Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір фарби для ремонту

При виборі фарби крім декоративного ефекту важливо звертати увагу на споживчі властивості, підготовку підстави і суворе дотримання технології фарбування.

Приступаючи до фарбування, уважно прочитайте інструкцію банку з фарбою Приступаючи до фарбування, уважно прочитайте інструкцію банку з фарбою. Щоб знизити агресивність яскравих фарб, використовуйте їх матові аналоги. Фарбування виконуйте від низу до верху - від стелі до підлоги. Не рекомендується залишати надовго банку з фарбою, верхній шар може затвердіти.

розподіл фарби багато в чому визначається якістю кисті . Хороша малярська кисть повинна мати клиноподібну або конусоподібну форму. Для фарбування стін і стель потрібно кисть шириною 10-13 см. Для плінтусів, кутів і краю стін - кисті шириною 5-7 см.

Одне з основних властивостей сучасних фарб - тиксотропність - здатність барвистого складу зменшувати свою в'язкість (розріджувати) від механічного впливу і збільшувати в'язкість (cгущаться) в стані спокою. Тиксотропні фарби не капають з кистей і валиків, наносяться рівномірно і без патьоків, і в більшості випадків не потребують розведенні. Винятком може бути використання тиксотропної фарби в якості грунту і нанесення фарби за допомогою фарбопульта. В обох випадках фарбу трохи розбавляють уайт-спіритом або водою. Тиксотропність якісної фарби при цьому не зменшується.

Для фарб вітчизняного виробництва замість терміна "тиксотропність" на упаковках часто пишуть, що фарба не утворює робочого шва і не розтікається. Останнє дуже важливо при роботі валиком.

Важливими характеристиками фарби є витрата і покриваність Важливими характеристиками фарби є витрата і покриваність. Вибираючи фарбу, врахуйте, що ви платите гроші не за літр або кг, а за поверхню, яку вона здатна зафарбувати. Дорожча фарба з малою витратою в підсумку виявиться вигідніше, ніж дешева, але з великим. Як правило, реальна витрата фарби перевищує заявлений на 15-30%. На витрата фарби впливають такі характеристики, що фарбується, як пористість, шорсткість, товщина декоративного шару.

Ще одна важливий показник фарби - покриваність, здатність робити невидимими колірні відмінності підстави. Укривістость перевіряють на шаховій чорно-білій підкладці. Ця характеристика залежить від дисперсності пігменту, його кольору та кількості. Вимірюють покриваність в грамах сухого залишку на 1 кв.м підстави (вказується в технічних характеристиках фарби). За ступенем покриваності фарби діляться на лессирующие (прозорі) і криють (непрозорі). Хороша фарба в 2-3 шари повністю зафарбовує підкладку. Для менш якісних фарб може знадобитися 3-4 і більше шарів.

І не забудьте, що велике значення для поліпшення адгезії має правильна підготовка підстави і дотримання технології нанесення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама