Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кращі рослини для захисту від комарів

Фото: AFP

Також ця проблема знайома багатьом жителям міста, люблячим провітрювати квартиру завдяки оранці вікон. Експерти ствердно заявляють, що з цими комахами можна боротися не тільки за допомогою спеціалізованих засобів, але і шляхом посадки деяких рослин, які ефективно і надовго допоможуть вирішити проблему, пише " ортодокс ".

Комарі чутливі до яскравого вираженого запаху базиліка. І найбільш простим, але дієвим способом буде поставити горщик з цією рослиною на підвіконня, щоб докучливі комахи передумали залітати в Ваш будинок. Крім цього базилік буде корисний ще в деяких випадках. Він володіє прекрасними цілющими властивостями, і якщо ви все-таки постраждали від комара - прикладіть чистий листок до вкушеній місця, це допоможе зняти запалення і позбутися від сліду. Так само запашний базилік можна використовувати в приготуванні страв як приправу.

Подібними властивостями володіє і інший вид рослини - меліса, він настільки ж ефективно може послужити репелентом в боротьбі з комарами. Мелісу вкрай легко вирощувати, так як ця рослина здатна дозріти і без прямого джерела світла.

Цітронелла. Багатьом відомо, що ця рослина є відмінним варіантом при боротьбі з комахами, проте не всі ним користуються, віддаючи перевагу спеціальним засобам. Цітронелла входить до складу багатьох кремів та інших видів лікарських препаратів для відлякування комарів. Так чому б не скористатися рослиною в чистому, що не переробленому вигляді?

Красиве рослина під назвою календула не тільки прикрасить вашу квартиру, але також і прекрасно впорається з нападками літніх приставучих комах. Цією здатністю квіти мають завдяки вмісту в структурі елемента пиретрум.

Котяча м'ята - це один з видів м'яти, що володіє такими ж корисними властивостями, як вищезгадані. Її легко вирощувати і поруч з іншими видами рослин, навіть з овочевими культурами.

Прекрасні пелюстки квітки лаванди є потужним джерелом запаху, що так дієво відлякує комарів. Це кочовий вид рослин, яких можна вирощувати як в саду, так і на підвіконні в звичайній міській квартирі.

Крім всіх перерахованих коштів, з проблемою допоможуть впоратися і інші види рослин. Такі, як, наприклад, помідори, розмарин, піретрум, чебрець. Описані в статті рослини входять в топ найбільш ефективних на думку експертів в даній спрямованості.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Так чому б не скористатися рослиною в чистому, що не переробленому вигляді?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама