Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Колорадський жук способи боротьби

Колорадський жук і його личинки - відомі шкідники пасльонових культур. Особливо сильно вони люблять посадки томатів , баклажанів , картоплі . Цей шкідник здатний знищити весь урожай, якщо вчасно не вжити попереджувальні та захисні заходи.

Колорадського жука не сплутаєш з іншими комахами: це жук невеликого розміру, жовтого кольору з чорними поздовжніми смужками на надкрилах Колорадського жука не сплутаєш з іншими комахами: це жук невеликого розміру, жовтого кольору з чорними поздовжніми смужками на надкрилах.

Зимує колорадський жук глибоко в землі - він може йти в грунт на глибину від 10 до 50 см. Саме тому поява жуків часто буває тривалим, розтягнутим у часі часом до одного місяця.

За літо колорадський жук може дати від одного до трьох поколінь. Самка колорадського жука за літній період може зробити кладки від 350 до 700 яєць. Причому личинки колорадського жука знищують бадилля також активно, як і дорослі жуки.

Личинки швидко виростають, ідуть в грунт і перероджуються там в лялечок Личинки швидко виростають, ідуть в грунт і перероджуються там в лялечок. Так з'являється вже нове покоління колорадських жуків.

З огляду на ці особливості розвитку шкідника, потрібно постаратися вжити всіх доступних заходів по боротьбі з колорадським жуком, включаючи попереджувальні, агротехнічні та хімічні.

Пізньої осені ділянку, який планується відвести під картоплю, необхідно глибоко перекопати. Це сприятиме загибелі жуків, які поглибилися в грунт для зимівлі.

У боротьбі зі шкідником потрібно використовувати і різні запобіжні заходи. Наприклад, можна висадити на картопляному ділянці рослини з неприємним для колорадського жука запахом.

З цією метою можна використовувати як квіткові культури - настурції , календулу , Так і овочеві - часник , Квасоля і ін.

Також хороший в боротьбі зі шкідником ще один відомий агротехнічних метод - розпушування міжрядь. Якщо личинки жуків вже пішли в землю, розпушування допоможе позбутися від них.

Власники невеликих ділянок воліють боротися з жуком екологічними способами - вони вручну збирають жуків і личинок, а потім знищують їх, поміщаючи в банки з гасом або соляркою Власники невеликих ділянок воліють боротися з жуком екологічними способами - вони вручну збирають жуків і личинок, а потім знищують їх, поміщаючи в банки з гасом або соляркою.

А ось якщо ділянка великий, то дуже важливо вживати заходів щодо швидкого й ефективного знищення шкідника. Тоді доводиться використовувати хімічні засоби. Це можуть бути, наприклад, «Банкол», «Танрек» і т. П.

Фахівці попереджають, що в колорадський жук став проявляти стійкість до деяких хімічних засобів. Тому можливо, доведеться використовувати не один препарат. При використанні хімічних засобів боротьби з шкідниками важливо слідувати точно за інструкцією, дотримуватися заходів безпеки і обов'язково звертати увагу на терміни останньої обробки.

Приблизно за один-два тижні до збору врожаю потрібно зрізати всю картоплиння, зібрати і в обов'язковому порядку знищити її. Таким чином жук позбавляється корми в період підготовки до зимівлі.

Восени або ранньою зимою до випадання снігу потрібно рівномірно розкидати по ділянці деревну золу.

Всі ці заходи, застосовані на практиці, дозволяють успішно боротися з колорадським жуком.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама