Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Відповідь на консультацію: проблема з заміною старого трьохклавішний вимикача з розеткою

Питання від Володимира:

Доброго дня Олександр!! Дуже цікавий матеріал і все дохідливо. Я прошу вашої поради, як бути, коли фаза в двох проводах ?? Сьогодні зламався старий вимикач практично такий, як на вашій схемі, але тільки не було підключення до розетки. Кухня, туалет, ванна. Йде фаза нуль на кухню, окремо туалет ванна. Будинок старий, хрущовка. І вимикача багато років. Так ось, став перевіряти, як зазвичай фазу і нуль. На двох верхніх вимикачах (туалет, ванна трижильний провід і дві фази і нуль). Хочу замінити вимикач теж на трёхклавішний, але не можу зрозуміти, як їх з'єднати. Якщо не зрозуміло моє пояснення можу вислати фото.

відповідь:

Цю статтю пишу через деякий час після вирішення питання Володимира. Мені дистанційно вдалося зрозуміти як у нього все підключено і підказати як замінити старий блок вимикачів. Я вирішив опублікувати рішення цієї консультації, так як до мене часто приходять питання з підключенням таких трьохклавішний вимикачів і ця інформація зможе кому-небудь стане в нагоді.

Я отримав від Володимира фото і потім говорив йому що і як перевірити, щоб я сам зміг дистанційно зрозуміти його схему. Отже, як у нас з Володимиром це було!

Ось на фото нижче представлений його старий блок вимикачів з розеткою. Це типовий варіант радянського вимикача, який до цих пір стоїть в тисячах квартирах нашої неосяжної батьківщини.

Ось без кришки ...

А це вже контакти з підключеними дротами ...

Виявляється у Володимира верхні два вимикача підключені 3-х жильним проводом, а нижній 2-х жильним. Розетка підключена була. Після прочитання моєї статті , Володимир почав шукати за допомогою викрутки-індикатора фазний провідник. Виявилося що у нього їх три, тобто індикатор на викрутку світитися від трьох проводів. Дивіться фото нижче - це проводи "1", "2" і "6".

В принципі такого не повинно бути і ми почали думати як тут все підключено.

Якщо верхніх два вимикача і один нижній вимикач підключені двома різними проводами, то буде правильним якщо до них буде приходити за все два фазних провідника. Один на контакт "4" (див. Фото вище) і чорної перемичкою від нього фаза повинна передаватися на контакт "3". Другий фазний провідник повинен приходить на будь-який контакт "5" або "6" нижнього вимикача.

По нижньому вимикача питань начебто немає, а ось по двом верхнім був. Як це фаза приходить на контакти "1" і "2"? Тут при замиканні клавіш фази повинні зустрічатися на з'єднаних перемичкою контактах "3" і "4". Як тоді працює освітлення?

Насправді тут виявилося, що вимикачі рвуть не як належить фазний провід, а нульовий. Тоді чому світиться індикатор викрутки і показує наявність фази на трьох проводах "1", "2" і "6". Адже фаза йде відразу на світильники та до вимикача не має жодного відношення.

До речі, Володимир, хотів на місце великого блоку встановити ось такий 3-х клавішний вимикач. Для того щоб це реалізувати йому довелося проявити кмітливість і майстерність, і у нього зробити це вийшло.

Я пишу Володимиру наступне:

Володимир, звичайно у нас все вийде.

У вас вимикачами рветься "нуль", а не фаза. Це звичайно не правильно, але багато де так зроблено. Переконатися в цьому можна наступним чином. При включенні світла в будь-якому приміщенні фаза на контакті даного вимикача повинна пропасти, тобто вогник на викрутку-індикатор буде світитися. Також можна викрутити лампочку з патрона і на контакті вимикача "фаза" теж зникне. Перевірте це. Якщо ви всюди включіть світло або викрутити все лампи, то на проводах "1", "2", "6" не повинно бути фаз. В такому випадку схема підключення нового 3-х клавішного вимикача буде наступною. На загальний контакт підключаємо провід "4" або "5". Це буде спільний приходить "нуль" на блок вимикачів. Проводами "1", "2", "6" "нуль" буде йти до світильників.

Чому світиться вогник у вимикачі якщо їм рветься нуль? Все просто. На один контакт світильника прийшла "фаза". Далі вона переходить на лампочку, проходить через її нитка розжарення і через інший контакт в патроні йде на вимикач. Якщо викрутити лампу, то ланцюг розімкнеться і на вимикачі НЕ буде фази. Спробуйте перевірити викруткою-індикатором цей варіант.

На фото нижче на зворотному боці нового вимикача я намалював його схему і підписав контакти номерами проводів зі старого вимикача, щоб пояснити який дріт і куди підключати.

В результаті у Володимира все вийшло і він прислав мені такий лист:

Шановний Олександр!! Хочу висловити величезну подяку за вашу увагу і чуйність і сказати просте людське СПАСИБІ !! Все вийшло, все зібрав, як ви радили. І ось тепер здаю роботу вчителю. (Дружина моя мою роботу вже прийняла). Висилаю вам скріншот моєї роботи. Ще раз виличезне Дякую. Упевнений, що ви своїми порадами і консультаціями робите велику справу. Коли тебе поважають за хороші справи, то в житті все буде добре. Удачі Вам і всього доброго. До побачення з повагою Володимир.

А Володимиру я теж хочу сказати спасибі за його добрі слова.

Всім удачі і пам'ятайте, що у вас все вийде! Дякуємо!

Я прошу вашої поради, як бути, коли фаза в двох проводах ?
Як це фаза приходить на контакти "1" і "2"?
Як тоді працює освітлення?
Чому світиться вогник у вимикачі якщо їм рветься нуль?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама