Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити вбудована шафа купе

  1. Види шаф-купе
  2. Матеріал для шафи купе
  3. Розташування шафи-купе
  4. Вбудована шафа купе своїми руками відео:
  5. фіксація роликів
  6. установка напрямних
  7. Правило розміщення нутрощів
  8. Ймовірні розміри внутрішніх відділень шафи

Одним з найбільш використовуваних меблевих інтер'єрів в сучасній квартирі, є шафа-купе. Незважаючи на гадану складність, багато хто задається питанням, а як самому зробити шафу купе. Ці меблі мають оригінальний дизайн і, крім того, займає більш компактне місце, через особливості відкривання дверей.

Двері в таких шафах відкриваються не «враспашку», а розсовуючи. Подібним чином відкриваються двері в купе поїзда. Тому шафи-купе користуються популярністю, як в шикарних апартаментах, так і в малогабаритних «хрущовках».

Види шаф-купе

Шафи-купе бувають декількох видів і від того, який саме застосувати залежить, в тому числі, від можливостей вашої квартири.

  1. Вбудована шафа-купе в нішу квартири. Це дуже вигідний варіант у всіх сенсах. Конструкція досить проста і буде мінімальний витрата матеріалу, через уже готових підлоги, стелі, двох бічних і однієї задньої стіни. Фактично залишається поставити одні двері. Крім цього, використовується марне простір в квартирі.
  2. Шафа-купе встановлений між стін. Варіант схожий на перший, тільки в якості ніші використовується вся стіна. Така шафа дуже зручний для використання в малогабаритних квартирах, з мінімальним заняттям площі. Крім цього, його дверцята можна задекорувати таким чином, що візуально, обсяг приміщення навіть збільшиться.
  3. Шафа-купе можна зробити в отворі міжкімнатних перегородки. Також вигідний варіант за всіма показниками. Використовується в сучасних монолітних будинках. Внутрішнє оздоблення, втім, як і виготовлення дверей, може бути здійснена з ДСП . А це, як відомо, дуже недорогий, але досить міцний і довговічний, при правильній експлуатації, матеріал.
  4. Кутовий шафа-купе . Цей варіант складніше, вимагає більшу кількість матеріалу, ніж перші три види, і складнішою установки.
  5. Двосторонній шафа купе. Досить складна і дорога конструкція. Застосовується для зонування приміщень і може використовуватися як в дорогих пентхаузах, так і для малогабаритних однокімнатних квартир. Являє собою шафа з двома дверима і має шикарний оригінальний дизайн, а також полегшений доступ з двох сторін до речей.

Тобто ми бачимо, що такі шафи можна змонтувати в будь-якого типу квартирі. До речі, деякі любителі встановлюють розсувні дверні полотна замість звичайних в коморі і також отримують своєрідний шафа-купе.

На фото монтаж шафи купе

Матеріал для шафи купе

Якщо ви зважилися робити вбудована шафа купе своїми руками, то вам треба визначитися c матеріалом, який ви будете використовувати. Існує досить велика кількість видів. Дерево є зараз популярним матеріалом, але для вбудованої шафи не дуже підходить. Так як вологість в шафі буде однозначно вище, що є негативним моментом для деревини.

Вагонка хороший матеріал, але рами стулок дверей також будуть дерев'яні, що налагоджує відповідні обмеження. гіпсокартон хороший матеріал для обробки і деякі з нього навіть примудряються робити шафи, використовуючи для цього складну конструкцію каркаса. Але цього робити не варто, незважаючи на оригінальний зовнішній вигляд, тому що він дуже крихкий і може нести навантаження, тільки прикріплений до іншого матеріалу.

Зверніть увагу!
Найбільш підходящим матеріалом для шафи купе своїми руками залишається МДФ, ламінат і ДВП.

Вони мають всі властивості деревини, однак, завдяки своїм складом, мають стійкість до вологи. Але ДВП бажано брати середньої і високої щільності. В іншому випадку цей матеріал під час експлуатації може повести.

На фото збірка шафи купе

Розташування шафи-купе

Спочатку ви повинні вибрати місце розташування для шафи. Бажано щоб це була ніша, тоді варіант установки своїми руками значно спроститься. В першу чергу перевіряємо рівність підлоги і стелі. Тому потрібно зробити вимір діагоналей ніші.

Крім цього, потрібно впевнитися в вертикальності стін, використовуючи рівень і схил. Якщо вони нерівні, то потрібно вирівняти їх цементом. Потім проводимо розмітку місць фіксації напрямних для дверних полотен і бічних панелей розсовує шафи.

Це цікаво! Розрахунок цементного розчину

Вбудована шафа купе своїми руками відео:

дверні полотна

Як вже було сказано вище, одним з найбільш оптимальних матеріалів для дверей є ламінат. Зупинимо вибір на ньому. Тим більше що проблем з його покупкою не виникне. Товщину візьмемо рівною 8 мм. Ширина полотна залежить від вашого місця установки.

Але основний момент, який потрібно запам'ятати, облік нахлеста дверей. Він повинен бути приблизно 5 см. Тобто, купуючи дві двері для своєї шафи, одна з них повинна бути ширше другий на величину нахлеста. Якщо ж шафа буде чотирьохсекційний, то два з чотирьох полотен повинні будуть відрізнятися по ширині на 5 см. Креслення дверних полотен представлені нижче.

На фото креслення шафи купе з розмірами

фіксація роликів

Важливим етапом роботи є установка роликів. Для початку купуємо плашку з роликом. Вона являє собою ролик, закріплений на осі елемента в нижній його частині, а у верхній знаходяться дірочки для кріплення до внутрішній стороні дверей за допомогою шурупів.

Ходовий ролик виступає на 1 см по відношенню нижньої межі плашки. До бічної кромки двері відстань повинна дорівнювати 2-3 см. При цьому нижня кромка дверей повинна бути вище підлоги на 15-20 мм, а в паз направляючої дверного полотна ролик повинен входити на 5 мм. Наочно це продемонстровано на схемі.

фіксація роликів

[Rek_custom1]

установка напрямних

Напрямних в розсувних шафах встановлюється дві - верхня і нижня. Відрізняються вони один від одного своєю будовою. Нижня направляюча має плоску конфігурацію c вузькими пазами. А верхня, більш об'ємна, з широкими отворами. Розібравшись з направляючими, фіксуємо їх до шафи, а потім вставляємо двері і виробляємо її регулювання.

Спочатку вставляємо верхні ролики в направляючу, а потім, піднімаючи дверне полотно і підгортаючи ролики, вставляємо їх в направляючу, розташовану внизу. Іноді двері виготовляють з виступами по краях, замість роликів, тоді ширина паза вище на 3 мм, ніж ширина виступу.

схема шафи

Правило розміщення нутрощів

Відрегулювавши роботу дверей, можна закінчувати монтаж шафи купе. Для цього потрібно, перш за все, встановити панелі, розташовані збоку, відповідно первісної розміткою. А потім наповнюємо шафа внутрішніми відділеннями. Робота ця відповідальна і від неї залежить зручність користування шафою. Ознайомитися зі складанням шафи купе можна також на відео.

Зверніть увагу!
Існують правила, якими бажано користуватися при внутрішньої збірці шафи купе.

Відділення для верхнього одягу треба розміщувати збоку, щоб розвішуючи мокрі речі, вогкість від неї йшла не всередину шафи, а в сторону стіни. Те, чим ми часто користуємося і має маленькі розміри, потрібно розміщувати прямо перед очима. Для цінних речей повинні бути ящики, а сухі можна розташовувати вище. Постільна білизна не потрібно розміщувати прямо над підлогою, так як на ньому буде збиратися пил. Краще це робити на висоті вище 40 см.

Зібраний шафа купе

Ймовірні розміри внутрішніх відділень шафи

Внутрішньої конструкції повинен відповідати креслення шафи купе з розмірами, виконаний заздалегідь. При цьому є кілька рекомендацій, які розміри повинні мати ті чи інші відділення.

  • Внутрішня конструкція шафи виготовляється з урахуванням кількості дверних полотен. Якщо двері дві, то і секцій має бути стільки ж. Виняток роблять для дуже широких дверей. Але також потрібно врахувати, що їх ширина небажана більше одного метра.

  • Є інструкція по виконанню внутрішнього наповнення, в якій зазначено, що довжина штанги для одягу повинна бути довше внутрішніх полиць приблизно в 1,5 рази. Довжина, звичайно, залежить від габаритів вашого шафи, але стандартна становить 90 см, в такому випадку, ширина полиць повинна бути 60 см.

  • Полки потрібно робити різної висоти. Для речей необхідно робити з висотою прорізу в 35-40 см, а для книжок, ця величина буде складати 20-35 см.

  • Висота прорізу для короткої одягу виконується в межах 80-100 см, а для довгих плащів або пальто в 150-160 см. Для впевненості можна до найдовшої одиниці гардеробу додати ще 20 см.

  • Cборка шафи купе передбачає, що антресоль, яка застосовується для укладання непотрібних речей, виконується з висотою прорізу 40-60 см.

  • Якщо у вас велика кількість речей, які зберігаються на плічках, то ширина шафи повинна дорівнювати 70 см. Велика величина не рекомендується.

  • Нижня білизна і шкарпетки найзручніше тримати в висувних шухлядках. Ручки на них необхідно утапливать всередину.

  • Якщо штанги і полки мають велику довжину, то для їх підтримки треба використовувати перегородки.

Вбудована шафа купе своїми руками відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама