чистоті;

5) міцність і відсутність щорічних великих витрат на ремонт.

Практикою вже встановлені найбільш доцільні форми, розміри і способи виготовлення бетонних підпір. Так, якщо їх виготовляють на місці, то краще прямокутний перетин, яке легше виконувати в дерев'яних формах.

Підпори трикутного, круглого, напівкруглого і Т-подібного перетину виконують, зазвичай, в металевих формах. Найбільш споживані розміри залізобетонних підпір наступні: довжина 2,10-2,40 м; перетин кутових (крайніх) стовпів в нижньому, широкому, кінці-12,5х10 см і в верхньому, вузькому, наприкінці - до 10х7,5 см.

Перетин бічних опор для кінцевих стовпів 10х5 см. Проміжні стовпи роблять кілька більш тонкими. Наведені розміри - тільки приблизні: висота залізобетонних підпір і їх перетин можуть змінюватися в залежності від прийнятої форміровкі і системи ведення кущів.

Технологія виробництва залізобетонних підпір не складна, вона зводиться до збивання форм, складанні арматури, складання бетонної суміші і набиванні нею форм.

Найбільш прості і зручні дерев'яні форми з дощок, гладко виструганих з внутрішньої сторони, що стикається з цементом. Форми збираються зазвичай по кілька штук в батареї. На раму і зовнішні сторони форми йдуть дошки товщиною 5 см, внутрішні перегородки можуть мати товщину 2,5 см.

Форми змащують маслом, щоб дерево не коробів і щоб до нього не приставав цемент. При масовому виготовленні залізобетонних підпір краще користуватися металевими формами, застосовуваними на спеціальних заводах. Підпори в цих формах виходять більш вирівняними і гладкими.

Велике значення при виготовленні підпір має також арматура і правильна її складання. Арматуру краще складати з сталевих стрижнів діаметром 6 мм. Стрижні потрібно розташовувати по периферії стовпа на 2 см всередину від його поверхні, щоб вони не піддавалися корозії.

Для заповнення форм і цементації застосовують різні склади залежно від призначення підпір і їх розмірів. Для звичайних проміжних підпор рекомендують, наприклад, наступний склад: 50 кг цементу і 0,05 м3 гравію або піску (з максимальним ступенем агрегації в 1,90 см); воду додають, в залежності від ступеня вологості гравію або піску, від 13,3 до 17 л.

Для головних (кутових) підпір суміш складають з 50 кг цементу, 0,05 м3 піску і 0,09 м3 гравію з найбільшим ступенем агрегації в 2,54 см. Воду додають також в залежності від вологості піску і гравію в кількості від 14,2 до 20.8 л.

Наведена для прикладу рецептура бетону не є, звичайно, вичерпної. Навпаки, вона неминуче буде змінюватися в залежності від сорту застосовуваного цементу та інших умов. При масовому виробництві залізобетонних підпір необхідно користуватися звичайною методикою проектування залізобетонних конструкцій. Бетон, що вживається для підпір, повинен відповідати звичайним вимогам механічної міцності і володіти якомога більшою щільністю.

Форми заповнюють наступним чином. Добре розмішати суміш (бетон) вносять в форму рівномірним шаром товщиною, приблизно, 2,5 см. Потім закладають два сталевих стержня на кожному розі форми на 2 см від її дна. Після цього форму заповнюють бетоном так, щоб до верху залишилося ще не менше 2 см, на бетон обережно накладають ще два стержня і після цього форму заповнюють сумішшю до поверхні, склад вирівнюють і згладжують.

В процесі заповнення необхідно стежити за тим, щоб стержнів не перемістилися, для цього струшують форми і постукують по ним, тоді бетон лягає щільним шаром, без пустот, і вирівнюється поверхня.

Після достатнього затвердіння суміші (влітку досить 24 годин, взимку більше) форми розбирають і сирі підпори обережно виймають. Влітку сирі підпори зберігають в тіні, поливаючи водою не рідше двох разів на добу протягом 16 днів, щоб вони остаточно затверділи. Нові підпори повинні після затвердіння витримуватися до їх установки не менше одного місяця (краще два-три місяці).

Прикріплювати шпалерну дріт до залізобетонних підпору можна різними способами. Іноді підпори постачають спеціальними скобами або отворами. При зазначеної вище формі підпір найпростіше дріт прикріплювати шляхом прив'язування її за допомогою коротких відрізків тонкого дроту, обв'язують навколо підпори і прикручують до основної дроті шпалери. Такий спосіб кріплення дроту цілком надійний, не вимагає ніяких додаткових пристосувань.

Реалізуємо продукцію з нашого виноградника, а саме:

- Саджанці винограду.

- Чубуки (виноградна лоза).

Відео посібник для початківців виноградарів, а саме:

- Вирощування винограду в стаканчиках.

- Вирощування виноградної шкілки.

- Формування і обрізка виноградного куща.

- Зимова щеплення винограду.

- Підземна щеплення винограду.

Все відео посібники зняті в річному циклі, із зазначенням найдрібніших подробиць, з прикладом застосування різних препаратів і кінцевий результат. Все відео посібники зняті в DVD форматі для широкого перегляду на DVD плеєрах.

Більш детальна інформація надана в кожному розділі, що цікавить ВАС відео.Там зазначено зміст кожного фільму, рекламні ролики до них, час корисної інформації (перегляду), вартість і на якій кількості дисків надана ця інформація.

спосіб доставки , оплати і наші контакти натисніть на виділені посилання.

МИ БАЖАЄМО ВАМ вдалим придбанням І Сподіваємось, ЩО НАША ПРОДУКЦІЯ, ДОПОМОЖЕ ВИРІШИТИ ВАШІ ПРОБЛЕМИ.

З повагою:

Павленко Сергій Анатолійович.

Павленко Оксана Анатоліївна.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама