Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Народні засоби від клопів і їх ефективність

  1. Народні засоби від клопів і їх ефективність Коли в будинку заводяться такі шкідливі паразити, як...
  2. Побутова хімія
  3. ручне випалювання
  4. Порохотяг
  5. виморожування
  6. магія
  7. висновки

Народні засоби від клопів і їх ефективність

Коли в будинку заводяться такі шкідливі паразити, як постільні клопи, жодна людина не стане зволікати з проведенням дезінсекції - ці кровоссальні комахи не найприємніші сусіди. Однак багатьох людей при вигляді цін на інсектициди, як то кажуть, «тисне жаба». Заради економії в хід йдуть народні засоби самого різного штибу: від трав, до магічних обрядів. У цій статті ми спробуємо охопити весь спектр народних методів боротьби з постільними клопами в домашніх умовах і розповісти про їх реальної ефективності.

трави

трави

Це засіб варто в списку найбільш популярних не просто так - протягом сотень років люди боролися проти клопів саме за допомогою цього методу. В його основі лежить використання таких трав як полин і пижмо . Трав'яні рослини містять в своєму складі фітонциди, які дратують чутливе нюх комах і «відключають» їх головний орган почуттів, не дозволяючи відчути запах людського тіла.

Застосовується метод вкрай просто - потрібно всього лише нарвати кілька великих пучків полину або пижма, а потім розкласти або розвішані їх в зараженому приміщенні. Крім полину і пижма можна використовувати болотний багно, але ця рослина може викликати запаморочення і непритомність, тому використовувати його не рекомендується.

Якщо ви підозрюєте, що вам доведеться боротися зі шкідниками в холодну пору року, то краще заздалегідь заготовити кілька літрів міцного відвару з цих рослин. Готовий відвар потрібно герметично закупорити, щоб він не видихався до потрібного моменту. В інтернеті можна зустріти рецепти протівоклопіних спиртових настоянок, проте це повністю прибирає фактор економії - дешевше буде купити куди більш ефективний інсектицид.

Говорячи про ефективність рослинних методів боротьби, варто відзначити, що вони годяться лише для тимчасового відлякування паразитів. Спочатку клопи дійсно будуть боятися неприємного для них запаху і на кілька днів перестануть кусати людей. Однак неприємний запах не вбиває клопів і їх яйця. Через якийсь час паразити звикають - ви можете спати на купі полину, але вас все одно покусають. Втім, це не означає, що рослинні засоби застосовувати не можна - використання трав дасть вам кілька ночей спокійного сну перед повноцінної дезинсекцією.

Побутова хімія

Побутова хімія

Цей метод дуже схожий з попереднім, але в якості отпугивающего кошти тут виступає різного роду побутова хімія - ацетон, нафталін, скипидар, оцет, денатурат, гас і т.д. Єдина вимога до такого імпровізованого інсектициду - сильний і різкий хімічний запах, якого бояться клопи. Обраним засобом обприскати приміщення, приділяючи особливу увагу тим гнізд клопів, які вдасться знайти. Ефективність цього методу не набагато вище, ніж у трав, а ось комфортність - в рази нижче. Квартира, обприскати скипидаром або ацетоном, пахне нітрохи не краще, ніж квартира, оброблена самим смердючим інсектицидом. На такий відчайдушний крок варто йти якщо на вулиці зима і ви не встигли запастися трав'яними відварами.

ручне випалювання

Цим методом позбавлення від клопів стали користуватися ще в Середні століття. Суть його зводиться до того, щоб вбивати комах паром або окропом. Наскільки цей метод був ефективний в той час - таємниця про семи печатках, однак зараз він точно не працює. Почнемо з того, що спробувавши обробити квартиру паром з чайника або окропом, єдине, чого ви досягнете - зіпсованих шпалер, лінолеуму та меблів.

Щоб обробка принесла результат, вам потрібно знайти всі гнізда комах. Зробити це практично неможливо, адже завдяки своєму маленькому розміру клопи можуть жити навіть в самих крихітних метою, куди ви не зможете дістатися. Така обробка малоефективна навіть при використанні сучасних парогенераторів, не кажучи вже про про небезпечну метушні з киплячим чайником.

Порохотяг

Порохотяг

Деякі люди намагаються вивести клопів з допомогою пилососа. Перевагами цього способу можна назвати його зручність і безпеку - вам не потрібно буде цілими днями нюхати неприємні запахи або експериментувати з гарячою парою.

Ретельно пропилососити квартиру і вичистивши знайдені гнізда клопів, ви зможете трохи знизити інтенсивність нічних нападів і дочекатися приїзду дезінсектор. До того ж, пропилососити в будинку ще нікому не шкодило. Однак повністю позбудеться від паразитів цим способом не вийде. Причина все та ж - в 99% випадків ви не зможете знайти і знищити всі гнізда клопів.

виморожування

Низькі температури - це, мабуть, єдиний ефективний народний засіб боротьби з клопами. При температурі нижче нуля метаболізм цих шкідників сильно сповільнюється, а якщо позначка термометра падає нижче -20, то вони гинуть протягом 2-3 годин. Проводити виморожування простіше нікуди - потрібно лише дочекатися потрібної температури і відкрити вікна на добу. Але на практиці цей спосіб реалізується вкрай складно і практично не застосовується в житлових приміщеннях.

Почнемо з того, що температура -20 - не таке вже часте явище. Якщо мороз буде слабким, то морозити клопів потрібно набагато довше, аж до пари тижнів. Залишити своє житло на такий термін може не кожен.

У міських умовах може гостро постати фактор безпеки - поки ви перечікувати виморожування в готелі або у родичів, відкритими вікнами можуть скористатися злодії. Однак найголовнішим мінусом виморожування є його небезпека для опалювальних і каналізаційних комунікацій. У приватному будинку це завдання вирішується, в багатоквартирному будинку відключиться від всіх комунікацій просто не вийде.

При високій ефективності, застосування виморожування сильно обмежена і всерйоз розглядати його не варто. Однак він цілком підійде для виведення клопів в технічних приміщеннях - в курниках, свинарниках, котелень і т.д.

магія

магія

Магічні обряди, змови і ритуали могли б бути ефективними тільки в тому випадку, якщо б клопи могли сміятися - вони могли б померти від сміху. Використовуючи такі сумнівні засоби, ви не вплинете на популяцію комах і інтенсивність їх нічних рейдів. Пропозиції вивести клопів магією або змовами - лише черговий спосіб нажитися на людській довірливості і забобонності.

висновки

Ті деякі народні засоби, які дійсно працюють, не можуть вважатися інструментом для повноцінного виведення клопів. Виняток становить тільки метод виморожування, але його не можна використовувати в квартирі.

Існує думка, що від клопів допоможе хімічна дезінфекція, однак це неправильно - від комах допомагає дезінсекція. Дезінсекція проводиться за допомогою спеціальних інсектицидів, розроблених для знищення клопів. Не варто економити на покупці протівоклопіних коштів, адже вирішивши скористатися народними засобами або неякісної хімією, ви ризикуєте власним здоров'ям і комфортом.

Якісні, сучасні інсектициди надзвичайно ефективні. Крім того, у продажу легко знайти кошти, які не мають запаху. Якщо ви переживаєте за здоров'я дітей чи домашніх тварин, то вам варто придивитися до засобів з нетоксичним механізмом дії. Нетоксичні інсектициди складаються з абразивних і гігроскопічних речовин, які ушкоджують воскову оболонку клопів і зневоднюють організм комахи.

Ми сподіваємося, що вичерпно відповіли на питання про народні засоби боротьби з клопами. Бажаємо успіху в боротьбі з паразитами!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама