Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цвіль на стіні в квартирі: що робити і як від неї позбутися

  1. наукове визначення
  2. види цвілі
  3. чорна цвіль
  4. Кладоспорій
  5. Улокладіум
  6. пеніцілліум
  7. альтернарія
  8. Аспергіллус
  9. Хетоміум
  10. волемія
  11. зелена цвіль
  12. Біла цвіль
  13. Боротьба з шкідником народними методами
  14. метод №1
  15. метод №2
  16. метод №3
  17. метод №4
  18. Усунення плісняви ​​у вологому середовищі
  19. Профілактика появи цвілі

І ось ми купуємо нову квартиру, а через час стикаємося з серйозною проблемою. Цвіль ... Спочатку вона з'являється на стінах, потім перекидається на меблі, а в складних випадках може виявитися навіть на іграшках. З такими речами жартувати не варто, з грибком потрібно боротися кардинальними методами. Для початку потрібно вжити цілий ряд дій, так як прибрати цвіль зі стіни в квартирі - це зупинити її поширення, з чого і будемо починати. Так що ж таке цвіль? І чим небезпечна чорна цвіль?

наукове визначення

Цвіль - це грибок, який утворює розгалужені «оксамитові» покриття на різних поверхнях. Живить себе за рахунок органічних сполук, руйнуючи структуру носія і виділяючи особливі елементи, які гнітюче або токсично діють на інші живі організми.

Сприятливі умови для її освіти - теплі і вологі місця з багатою живильним середовищем, такий як дерево і продукти.

Від цвілі і грибка, проти цвілі і грибка вам допоможуть багато хімічні засоби.

Що цікаво: особливі різновиди цвілі з успіхом використовуються людиною для виготовлення пеніциліну, бродіння сортів вина (таких як херес), виготовлення сирів (рокфор, камамбер) і т.д.

На жаль, в більшості випадків грибок негативно впливає на живий організм, чим небезпечний для здоров'я, а в деяких випадках його тривалий вплив закінчується смертельним результатом.

види цвілі

І ось ми купуємо нову квартиру, а через час стикаємося з серйозною проблемою

пліснявий грибок

Пліснявий грибок досить часто зустрічається будинку, тому що середовище нашого існування створює для його розвитку все сприятливі умови. Щоб дізнатися, як позбавиться від цвілі в квартирі, потрібно зрозуміти, який саме грибок вирішив стати вашим сусідом і ефективно видалити його з ваших приватних володінь.

Отже, розберемо шкідника, який часто зустрічається в квартирі, і небезпека, пов'язану з ним.

чорна цвіль

Забарвлення в чорний залежить від її різновиду, часу розвитку і матеріалу, на якому вона утворилася. Якщо ви побачили чорну цвіль в будинку і чим вона небезпечна - не знаєте, то для початку розберемо кілька різновидів, які можна зустріти в домашніх умовах.

Кладоспорій

Кладоспорій - грибок, який отримав назву «гасовий», вважає за краще дизельне паливо і паливно-мастильні речовини, але селиться практично де завгодно. Може з легкістю зробити вибір ваш гараж або підсобне приміщення. Цей грибок у квартирі - теж не рідкісне явище, особливо у ванній і комори кімнаті. Кладоспорій руйнує рослини, горіхи, вина і дерев'яні поверхні, не вимогливий до вологи і спокійно почувається навіть при малих температурах. Має аллергенное вплив на організм.

Фото цвілеві грибки ви можете побачити поруч.

Як позбутися від чорної цвілі, ми розповімо трохи пізніше. Перш ми продовжимо знайомитися з особливостями шкідника, який може з'явитися у вас вдома.

Улокладіум

Улокладіум - поширена цвіль в квартирі, яка поселяється на продуктах харчування і несвіжий постільній білизні, вимоглива до наявності вологи.

Улокладіум - поширена цвіль в квартирі, яка поселяється на продуктах харчування і несвіжий постільній білизні, вимоглива до наявності вологи

пеніціллум

Має аллергенное вплив на організм при прямому контакті і викликає алергічну реакцію при попаданні в дихальні шляхи з частинками пилу, може провокувати астму.

пеніцілліум

Пеніцілліум - грибок цього виду може мати не тільки чорну, але і зелену, і навіть блакитного забарвлення. Більшість підвидів гриба - не є небезпечними для здоров'я. Побачити чорну цвіль пеніцілліум можна на грунті і рослинної органіки (плодах, ягодах і т.п.).

Вона часто використовується для виготовлення пеніциліну і дорогих видів сирів.

Фото колоній пеніцілліум без праці можна знайти в Інтернеті.

Всього два підвиди грибка можуть приховувати серйозну загрозу для живої істоти (особливо небезпечна цвіль на стінах). Підвиди розмножуються у вологому, мало провітрюваному середовищі, передаються через суперечки і повітряним шляхом проникають до живих клітин. Проти них ефективно допомагають профілактика і своєчасне видалення цвілі.

альтернарія

Альтернарія - грибок-алерген, іноді сірого кольору. Поширюється на продуктах харчування, може зустрічатися на нижній білизні з неякісних матеріалів, місцях високого вмісту вологи, зрідка оселяється на шкірі і навіть легких. Цей грибок виділяє токсин, який провокує бронхіальну астму, дерматити. Позбутися від чорної цвілі на стінах вам допоможуть методи описані нижче.

Аспергіллус

Так вигляди Аспергіллус

Аспергіллус - досить часто зустрічається будинку або технічних приміщеннях, а також грунті, сіні, пилу, зерні, шкурах тварин; спочатку має білий колір. Становить загрозу для здоров'я як людей, так і домашніх вихованців, може викликати аспергільоз, а в разі вираженого імунодефіциту - летальний результат; вважається більш ніж небезпечна цвіль інших видів.

Фото Аспергіллус ви можете побачити поруч.

Хетоміум

Хетоміум - високотоксична, досить руйнівна цвіль чорного кольору. Може викликати алергію, а при попаданні в травний тракт привести до серйозних ускладнень з летальним результатом. Тому частіше користуйтеся порадами щодо профілактики, описаними нижче, так як позбутися від грибка в квартирі набагато складніше, ніж його не допускати.

волемія

Волемія - цвіль чорного відтінку, особливої ​​небезпеки для людини не несе, але сильно живуча. Розвивається в місцях з підвищеною температурою повітря і малою часткою вологи.

Розвивається в місцях з підвищеною температурою повітря і малою часткою вологи

Спори зеленої цвілі

зелена цвіль

Цвіль зеленого кольору домінує на дерев'яних поверхнях, всередині і зовні продуктів, вважає за краще умови з підвищеним вмістом вологи, любить тепло. Деякі види зеленої цвілі становлять загрозу тим, чим небезпечна і чорна цвіль, а саме - високим вмістом токсинів.

Фото зеленої цвілі ви знайдете на сторінці.

Сам грибок схожий на свого родича, обживає грунт і дерева.

Якщо ви виявили цю цвіль будинку на якомусь продукті, то настійно рекомендуємо його викинути т. К. Вживши його в їжу, ви ризикуєте отримати сильне отруєння.

Біла цвіль

Біла цвіль найбільш безпечна для здоров'я, на відміну від своїх родичів. Її можна зустріти на рослинах, хлібі, сирі і землі. В умовах квартири вона хоч і рідко зустрічається у вигляді великих скупчень, але все ж може оселитися на стеклах, а також квіткових горщиках, на стінах квартири майже не розвивається. Але якщо ви побачили цвіль на стіні в квартирі, а що робити не знаєте, то головне не панікуйте.

Фото білої плісняви знайдете на сторінці.

Іноді її плутають з утворенням висоли (скупчення водорозчинних солей кальцію і магнію).

Іноді її плутають з утворенням висоли (скупчення водорозчинних солей кальцію і магнію)

Біла цвіль пориста і м'яка, на відміну від висоли

Розрізнити їх між собою абсолютно не складно: висолами має структуру кристалічного характеру, а грибок м'яку. Боротьба з цвіллю швидко закінчиться вашою перемогою, якщо використовувати воду з легкої концентрацією лимонної кислоти.

Боротьба з шкідником народними методами

Якщо вам не пощастило завести такого сусіда, і ви не знаєте як боротися з чорною пліснявою (або іншими видами грибка), то рекомендуємо скористатися кількома простими засобами. Але для початку не забувайте про техніку безпеки.

Застосовуйте будь-який з методів тільки при гарній вентиляції, в гумових або медичних рукавичках (так як вивести грибок на стінах без засобів захисту - це зайвий раз піддавати ризику ваше здоров'я) і не забудьте надіти респіратор або щільну пов'язку, щоб уберегти дихальні шляхи. Обробка стін від грибка і цвілі буває надзвичайно небезпечна для вашого здоров'я, особливо при попаданні спор в шлунково-кишковий тракт або легені.

У момент проведення дезінфекції без участі фахівців виведіть всіх членів своєї сім'ї на вулицю.

Так як позбутися від цвілі в будинку?

Цвіль в квартирі - часте явище, на жаль

метод №1

Простий і ефективний спосіб - це обробка уражених поверхонь оцтом. Якщо грибок на стіні, а як вивести ви не знаєте, то цей метод непогано впорається із завданням.

  • Спершу плями грибниці, що утворилися на предметах з металевою поверхнею, -таких як пральна машина, хлібниця, стінки холодильника або ділянку стіни - потрібно виводити вологою ганчірочкою в водному розчині соди і питної соди (1 чайна ложечка на 150-200 мл).
  • Після обробки поверхні, ретельно втираємо в це місце оцет, так як видалити грибок без агресивного хімічного впливу майже неможливо.

Борючись зі шкідником, не забуваємо про своє здоров'я. Всю процедуру потрібно проводити в добре провітрюваному приміщенні, так як природний антисептик для стін від цвілі має насичений запах.

метод №2

Чим відмити цвіль?

Цей метод підходить для дерев'яних і металевих поверхонь.

  • Проти грибка нам допоможе білизна і звичайна вода (1 до 1), додавання господарського мила в розчин тільки вітається.
  • Після обробки засобом залишаємо поверхню хвилин на 15 і гарненько просушують (можна використовувати будівельний фен, в крайньому випадку - звичайний).
  • Не забувайте про техніку безпеки.

Відклавши убік протигрибковий засіб і будівельний фен, бажано протерти очищені ділянки оцтом, щоб уникнути повторного потрапляння на поверхню суперечка паразита.

Цей метод також досить ефективний, якщо грибок на стінах в квартирі тільки починає утворюватися.

метод №3

Як прибрати грибок зі стін?

Якщо грибок проявив активність на стелі або вразив стіну, то в разі стелі:

  • Перш ніж вивести цвіль, збиваємо штукатурку на ураженій ділянці і в межах півметра від нього.
  • Видалення грибка виробляємо за допомогою твердої щітки або шпателя.
  • Очищене місце ретельно обробляється протигрибковими засобами, також можна використовувати водний розчин з хлоркою. Як тільки засіб від цвілі на стінах повністю вбралося, можна знову оштукатуривать поверхню, хоча рекомендуємо кілька днів утриматися.

Якщо ми маємо справу з ураженням стін, то в цьому випадку:

Якщо ми маємо справу з ураженням стін, то в цьому випадку:

Можна скористатися послугами фахівців

  • Знімаємо шпалери з ураженої ділянки цвілі і грибка на стінах за допомогою жорсткої щітки.
  • Шпателем або щіткою гарненько віддираємо навіть найдрібніші частинки врослого гриба.
  • Обробка стін від цвілі проходить тими ж засобами, як у випадку стелі.
  • Особливо ретельно зніміть і продезінфікуйте поверхню швів між цеглою, щоб уникнути нового проростання грибка. Це найбільш глибокий метод боротьби з цвіллю на стінах.
  • Далі, просвердлюємо кілька отворів в швах і вливаємо туди засіб від грибка або водний розчин з хлором.
  • Заштукатурюють поверхню стіни.

Після проведення цих процедур, які допоможуть вам позбавитися від цвілі на стінах у квартирі, бажано викоренити або на час мінімізувати ті умови, в яких вона розвивалася. Для цього потрібно стежити за теплом і підвищенням вологості.

метод №4

Як вивести цвіль, якщо паразит торкнувся книги?

Паперову поверхню найкраще обробляти формаліном, розчиненим у воді. Для цього використовуємо ватний тампон або спонжик, попередньо змочений в рідині.

Щоб у вас не виникало питань, як позбутися від грибка в квартирі, під час будівництва потрібно обробляти матеріал протівоплесневимі хімічними засобами. Якщо цього не було зроблено, то такі матеріали як бетон, цегла, дерево, ламінат або ковролін, рано чи пізно будуть вражені.

Усунення плісняви ​​у вологому середовищі

Чим обробити стіни від плісняви?

Чим обробити стіни від плісняви

Є багато різних засобів, які допомагають позбутися від плсені

Якщо волога і спори грибка утворили цвіль у ванній кімнаті, підлогах, шпалерах або бетоні, то рекомендуємо використовувати такі засоби: ксіолат, фунгіцидний препарат або обробляйте уражену поверхню розчином з наступних компонентів:

  • 50 гр алюмокалієвих кварців.
  • 20 гр харчової солі.
  • 25 гр мідного купоросу.
  • 1 літр води.

Після чого (у разі горизонтальної поверхні ураження) потрібно посипати оброблену ділянку сіллю або змастити оцтом, що остаточно допоможе вивести цвіль зі стін ванної кімнати.

Профілактика появи цвілі

Так як позбутися від грибка в будинку дуже складно, потрібно дотримуватися стандартних профілактичних методів.

Так як позбутися від грибка в будинку дуже складно, потрібно дотримуватися стандартних профілактичних методів

Використовуйте також пристрої для поглинання вологи

Шкідник облюбовує місця з високим вмістом вологи (близько 90-95%) і температурою 20 градусів і навіть якщо ви зробите дорогущий ремонт, але не позбудетеся від сприятливих умов для розвитку грибка, при попаданні єдиною суперечки він знову стрімко почне розвиватися. Щоб проблема - як позбутися від цвілі в квартирі - не виникала, рекомендуємо виконувати ряд профілактичних дій:

  1. Забезпечувати хорошу вентиляцію приміщень (так як цвіль не виносить провітрювання і протягів). Бажано стежити, щоб вологість приміщення була якомога нижчою.
  2. Стежити за чистотою в будинку, вчасно прибирати, прати одяг і мити посуд. Спори цвілі можуть міститися в грязі, яку приніс з вулиці і поширюватися за допомогою пилу, що дозволяє їй стрімко розвиватися, тому настійно рекомендуємо не забувати позбавлятися від пилу.
  3. У приміщенні з високим рівнем вологи ні в якому разі не рекомендується зберігати книги, натуральні тканини або дерев'яні предмети, так як позбутися від грибка на стінах складніше, ніж усунути сприятливі для нього умови. Щоб уникнути появи шкідника, такі приміщення бажано обладнати хорошою вентиляцією.
  4. Сприятливі умови для розвитку грибка - вологі стіни ванної кімнати і постійно капає вода.

    Дбайте про чистоту приміщення

  5. Просушувати одяг потрібно за межами вологого приміщення.
  6. У кімнатах з великим вмістом вологи не рекомендується ставити меблі впритул до стінки, так видалити цвіль з меблів, не пошкодивши предмет, більш важко.
  7. При запотіванні стекол взимку, потрібно відразу прати конденсат. Бажано добре вентилювати приміщення.
  8. Будь-яка пора року стіни, а також підлогу ванної кімнати тримайте сухими, так як видалити цвіль в сирому приміщенні практично не можливо.

Як утворюється грибок на стіні, як позбутися і як не допустити його розвитку ми вже знаємо. Тепер у вас в руках є зброя проти цієї напасті, за допомогою якого ви зможете видалити цвіль зі стін. Але як кажуть: «Хороша битва - це та, якої не було», тому частіше користуйтеся профілактичними методами, так як позбутися від грибків на стінах - вже складніше завдання.

Так що ж таке цвіль?
І чим небезпечна чорна цвіль?
Так як позбутися від цвілі в будинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама