Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися зі щитівкою на кімнатних рослинах в домашніх умовах

  1. Як виглядають щитівки
  2. Чим для рослин небезпечна щитівка
  3. Як з'являються комахи в будинку
  4. Як позбутися від шкідників
  5. Хімічні засоби для знищення шкідників
  6. Народні засоби
  7. профілактика

Великої шкоди домашнім рослинам завдають щитівки - комахи шкідники. Вони надійно захищені панциром, здатні швидко пристосовуватися до різних видів отрут. Як тільки вони з'являться на квітах, слід негайно їх знищити. Існує велика кількість видів цього шкідника кімнатних рослин , Комахи відрізняються забарвленням і розмірами. Але у всіх є загальна ознака - тіло їх покрито восковим щитом. Також існує ложнощитовка, яка теж завдає зеленим насадженням величезної шкоди. Для знищення паразитів існують різні способи. Як боротися зі щитівкою на кімнатних рослинах - питання, яке цікавить багатьох садівників і любителів домашніх рослин.

Як виглядають щитівки

Самки щитівок, які паразитують на рослинах, мають зовнішні подібності:

  • у них немає вусиків, очей, крил і ніг;
  • добре розвинені смокчуть і колючі органи рота;
  • молода жіноча особина має м'який щиток, що дозволяє їй пересуватися;
  • у дорослої самки щиток твердне, і вона вже знаходиться в нерухомому стані;
  • форма щитівки овальна або кругла, довжина тільця варіюється в межах від 1,5 до 2 мм, у деяких видів вона може досягати 5 мм;
  • під панциром колір самки світло-коричневий або білий;
  • у дозрілих особин тіло може бути покрито щитком частково або повністю;
  • в процесі дозрівання личинок змінюється колір самки, він стає неоднорідне забарвленою - в центрі можуть бути темно-коричневі відтінки, а зовнішнє кільце забарвлене в золотисто-коричневі тони.

Самки сімейства комах кокцид - єдина група, здатна в процесі еволюції вести нерухомий спосіб життя і безперервно харчуватися.

Шкідник щитівка - самець має такі ознаки:

  • ротові органи у них відсутні;
  • в місці розташування очей розташовані сформувалися крила і ноги;
  • тіло розбите на сегменти - чітко видно: черевце, груди і голова.
  • самці оснащені великим щитком;
  • колір тіла - червоний, світло-помаранчевий або червонувато-сірий.

Дуже маленькі яйця щитівки (0,1- 0,3 мм) мають овальну форму, їх колір зазвичай білий або світло-сірий. По закінченню часу вони набувають коричневий відтінок. При розгляді в мікроскопі вони нагадують черв'яків. Фото щитівки на кімнатних рослинах допоможуть детально розглянути шкідника.

Фото щитівки на кімнатних рослинах допоможуть детально розглянути шкідника

щитівка

Цікаво!

Якщо личинка пофарбована в білий колір - вона перетвориться в самку. Червоний колір говорить про те, що згодом це буде самець.

Чим для рослин небезпечна щитівка

Якщо з'явилася щитівка на рослинах, вона може завдати істотної шкоди представникам флори. Помітити її неважко. Лист рослини покривається округлими коричневими або світлими лусочками. Відірвати їх вкрай важко. На рослинах також з'являються і ложнощитовки. На відміну від справжньої щитівки у них відсутня воскової панцир, личинки і яйця захищає висохла шкіра, яка відпадає, коли самка вмирає.

Щитівка і ложнощитовка - дуже шкідливі комахи. Їм досить 3-4 роки для того щоб повністю знищити в саду плодові дерева. Небезпека їх не перебільшена, про що свідчать заходи, які приймають керівники аграрних регіонів. При їх виявленні на культурних рослинах оголошується карантин.

Важливо!

Наявність щитівок на домашньому рослині призводить до появи грибка, який стрімко вражає стебла, листя, коріння. Комахи висмоктують з рослин сік, в результаті листя покриваються жовтими плямами, скручуються, сохнуть і відпадають. Якщо своєчасно не вивести комах, мошки будуть харчуватися соком, поки рослина не загине. Крім боротьби з цими шкідниками на кімнатних рослинах, також з щитівками борються на садових деревах , смородині , винограді , хвойних рослинах .

Щитівка на кімнатних квітах

Як з'являються комахи в будинку

Щитівки на кімнатних квітах може з'явитися разом з посадковим матеріалом, який був заражений вже в магазині. Комахи потрапляють в квартиру або будинок за допомогою вітру, який заніс випадкових «бродяжок». Причини появи щитівки пов'язані також з неправильним доглядом за домашніми рослинами.

Важливо!

На здорові рослини шкідник НЕ селиться. Це пов'язано з тим, що представники флори виробляють захист, яка в змозі відлякати комах.

Паразити ласують рослинами, у яких спостерігається порушення обмінних речовин за рахунок перенасиченості азотом або ослаблення квітки. Найкращий час року для цього - зима. У цей період рослини отримують недостатню кількість світла. Погано на них впливають і батареї, так як в приміщенні утворюється сухе повітря. В результаті змінюється структура соку, створюються сприятливі умови для появи щитівок. У будинок шкідників можна принести разом з новим квіткою або зрізаними рослинами. Як тільки вони будуть помічені, слід негайно позбутися щитівки на кімнатних квітах.

Як позбутися від шкідників

Механічний спосіб боротьби

Існують різні методи боротьби зі щитівкою. Перш ніж скористатися будь-яким з них необхідно слідувати чітким правилам:

  • Спочатку слід знайти на рослині вогнище поширення шкідників. Зазвичай це квітка, на якому є велике скупчення щитівок.
  • Знайдений джерело поширення необхідно віднести в приміщення без рослин.
  • Ретельно обробити місце, в якому знаходився заражений квітка із застосуванням мильного розчину і інсектицидів.
  • З хворої рослини щитівки прибираються вручну, використовуючи ватяну паличку, попередньо змочену в хімічну речовину, призначеному для знищення шкідливих комах (інсектицид). Не рекомендується для цих цілей застосовувати спирт або гас, так як вони можуть залишити на листі опіки.
  • Щитівки, здатні рухатися, можуть ховатися, тому листочки рослини слід мити, використовуючи мильний розчин або тютюновий настій. Обробку проводять ретельно, допоможе в цьому зубна щітка, яку занурюють в приготовані кошти від щитівки. Рослина залишають на добу, після чого розчин змивається.
  • щоб позбутися від мошок в кімнатних квітах , Процедуру необхідно повторити. Для цього листя, квіткові стебла і грунт обробляють хімічними речовинами. Після закінчення двох діб комахи повинні загинути. Якщо цього не відбулося, необхідно повторювати процедуру до їх повного зникнення, після чого змити інсектициди.

Для видалення щитівок можна використовувати ніж і пульверизатор з мильним розчином і інсектицидом.

відгук

Оскільки я дуже трепетно ​​ставлюся до своїх зелених друзів, я перевіряю їх вельми ретельно під час поливу. Одного разу на своїй новій орхідеї виявила дивних комах. З'ясувала, що це щитівки, скористалася порадою як боротися з щитівкою на орхідеї , Який знайшла на сторінках Інтернету. Опрацювала листочки і стеблинки мильним розчином. Робила процедуру протягом тижня. Шкідники загинули.

Олена, Саратов

Хімічні засоби для знищення шкідників

Хімікати для боротьби зі шкідником

Якщо домашні рослини сильно вражені, вивести щитівку не так легко. В цьому випадку рекомендується використовувати хімічні препарати. На думку споживачів, найбільш популярними вважаються такі кошти від мошок :

  • Актара. Потужний ефективний препарат, здатний знищити щитівку в домашніх умовах. Для цього використовують розчин засобу (в 1,25 л води розбавляють 1 г речовини) і здійснюють обприскування рослин, а також наливають його в грунт. Проводять процедуру не менше двох разів з інтервалом в 10-12 днів. Змивати Актара після проведення процедури немає необхідності.
  • Фітоферм. Боротьба зі щитівкою за допомогою цього засобу також ефективна. Фахівці рекомендують використовувати даний препарат в першу чергу. Для використання слід в двох літрах води розвести 2 мл засобу і обприскувати отриманим розчином заражені рослини. Проводити обробку слід кілька разів через 5-8 днів. В основному вистачає 3-4 процедури, після чого щитівка гине. Оскільки інсектицид має біологічне походження, обробка з його допомогою практично не становить небезпеки для людини і проживають в будинку вихованців. Для підтримки рослини після останньої процедури рекомендується обробити його Епін - біологічним стимулятором росту, що підвищує імунну систему рослин.
  • Конфідор. Для отримання розчину в 0,5 л води потрібно розчинити 1 грам речовини, після чого обприскати грунт і рослина. Комахи гинуть через 3-4 години. Також рекомендується полити грунт розчином, розведеним навпіл з водою.
  • Моспилан. Ця отрута від щитівки здатна проникати глибоко в тканину рослини, викликаючи параліч не тільки дорослих комах, а й загибель яєць і личинок. Для людини він слабо токсичний.

Інсектициди - це отруйні речовини, тому бажано дотримуватися техніки безпеки. Використовуючи хімічні препарати від щитівки, рекомендується надягати гумові рукавички, респіратор, окуляри. Якщо людина проживає в будинку, краще винести рослини на вулицю, а ті, хто мешкає в квартирах - на балкон.

відгук

Я за рекомендацією своєї приятельки придбала препарат Фітоферм. Обробляла з його допомогою кімнатні рослини. Найбільше був заражений декоративний лимон. Ефект дійсно хороший. Позбутися від щитівки на лимоні і інших рослинах вдалося.

Галина, Красноярськ

Народні засоби

Народні засоби від щитівки

Боротися в домашніх умовах можна за допомогою народних засобів. Для цього використовують найрізноманітніші настої:

  • Часник. Залити одним літром теплої води подрібнені зубчики часнику (5 шт.), Настояти отриманий розчин протягом доби. Обприскувати рослину і ґрунт.
  • Гострий перець. Дрібно нарізати 50 грам стручкового гострого перцю, залити його 0,5 літром окропу і протягом 5 хвилин кип'ятити. Після того, як розчин остигне, їм обприскують уражені рослини.
  • Цибуля. Дрібно нарізану цибулю заливають теплою водою і настоюють протягом декількох годин. Отриманим розчином необхідно протирати листочки.

Народні засоби добре допомагають, якщо рослини не сильно вражені щитівкою. В іншому випадку вдаються до інших методів із застосуванням хімічних засобів.

відгук

Оскільки я живу в приватному будинку, вибрала для знищення щитівки цей метод. Я щороку вирощую гострий перець. Приготувала розчин і провела процедуру. Повторила її через 3 дня. Мої квіточки знову здорові.

Марія, Липецьк

профілактика

Для того щоб домашні рослини були завжди здоровими, необхідно вживати профілактичних заходів. Рекомендується 1 раз на місяць обмивати листя мильним розчинів. Знов придбані квіти слід поставити в окреме приміщення «на карантин». Якщо через тиждень на них нічого не проявиться, можна їх ставити в будь-яке місце, в компанії з іншими домашніми рослинами. Якщо до мильного розчину додати часник - вийде дуже дієвий засіб, за допомогою якого обприскують верхній шар грунту і сама рослина. Використовуючи такі прості способи, лікування кімнатних рослин ніколи не знадобиться.

(1 оцінка, середнє 5 з 5)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама