Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Картопляна міль, фото, методи боротьби

  1. характеристика паразита
  2. Методи впливу на комаха
  3. Опис реп'яхової молі
  4. Особливості томатної молі і боротьба з нею
  5. Картопляна міль: Відео

Що поїдає наш урожай картоплі? Чому ми не отримуємо очікуваного кількості коренеплодів? Колорадський жук - не єдине комаха, яке поїдає посіви. Картопляна міль також здійснює набіги на наші коренеплоди.

характеристика паразита

Цей вид комах як любитель посівів тютюну і картоплі був вперше відзначений в Південній і Центральній Америці, ще за часів стародавніх індіанських цивілізацій. Але на початку минулого століття картопляна міль стала поширюватися по всьому світу.

Типовий досить тьмяно і непривабливо. Має сіруватий відтінок з безліччю «брудних» чорних плям. Якщо картопляна міль складає крила, то на них проглядаються дві чорні смуги, що можна побачити на фото. Типовий досить тьмяно і непривабливо

Також цей вид можна відрізнити по довгих вусиках і редукованому ротового апарату.

Картопляна міль досить недовговічна: її життєвий шлях становить кілька днів, в окремих випадках кілька тижнів.

Незважаючи на те що моль вважається теплолюбних комах, за довгий час вона еволюціонувала і стала справжнім кошмаром городників і садівників. Навіть якщо в холодну пору бульби будуть злегка обморожені, на них можуть залишатися личинки картопляної гусениці.

Найчастіше ці личинки перемішуються з коренеплодами, які прибрані в сараї і льохи. Там вони розмножуються і вже навесні знову потрапляють в грунт. У рідкісних випадках гусениці можуть провести зимову пору в листі, у відкритому грунті.

Методи впливу на комаха

Картопляна міль не така страшна, якщо приймати правильні заходи боротьби з нею. Безпосередній шкоду, що наноситься картопляним паразитом - це знищення посівів, а також легкі пошкодження бульб і поїдання молодих пагонів перцю і томата.

На самому початку весни, коли тільки прокльовується паростки посівів, личинки їх знищують, далі завдають непоправної шкоди вже сформованому рослині, і на закінчення знищують бульби і коренеплоди.

Як боротися з картопляної міллю? На сьогоднішній день коштів, які можуть на 100% позбавити від картопляної молі, немає, але є цілий ряд заходів, які значно зменшать кількість шкідників. Як боротися з картопляної міллю

Для того щоб знищити метеликів і гусениць комахи-паразита, необхідно використовувати засоби, основою яких є бактерія Bacillusthuringiensis - Бітоксибацилін. Придбаним засобом необхідно обробити кущі зараженої культури, найкраще ще до появи зав'язі.

Подібний метод забезпечить зниження активності або повне знищення личинок. Уже зібраний урожай також варто обробити розчином бромистого метилу, для того щоб шкідники не розмножувались в зберігаються бульбах.

Паразит-комаха вражає не тільки картопляні культури, але ще і томати, баклажани, перець і багато інших. Личинки шкідника псують не тільки сам коренеплід, а й підгризають ніжки листя і листові пластини, тим самим повністю знищуючи рослина.

Шкідник практично не чіпає ранні сорти картоплі - ось ще один непоганий метод позбавити себе від уваги подібних комах.

Опис реп'яхової молі

Крім картопляної, вражати сільськогосподарський культури можуть і інші шкідники, наприклад, моль реп'яхова або, як її ще називають, метелик-репейница.

Реп'яхова міль - один з найбільш злісних комах -вредітелей для рослин і садових культур.

Метелик-репейница має сіруватий відтінок і досить непомітна. Личинка реп'яхової молі теж виглядає досить невинно -, який в основному зустрічається в голівці будяків, в татарника або в лебедя. Точніше, реп'яхова міль живе в твердій серединці рослини, роз'їдаючи його зсередини.

Реп'яхова міль активно вражає сільськогосподарські культури, а так як комаха стійко до холодів і заморозків, котрі залучили її рослини практично повністю знищуються. Досить часто личинку реп'яхової молі використовують як наживку для риболовлі, насаджуючи на мормишку. Реп'яхова міль активно вражає сільськогосподарські культури, а так як комаха стійко до холодів і заморозків, котрі залучили її рослини практично повністю знищуються

Особливості томатної молі і боротьба з нею

Ще одне небезпечне для пасльонових культур комаха - томатна міль. Вона практично нічим не відрізняється від картопляної, крім декількох міліметрів в довжині. Хоча батьківщина томатної молі - Південна Америка, зараз шкідник широко поширився на територіях країн СНД.

Комаха не просто вражає частина рослини або деякі коренеплоди: швидкість його розмноження і визрівання така, що за лічені дні знищується ціле поле врожаю. Улюбленими культурами томатної молі є картопля, томати, баклажани, перець і фізаліс.

Личинки томатної молі, як і сама доросла особина, досить пристосовані до різних умов навколишнього середовища, а також до всіляких хімікатів.

Для того щоб томатна міль не знищила весь посів, необхідно вживати рішучих заходів боротьби зі шкідником.

Перед посадкою насіння субстрат слід добре відпарити, щоб личинки, випадково в нього потрапили, втратили активність. Треба проводити обробку теплиць спеціальними антисептичними засобами - інсектицидами, а також не можна допускати на ділянку бур'яни, особливо сімейства пасльонових. Перед посадкою насіння субстрат слід добре відпарити, щоб личинки, випадково в нього потрапили, втратили активність

Після збору врожаю невикористану бадилля обов'язково потрібно спалити. В цілому позбутися від томатної молі цілком реально, важливо тільки грамотно і послідовно боротися з нею.

Картопляна міль: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Чому ми не отримуємо очікуваного кількості коренеплодів?
Як боротися з картопляної міллю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама