Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з колорадським жуком? - «Новий шлях» - газета Поспеліхінского району «Новий шлях» - газета Поспеліхінского району

Колорадський жук завдає шкоди посадкам картоплі не тільки у великих фермерських, але і в приватних господарствах. Тому будь-якого садівника цікавить питання, як знищити шкідника. Тим більше що за інформацією ІА «Амітел» , В Алтайському краї в 2017 році для нього створені сприятливі погодні умови.

Хто такий колорадський жук?

Колорадський картопляний жук - комаха сімейства жуків-листоїдів. Вони і їх личинки живляться листям пасльонових культур: картоплі, томата, баклажана, рідше - тютюну. Одне доросле комаха за своє життя з'їдає більше 40 листів картоплі. Комахи живуть близько року. Причому у вигляді яйця - тиждень, у вигляді личинки - місяць, півтора. Весь інший час у вигляді жука. Вони поїдають не тільки листя і їх черешки, але і стебла рослин, знищуючи врожай

Коли колорадський жук з'явився в Росії?

З'явився картопляний листоед в 1859 році на картопляних полях американського штату Колорадо З'явився картопляний листоед в 1859 році на картопляних полях американського штату Колорадо. Звідси і назва - колорадський жук. До СРСР він «дістався» за часів холодної війни. Ходили навіть чутки, що його підкинуло ЦРУ. Більш офіційна версія звучить так - шкідника на територію Росії занесли сильні вітри укупі з високою літньою температурою. Приблизно на початку дев'яностих він почав поширюватися по території Алтайського краю.

Де зимує колорадський жук і коли він з'являється?

Зимовий час шкідники перечікують, зарившись в землю на глибину до 0,5 м, і спокійно переносять промерзання грунту до -9 градусів. З настанням тепла і прогріванням грунту до 13 градусів комахи вибираються на поверхню і відразу ж приступають до пошуку їжі.

Яка ситуація з жуком в Алтайському краї в 2017 році?

«У цьому році досить волого і тепло, щоб чисельність і шкідливість колорадського жука була високою. Оптимальна температура для сприятливих умов розмноження «Колорадо» - від 17 до 27 градусів Цельсія », - прокоментувала начальник відділу захисту рослин філії ФГБУ« Россельхозцентр »по Алтайському краю Світлана Іванова.

Як знищити колорадського жука?

Шкідливість колорадського жука неможливо запобігти якимось окремим прийомом. Для захисту картоплі розроблений цілий комплекс організаційних і винищувальних заходів:

взимку періодично очищати ділянки зимівлі жука від снігового покриву або просто ущільнювати, що призводить до часткової загибелі зимуючих жуків і лялечок;

ранньою весною проводити приманочного посадки картоплі, щоб на них в першу чергу концентрувалися вийшли із зимівлі жуки з подальшим їх знищенням;

не садити картоплю на заселених жуком ділянках два-три роки;

при посадці рекомендується грядочное розташування картоплі, що робить його доступним при обстеженні і обробці;

при заселенні личинками 5-10% кущів почати обприскування препаратами: «Актара», «Децис профі», «Кінмікс», «Колорадо», «Конфідор екстра», «Кораген» та ін. Як правило проводиться дві обробки: в фазу повних сходів і в фазу бутонізації;

пізньої осені необхідно провести глибоку перекопування ділянок з під пасльонових культур на глибину 25см.

Хто їсть колорадського жука і його личинок?

Головні вороги колорадських жуків - клопи періллюс і подізус. Але на території Росії вони поширені в основному в Краснодарському краї. У холодному Алтайському краї їм просто не вижити.

Яйцями і личинками колорадського жука харчуються сонечка, жужелиці, златоглазки, а також деякі птахи, наприклад, фазани, куріпки, домашні курки, індики.

У деяких господарствах для ефективної боротьби з колорадським жуком використовують цесарок (індичок). Для цього їм з перших днів життя в корм додають товчених або подрібнених комах. Вже потім, коли їх випускають в рости картоплю, вони самі уважно шукають звичну їжу - жуків. Але якщо ви завели цесарку, то ні в якому разі не можна обробляти посадки хімічними розчинами.

Хто такий колорадський жук?
Де зимує колорадський жук і коли він з'являється?
Яка ситуація з жуком в Алтайському краї в 2017 році?
Як знищити колорадського жука?
Хто їсть колорадського жука і його личинок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама