Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

павутинний кліщ

Павутинний кліщ - вражають і харчуються соком рослин комахи Павутинний кліщ - вражають і харчуються соком рослин комахи. Даний шкідник відноситься до класу павукоподібних комах.

Розміри цього шкідника бувають від 0,3 мм у дорослої особини (самці) і до 0,7 мм (самки павутинного кліща). Тіло трохи довгасте у самок і ромбовидное у самців.

Забарвлення кліща безпосередньо залежить від кольору вживаються ним в їжу рослин: жовтуватого, зеленуватого або червонуватого (у перезимували, що не годували довгий час самок) Забарвлення кліща безпосередньо залежить від кольору вживаються ним в їжу рослин: жовтуватого, зеленуватого або червонуватого (у перезимували, що не годували довгий час самок).

Павутинний кліщ поширюється повсюдно. Він може вражати до 300 видів рослин, особливо небезпечний цей шкідник для огірків, перців, суниці та інших видів рослин, вирощуваних як у відкритому, так і в закритому грунті.

Також павутинний кліщ зустрічається на квітах, особливо на   астрах   ,   жоржинах   ,   трояндах   ,   плодово-ягідних культурах   і навіть бур'янах Також павутинний кліщ зустрічається на квітах, особливо на астрах , жоржинах , трояндах , плодово-ягідних культурах і навіть бур'янах. Винятком для розвитку колонії павутинного кліща є водні рослини.

Розташовуються павутинні кліщі з нижнього боку листків рослин, там же самки відкладають яйця.

За період життя однієї дорослої самки може бути відкладено до 100 яєць, з яких протягом тижня з'являються личинки.

У свою чергу, за 10-20 днів при сприятливих умовах для розвитку кліщів, з личинки з'являється спочатку німфа, а трохи пізніше доросла особина кліща (з запліднених яєць - самки, а з незапліднених - самці).

Ідеальними умовами для розвитку колонії павутинних кліщів є вологість повітря від 35 до 50% і температура від 25 до 35 градусів Ідеальними умовами для розвитку колонії павутинних кліщів є вологість повітря від 35 до 50% і температура від 25 до 35 градусів.

Ознаками появи на рослинах павутинного кліща є:

  • поява на листках світлих точок, добре помітних на просвіт. Заражені листя, в подальшому, жовтіють і засихають;
  • на нижньому боці листків можна розглянути яйця і самих кліщів. При більш запущених випадках на рослинах з'являється павутина, з розташованою на ній колонією кліщів;
  • при великому вогнищі зараження на рослинах спостерігається опадання квіток, плодів і зав'язі.

У разі зараження рослин павутинним кліщем застосовуються такі засоби для знищення шкідника:

  1. рясне обприскування водою рослин (павутинні кліщі не люблять високої вологості);
  2. обробка заражених рослин мильним розчином (краще всього підійде господарське або дігтярне мило) за допомогою обприскувача. Даний спосіб допоможе позбутися від половини особин за одну обробку на початковій стадії зараження;
  3. обприскування рослин настоєм кульбаб - 400 грам подрібненого листя кульбаби, настояних протягом 2 годин в 10 літрах води;
  4. використання відвару бадилля томатів - 400 грам подрібненої томатної гички, прокип'ятити протягом півгодини на слабкому вогні в 10 літрах води. Остиглий відвар необхідно розбавити водою 1/5, додати господарське мило і зробити обприскування. Даний відвар також знищує і інші види шкідників;
  5. обробка рослин розчином деревної золи - 300 грам золи залити водою, прокип'ятити. Довести розчин до 10 літрів, додати 30 грам мила і обприскати рослини;
  6. при запущеному ураженні павутинним кліщем застосовується обприскування рослин хімічними препаратами - актеллик, актофіт.

Дані процедури необхідно повторювати з інтервалом в тиждень, до повного знищення павутинного кліща Дані процедури необхідно повторювати з інтервалом в тиждень, до повного знищення павутинного кліща. Слід пам'ятати, що павутинний кліщ дуже швидко пристосовується до використовуваних проти нього препаратів, тому їх необхідно чергувати при кожній обробці.

Профілактикою виникнення павутинного кліща є:

  • підтримка високої вологості, особливо в теплицях, регулярне обприскування і полив рослин;
  • регулярний огляд рослин з видаленням підозрілих і уражених хворобами листя;
  • чергування посадок культур, видалення бур'янів і обробка землі після плодоношення культур за допомогою акарицидів і сірчаної шашки.

Слід пам'ятати, що позбутися від павутинного кліща досить непросто, але при ретельному і правильному підході результат стане гідний свого очікування.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама