Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Труба ПВД: характеристика і способи монтажу гофрованих ПВДФ трубопроводів


Крім описаних раніше труб ПНД, існують і інші полімерні матеріали на основі етилену. До них відносяться труби з поліетилену високого тиску (ПВД), які мають зовсім іншу структуру, визначальну експлуатаційні характеристики вироби.

Спочатку застосовувалася технологія полімеризації етилену при високому тиску і температурі. Метод отримання ПНД був відкритий набагато пізніше, він дозволив значно скоротити витрати на виробництво, збільшити міцність виробів. Але це не вплинуло на випуск ПВД, так як у нового вироби відсутні деякі властивості, необхідні при певних умовах експлуатації.

Гранули ПВД, незважаючи на більш високий тиск обробки, мають меншу щільність, яка обумовлена ​​структурою молекули з розгалуженими бічними зв'язками. Саме внаслідок цього, характеристика труб ПВД значно відрізняється.

Крім того, в ПВД трубах присутній значно меншу кількість домішок, якими характеризуються ПНД вироби. Вони пояснюються застосуванням для полімеризації при низькому тиску більшого числа каталізаторів.

Відмінності в структурі матеріалу були визначені такі фізичні якості ПВД труб:

  • Вони мають велику пластичність, даний матеріал відрізняється значною гнучкістю.
  • Труби діаметром до 110 мм можуть випускатися у вигляді бухт значної довжини (до 500 м), в якості мірних виробів випускаються тільки 160-200 мм труби.
  • Матеріал значно більш стійкий до замерзання в ньому рідини. При утворенні в ній льоду (Відповідно зі збільшенням обсягу) труба тільки деформується, при розморожуванні вона приймає початкову форму.
  • Завдяки стійкості до навантажень при стисненні і розтягуванні, великий міцності на розрив, виготовляється гофрована труба з ПВД, яка значно спростила монтаж дренажних мереж
  • Завдяки підвищеної пружності трубопровід витримує практично будь-які гідроудари.

Крім того, дана труба має і багатьма властивостями, властивими матеріалу з поліетилену низького тиску: стійкістю до тиску рідини до 25-30 атмосфер, несхильність корозії і хімічних впливів, здатністю витримувати значні зовнішні навантаження, діелектричними властивостями.

Дані властивості послужили деякого розширення сфери застосування ПВД труб.

Обсадні труби для свердловин - здатні витримати тиск води, в той же час пластичність дозволяє витримувати зрушення порід. Застосуванню в водопровідних мережах сприяє низька наявність домішок.

Хороша міцність визначила використання в якості заставних елементів для утворення технологічних прорізів в монолітному будівництві.

Діелектричні властивості дозволяють їх застосовувати в якості надійних захисних труб при монтажі електричних мереж.

Описані фізичні властивості визначили методи і особливості монтажу труб ПВД.

Стикова зварювання, при якій нагрівання піддаються торці з'єднувальних елементів. Якість з'єднання буде високим при точному поєднанні труб одного діаметру, наявність перекосів не допускається.

Електрозварні муфти являють собою вироби з поліетилену, всередині яких є електрична спіраль. Вона нагрівається спеціальним зварювальним апаратом, необхідно суворе дотримання технології.

Сварка може виконуватися тільки кваліфікованим фахівцем.

Компресійні фітинги застосовуються для трубопроводів з різних матеріалів, принцип дії заснований на застосуванні обтискних кілець і гумових ущільнень. Такий спосіб монтажу не вимагає спеціального інструменту, може виконуватися без спеціальної підготовки. Крім того, за допомогою таких фітингів з'єднуються трубопроводи різного діаметру.

Деякі початківці будівельники плутають такі поняття, як труби ПВД ​​і ПВДФ, вважаючи їх модифікаціями одного матеріалу. Але це зовсім не так.

Матеріал для виготовлення труби ПВДФ - полівінілденфторід має зовсім іншу формулу і властивості.

Даний фторполімери має унікальні властивості:

  • Дані труби можуть працювати в значному температурному режимі, на відміну від ПВД їм не страшна температура в +140 градусів. При цьому вони мають високу стабільність при нагріванні.
  • Стійкість до хімічних речовин ПВДФ значно перевищує аналогічний показник ПВД труб. Вони можуть застосовуватися для перекачування найбільш агресивних рідин, в тому числі і кислот.
  • Стійкість до мікроорганізмів, зниження ймовірності їх утворення.
  • Не втрачає своїх властивостей під впливом сонячного світла.
  • Труби з ПВДФ відрізняються підвищеною стійкістю до різних механічних впливів, в тому числі і до абразивних речовин.

Дані характеристики стали причиною того, що основна сфера застосування цих труб - особливо важкі умови експлуатації. Вони відмінно зарекомендували себе при високій температурі, значний тиск, істотною радіаційної навантаженні.

Можна сказати, що ПВДФ труби призначені саме для екстремальних умов:

  • Хімічна промисловість, в тому числі і в виробництві кислот, добрив.
  • Фармацевтична промисловість, в якій хімічна чистота технологічних пристроїв визначає якість медикаментів.
  • Ядерна енергетика, в тому числі і утилізація радіоактивних відходів.
  • Харчова промисловість теж потребує таких трубах завдяки неможливості освіти шкідливих мікроорганізмів.

ПВДФ трубопровід монтується, в основному, тими ж способами, що і інші полімерні труби. Тому особливих питань при влаштуванні комунікацій з їх застосуванням не виникає. Ці два абсолютно різних матеріалу, ПВД і ПВДФ, ще раз підкреслюють той факт, що полімерні трубопроводи все впевненіше замінюють металеві лінії в багатьох, навіть найбільш відповідальних, областях.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама