Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Документальне кіно тижні: квартирне питання і подорож до льодовиках

На цьому тижні в столиці покажуть багато документальних картин, в тому числі і в рамках фестивалю "360º". Видання M24.ru вибрало найцікавіші з них. Фільми розкажуть про квартирне питання в Москві, масовому інтелекті бджіл і кругосвітню подорож вчених.

9 жовтня, в рамках проекту "Відкритий показ" покажуть картину Олени Демидової "Саша, Лена і залізний дракон" - документальну стрічку про те, наскільки легко стати ніким і опинитися на вулиці, а також як сильно псує москвичів квартирне питання.

9 жовтня, в рамках проекту Відкритий показ покажуть картину Олени Демидової Саша, Лена і залізний дракон - документальну стрічку про те, наскільки легко стати ніким і опинитися на вулиці, а також як сильно псує москвичів квартирне питання

Кадр з фільму "Саша, Лена і залізний дракон". Фото: Сторінка фільму на Facebook SashaLenaAndIronDragon

Саша з Москви та Олена з Молдавії живуть удвох в хрущовці, яку визначили під знос. Вдома у них немає ні води, ні газу, ні світла, ні каналізації. А живуть вони там тому, що родичі Саші незаконно переоформили його нову квартиру на себе і вже отримали її. Незважаючи на те що їм нікуди йти, Саша з Оленою не здаються, постійно повторюючи фразу "буде і на нашій вулиці свято".

Після показу відбудеться обговорення.

Початок - о 20:00, вхід вільний. Реєстрація поштою [email protected].

10 жовтня в столиці відкриється фестиваль актуального наукового кіно "360º", в рамках якого покажуть 12 документальних картин. Фільмом-відкриттям стане стрічка "Більше, ніж мед" Маркуса Імхоф (2012).

Фільмом-відкриттям стане стрічка Більше, ніж мед Маркуса Імхоф (2012)

Кадр з фільму "Більше, ніж мед". Фото: morethanhoney.org

Режисер Маркус Імхоф шукає причину глобального зменшення бджіл. Він знайомить глядачів з людьми, які живуть поруч з бджолами і тільки завдяки їм: виробниками мигдалю в Каліфорнії, швейцарським гірським бджолярем, німецьким нейробіологом, що вивчають бджолиний мозок, торговцем пилком з Китаю і дослідниками бджіл з Австралії.

Крім показу в прес-центрі "РИА Новости" фільм можна буде подивитися також 12 і 15 жовтня в Центрі документального кіно. Вартість квитків - 300 рублів.

Вартість квитків - 300 рублів

Кадр з фільму "Експедиція на край світу". Фото: expeditionthemovie.dk

Основним хітом програми фестивалю стане картина "Експедиція на край світу". Вона являє собою хроніки спільної подорожі вчених і художників до тающим льодовиках Північно-Східної Гренландії, де до сих пір не ступала нога людини. Вони досліджують нові форми життя і шукають відповіді на філософські питання.

Покази пройдуть: 11 і 15 жовтня в кінотеатрі "Фітіль", 13 жовтня - в "РИА Новости" і 14 жовтня - в МІСІС.

Режисер Каллен Хобак особисто представить в столиці фільм "Умови, які ми приймаємо". Він присвячений цифровим угодами і розповість про те, на що погоджуються люди, коли, не читаючи, натискають кнопку "Прийняти угоду". 12 жовтня - в "Фітіль", 13 жовтня - в МГУ, 14 жовтня - в НДУ ВШЕ на Чистих ставках.

Кадр з фільму "Google і всесвітній розум"

Фільм "Google і всесвітній розум" розповість історію самого амбітного інтернет-проекту і заважали йому людей. Герберт Уеллс передбачив створення "Всесвітнього мозку" - гігантської всесвітньої бібліотеки, і компанія Google через 70 років зайнялася скануванням книг для сайту Google Books. 11 жовтня показ пройде в МГУ, 14 жовтня - в НІЯУ МІФІ.

Також в рамках фестивалю покажуть картину "На зв'язку" - особисті історії інтернет-хворобу режисера Тіффані Шлейн. За її словами, вона іноді бігала до вбиральні тільки для того, щоб перевірити пошту. 12 жовтня - в "Фітіль" і КЦ ЗІЛ, 13 жовтня - в ЦДХ.

сюжет: Документальне кіно тижні

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама