Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому в дерев'яному будинку вогкість? Як її усунути?

  1. Поява вогкості на початковому етапі будівництва
  2. Поява вогкості в готовому дерев'яному будинку
  3. Помилки в будівництві
  4. Тематичне відео:
  5. Ще одне тематичне відео про причини гниття дерева:
  6. Відео про просочення Неомід-500:
  7. резюме
  8. Де купити і де подивитися ціну препаратів від грибка?

Поява вогкості на початковому етапі будівництва   Сирість - це один з найбільш частих і, на жаль, найбільш вражаючих факторів деревини

Поява вогкості на початковому етапі будівництва

Сирість - це один з найбільш частих і, на жаль, найбільш вражаючих факторів деревини. Такий матеріал, як деревина вимагає завжди низького показника вологості, як всередині приміщення, так і в самому деревному масиві. Якщо допустити завищений показник в одному з цих випадків, то починаються проблеми вогкості в дерев'яному будинку. Як правило, майстри намагаються ще на стадії будівництва застерегти зруб від посягання зайвої вологи. Перше, що робиться - це перевірка рівня вологості будівельних матеріалів: брус, дошки, і особливо колоди. В ідеалі рівень вологості в цих дерев'яних виробах повинен бути від 12 до 15%. Допустимий рівень - 20% вологості, але не більше. Як же може позначитися підвищений рівень вологості в колоді? Будівельні експерти знають точну відповідь на це питання, і зараз він буде озвучений. При вологості більше 20%, зруб буде зібраний і перший час все буде добре.

Однак коли будинок почне сідати, відбудеться найбільша зміщення, ніж при меншій вологості. Це відіб'ється кривизною межвенцових швів, великими зазорами, так як волокна вологого дерева просідають набагато більше, ніж сухого. Друга сторона цієї проблеми - це утворення синяви. Синьова утворюється, коли надлишок вологи в деревині піддається сильному впливу холоду. Інакше кажучи, деревина починає промерзати.

Інакше кажучи, деревина починає промерзати

Подальші зміни кліматичних умов не рятують деревину, вона починає синіти, чорніти і приходити в непридатність. Є великою проблемою втратити стійкий і дуже важливий опорний нижній вінець. Як бачите з вищесказаного, одна лише тільки вологість в привезеному матеріалі для будівництва несе в собі безліч проблем і наслідків. Якщо будинок зроблений з подібних матеріалів, то на час йому слід створити однакову температуру всередині і зовні приміщення.

Якщо будинок зроблений з подібних матеріалів, то на час йому слід створити однакову температуру всередині і зовні приміщення

Говорячи іншими словами, застосувати відбілювачі, антисептики і кілька днів провітрювати весь будинок, тим самим надавши йому захід по природній сушці. Проводити це найкраще в теплу пору року, інакше взимку деревина може остаточно замерзнути.

Поява вогкості в готовому дерев'яному будинку

Якщо ваш дерев'яний будинок вже зібраний і пройшов стадію усадки, а може навіть довгий час експлуатується, то цілком можливо зіткнутися з такою проблемою, як вогкість в будинку через помилки в будівництві або в експлуатації. Говорячи про експлуатацію, передбачається створення підвищеної вологості всередині будинку його мешканцями. Таке відбувається, коли часто сушать випрану білизну в будинку, погано гідроізолюють ванні кімнати, відкривають кімнати зі скупченням пара, і не користуються витяжкою на кухні.

Щоб цього уникнути, потрібно перестати робити дані помилки в експлуатації, інакше можуть з'явитися в слід за вогкістю її обтяжуючі вражаючі фактори, про які ми поговоримо трохи пізніше. Далі ми розглянемо такі причини вогкості, як допущені помилки при будівництві.

Помилки в будівництві

Як правило, ці помилки дуже поширені і допускаються через незнання властивостей деревини і малого досвіду. Отже, поширена причина появи вогкості від неправильного зведення фундаменту, а саме неправильної прокладки між ним і дерев'яним будинком. Дану прокладку складають гідроізоляційні матеріали і подкладная дошка з модрини. Якщо щось з цього списку не зробити або змінити, то можливо фундамент віддасть свою вогкість безпосередньо в найважливіші нижні вінці дерев'яного будинку. Іншою причиною є неправильна накладка мікроклімату на нульовому рівні дерев'яного будинку (якщо такий є). Нульовий поверх більшу частину часу темний і часто дуже сирої, щоб уникнути підвищення вологості на нульовому поверсі з подальшою її передачею в іншу частину будинку, слід налагодити вентиляційну систему.

Але найголовнішою і поширеною проблемою вогкості в дерев'яному будинку є погано утеплені або з поганою конопаткою межвенцовие шви. У швах не повинно гуляти повітря і вогкість, в ньому повинен бути утеплювач і сухість. Якщо виявили сліди вогкості і зазори в міжвінцевих швах, слід провести додаткову конопатку, антисептування шва (найкраще всій дерев'яної конструкції) і по можливості його герметизація. Вище було сказано про обтяжуючих вражаючих факторах вогкості - це цвіль грибок і гниль. Щоб цього не допустити потрібно, вживати вищевказані поради, а якщо вони з'явилися, тоді боротися антисептиками і отбеливателями від виробників Неомид, Просепт, Реммерс, Ліга Біощит.

Фото: при неправильному зберіганні пиломатеріалів спостерігається почорніння торців колод. Це свідчить про розвиток грибкової гнильної інфекції в умовах постійної вогкості. Зараження торців деревини це найбільш небезпечне впровадження грибків шкідників. Через торці грибки плісняви ​​та інші шкідники можуть проникнути далеко в центр колоди. І тоді врятувати колоди від внутрішнього руйнування буде практично неможливо.

Фото: довгий складування оциліндрованих колод стінових елементів дерев'яного будинку на відкритому повітрі в умовах вогкості призводить до утворення захворювання деревини білою цвіллю. Це захворювання страшно своїм розвитком і руйнуванням в процесі розвитку грибка структури деревини. Колода гниє і руйнується. Причина в довгостроковому неправильному складуванні на відкритому грунті землі. Запобігти цьому страшне захворювання деревини може своєчасне антисептирование деревини і просочення захисними хімічними засобами.

Фото: при першій, початковій стадії захворювання дерев'яних конструкцій грибами шкідниками може допомогти протигрибковий відбілюючий засіб - «Біощит-1».

Фото: якщо зараження конструкції дерев'яного будинку зайшло в просунуту стадію, то вам необхідно терміново купувати і застосовувати більш сильне протигрибковий засіб - «Біощит-2» !!!

Фото: хорошим і найбільш потужним засобом проти грибків, викликаних вогкістю, є давно випробуваний спосіб у вигляді концентрату «Неомид-500». Вибрати його слід якщо у вас справа «швах» з дерев'яним будинком.

Тематичне відео:

Ще одне тематичне відео про причини гниття дерева:

Відео про просочення Неомід-500:

резюме

Сподіваємося, що дана стаття була вам корисна. Всю продукцію по застосуванню, зазначену в статті, можна придбати у нас.

Де купити і де подивитися ціну препаратів від грибка?

Ціни на нашу продукцію можна подивитися тут: ціни

Схема проїзду на склад: Контакти

Як же може позначитися підвищений рівень вологості в колоді?
Де купити і де подивитися ціну препаратів від грибка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама