Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з міллю на кухні: види покупних коштів, опис народних методів, профілактика, відео

  1. Звідки береться моль
  2. Як позбутися від молі (відео)
  3. ревізія продуктів
  4. Убивча чистота
  5. Засоби від молі
  6. Народні засоби
  7. сила профілактики

Господині усього світу побачивши пурхають сірих метеликів на кухні починають шукати способи, що дозволяють позбутися від кухонної молі Господині усього світу побачивши пурхають сірих метеликів на кухні починають шукати способи, що дозволяють позбутися від кухонної молі. І їх жах можна зрозуміти - якщо з'явилася ця непрохана гостя, можна прощатися зі своїми запасами. Приходить пора влаштовувати ревізію шаф. На жаль, якщо не зреагувати миттєво, часто вона закінчується тим, що засушені влітку гриби і яблука з грушами доводиться викидати, борошно і крупу відправляти у відро для сміття разом з дорогими горіхами. Набагато дешевше буде боротися з харчової міллю сучасними і дідівськими способами. І якщо об'єднати їх разом, шансів у ненажерливого потомства летючої гості не буде!

Звідки береться моль

Харчова міль може виявитися на кухні біля самої охайної і гидливою господині. Тому що ми не можемо контролювати і перепинити всі шляхи потрапляння її в будинку.

Моль потрапляє:

  • через вентиляцію;
  • через кватирки і вікна;
  • разом з закупленими продуктами.

І якщо кватирки і вікна можна затягнути сіткою, то ризик потрапляння з продуктами виключити не можна. Адже крупа, куплена в магазині, могла зберігатися на зараженому складі, а на це вплинути ми ніяк не можемо. Тому треба завжди бути готовим до того, що міль може з'явитися в будь-яку хвилину.

Як позбутися від молі (відео)

способи боротьби

Як же боротися з незваної гостею? В першу чергу треба пам'ятати, що допоможе тільки комплексний підхід. Не варто сподіватися тільки на одне якесь засіб. Без профілактичних заходів і найпростіших гігієнічних процедур, ніякі суперсучасні засоби не допоможуть. Цікаво, що проти молі діють найпростіші, доступні і дешеві способи. А деякі заходи боротьби і зовсім нічого не варті.

Отже, якщо завелася вредітельніца, треба приступити до наступних заходів:

  • провести ретельну ревізію шаф на предмет виявлення заражених продуктів;
  • здійснити генеральне прибирання кухні;
  • використовувати інсектициди;
  • розставити пастки;
  • вдатися до народних засобів для профілактики.

Тепер розглянемо кожен крок окремо.

ревізія продуктів

Це допоможе знищити вилупилися личинки молі і позбутися від більшості представників харчової молі в будинку. Всі пакети і ємності з продуктами треба ретельно оглянути. При виявленні хоча б підозр на моль, продукти доведеться знищити - просто викинути. Ніякої термічної обробки не допускається. Перевіряти треба все, включаючи спеції, засушені трави, гриби, чай, кава.

Убивча чистота

Знищити яйця харчової молі, яка завелася на кухні, і її личинки також можна ретельно промивши всі шафи і поверхні на кухні розчином з господарським мило і оцтом. Можна мити шафи розчином харчової соди.

Після прибирання все поверхні протираються ганчірочкою, змоченою оцтом. Найкраще застосовувати оцтову есенцію. Працювати треба в рукавичках, щоб не обпекти руки. Можна надіти марлеву пов'язку, щоб не вдихнути пари оцту. Після обробки шаф провітрити кухню.

Після обробки шаф провітрити кухню

Ми вам також пропонуємо дізнатися, як позбутися від зернової молі .

Засоби від молі

Боротися з харчової міллю за допомогою отруйних речовин треба дуже акуратно. Складність полягає в тому, що на кухні зберігається безліч продуктів і тому просте застосування отрут може бути не менш шкідливо для людини. Потрібно вибирати такий засіб, яке для людей і для продуктів було б безпечно, а ось від молі рятувало.

З цією метою найкраще застосовувати спеціальні пастки для харчової молі. Їх виробляють «Раптор», «Aeroxon». Ці пастки засновані на залученні комах за допомогою феромонів. У пастках знаходиться речовина, яке привертає моль. Вибратися з пастки вона вже не може. Такі пристосування можна прикріпити до стінок шаф. Це досить ефективний засіб.

Це досить ефективний засіб

Також непогано допомагає боротися використання клейкої стрічки від мух та інших комах. Такі вироби можна повісити в шафах або поруч з ними.

Як позбутися від молі в горіхах ви можете дізнатись тут .

Народні засоби

Боротися з міллю можна народними засобами.

Багато рослин мають здатність відлякувати комах - цю особливість треба використовувати після збирання і знищення молі для того, щоб не допустити повторного поселення комах на кухні. До таких рослин належать полин, пижмо, перцева м'ята, лаванда, буркун. Саші з цими травами і пучки трави, розкладені в шафах, надійно відлякають моль.

Саші з цими травами і пучки трави, розкладені в шафах, надійно відлякають моль

Непоганий засіб - часник. Нарізані часточки часнику розкласти по шафах разом з лавровим листом. Також лавровий лист і нарізаний часник можна покласти в банки з борошном і крупами. Тоді в них моль точно не заведеться. Якщо ж шкідник вже розплодився, це не допоможе, так як личинки до запахів байдужі. Позбавлятися від личинок можна тільки механічним способом, викидаючи продукти.

Варто пам'ятати, що треба застосовувати не відразу всі види відлякують трав, а по одній, щоб міль не пристосувалася до них. Тобто спочатку в будинку вішається полин, через пару місяців можна спробувати м'ятна олія.

сила профілактики

  • Боротися з появою харчової молі можна по-різному. Хороший засіб - живі рослини з інсектицидними властивостями. Якщо поставити на кухні горщики із запашною геранню і лимонне дерево, моль забуде сюди дорогу. Вважається, що розмарин теж не подобається комахою, так що можна вирощувати на вікні і його.
  • Час від часу треба проводити генеральне прибирання шаф і не допускати, щоб крупи і борошно були розсипані. Вся провізія повинна бути добре упаковані і закритою герметично. Тоді моль туди не проникне і шкоди від прилетіли метеликів не буде. Вони через кілька днів загинуть, не встигнувши відкласти яйця.
  • Щоб міль не потрапляла в будинок, варто перегородити їй доступ і затягнути всі кватирки і вікна проти сіткою. Можна затягнути сіткою і вентиляційні отвори, щоб міль не летіла від сусідів.

Як зберігати крупи (відео)

Якщо на вашій кухні завелася міль, то позбутися її можна протягом кількох тижнів. Якщо дотримуватися правил профілактики, можна буде не згадувати про неї ще довгий час. Доведеться всього лише витратити трохи свого часу і зовсім мало грошей.

Відгуки та коментарі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама