Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Черемуха віргінська - червона

  1. Опис черемхи віргінської, або червоною
  2. Догляд за черемхою віргінської
  3. Посадка черемхою віргінської

У цій статті я розповім про черемхи Виргинской, декоративної культурі, яку з задоволенням вирощують на ділянках за її красу. Іноді її так називають - черемха червона. Завезли її з Північної Америки. Найчастіше зустрічається у вигляді великого багатостовбурного куща до 5 м у висоту, рідше - невеликого деревця. Росте швидко. Може розростатися в густі куртини. У цій статті я розповім про черемхи Виргинской, декоративної культурі, яку з задоволенням вирощують на ділянках за її красу

Цвітіння черемшини віргінської. © oloesel

Опис черемхи віргінської, або червоною

Зацвітає черемха віргінська трохи пізніше черемхи звичайної, що сприяє більш високих врожаїв, оскільки колір не пошкоджується весняними заморозками. Цвітіння рясне, дерево немов оповите білої ажурною піною, що надає рослині надзвичайно красивий вид. Квітки дрібні, двопалі, без запаху, зібрані в кисті до 15 см в довжину. Цвіте близько двох тижнів.

Плоди теж дозрівають пізніше, ніж у черемхи звичайної, в серпні-вересні. На вигляд вони яскраво-або темно-червоні, на смак - кисло-солодкі, приємні, не такі терпкі, як у її звичайної родички, та й плодоносіння регулярніше. Крім того, плоди довго не осипаються. На дереві можуть висіти до наступної весни, прикрашаючи його навіть взимку.

Плоди містять цукри, органічні кислоти, таніни, кісточки - масло. З них, до речі, можна готувати черемуховую борошно, яку використовують в якості начинки для пирогів. Щоб приготувати таку муку, у ягід відокремлюють плодоніжки, промивають, дають підсохнути на повітрі, а потім висушують в духовці при температурі не вище 50 градусів. Сухі плоди розмелюють. Крім того, ягоди вживають свіжими, додають в компоти.

Крім того, ягоди вживають свіжими, додають в компоти

Черемуха віргінська. Сорт 'Canada Red'. © Powell Gardens

Догляд за черемхою віргінської

Черемуха віргінська спеціального догляду не потребує. До грунтів менш вимогливо, ніж звичайна черемха, але любить пухкі, родючі, добре зволожені місця. Тому часто росте по берегах річок. Може рости в легкому затіненні, але краще посадити його на просторому, відкритому, добре освітленій ділянці. Черемуха віргінська, культура стійка до посухи, морозу, шкідників і хвороб. Добре дренирует грунт, а опале листя сприятливо впливають на її склад.

Посадка черемхою віргінської

Розмножується виргинская черемха кісточками, живцями, порослю і кореневими відводками. В плодоношення вступає вже на 3-й рік після посадки при розмноженні порослю і на 6-7-й рік - при насіннєвому способі. Кісточки висаджують восени на глибину 5-6 см. Якщо посів проводиться навесні, кісточки стратифицируют протягом 3х-4х міс. у вологому піску при 3-5 градусах тепла. Перші 2 роки сіянці ростуть повільно.

Перші 2 роки сіянці ростуть повільно

Суцвіття черемхи віргінської. © Henry Hartley Суцвіття черемхи віргінської Черемуха віргінська. © France Smyth Плоди черемхи віргінської. © meeyauw

Дерева черемхи можна висаджувати як навесні, так і восени. Ями викопують на глибину 40 см і 60 см в діаметрі. На важких грунтах додають торф і пісок, не зайве в кожну посадкову яму внести до 300 г суперфосфату. Для кращого запилення висаджують відразу по кілька кущиків на відстані 1,5-2 м один від одного.

Висаджуючи черемху віргінську, пам'ятайте, що вона, на відміну від звичайної, дає рясну поросль і самосів. Такі сіянці вже в 2-річному віці можна висаджувати на постійне місце. Особливо декоративний сорт «Шуберт».

Черемуха червона легко схрещується зі звичайною і дає гібриди з проміжними ознаками.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама